Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 20-04-2017 om 17:46  |  link  |  bewaar  |  print

Het is weer tijd om lekker vis te gaan roken!Welke vissoort vind u het lekkerst om te roken? Makreel, Rode Poon, Zwarte Poon, Forel of misschien Schol of Tong?! Het kan allemaal! Wist u dat u zelfs kabeljauw kunt roken?

Een van de belangrijkste dingen bij het roken is het pekelen van de vis. Hierbij nog even een geheugensteuntje. Doe circa 10 liter leidingwater in een grote emmer, palingkuip of cementemmer (uiteraard schoon!). Voeg circa 800 gram zout toe en goed roeren om het zout helemaal op te laten lossen in het water. Daarna de vis toevoegen aan het pekelwater en ongeveer 45 minuten laten pekelen. Als u de vis uit het water haalt, nog even goed uit laten lekken voordat u de vis in het rookvat hangt.

Heeft u al honger gekregen? Bestel dan snel uw vis in onze webshop, bijvoorbeeld Zwarte Poon!De aanbieding voor zaterdag 22 april is Zwarte Poon € 2,- per kilo! Bestel ze HIER in de webshop.

Op uw verzoek maken wij de Zwarte Poon rookklaar (0.35 ct per kilo) voor u zodat u de Zwarte Poon thuis alleen nog maar hoeft te pekelen, het spitje door het staartje heen hoeft te doen en in het rookvat te hangen! Veel mensen denken trouwens dat bij het roken van Poon de kop van de vis moet blijven zitten, maar dat is echt niet nodig. Wij maken de vis vandaar alleen rookklaar schoon zonder kop.

De gerookte poon kunt u heerlijk op een broodje eten, lekker uit het vel vandaan eten met een biertje erbij of verwerken in een groene salade!

Heeft u trouwens al eens geëxperimenteerd met andere etenswaren in het rookvat? Wist u bv dat u ook aardappelen kunt roken? Vastkokende aardappelen schillen en in plakken van circa 1.5 cm snijden. Bestrooi met peper, zout en leg op een rooster boven het rookvat. Na 45 minuten heeft u heerlijke gerookte aardappelschijfjes. Maar ook knoflook kan uitstekend gerookt worden!

Heeft u advies nodig over het rookproces, dan kunt u zaterdag altijd even langs lopen bij Jan Jaap van het visroken!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt WieringenPS Heeft u zich al aangemeld voor de WhatsApp verzendlijst? Vanaf heden is het ook mogelijk om de wekelijkse aanbieding en last-minute aanbiedingen te ontvangen via WhatsApp! Wilt u op de hoogte gehouden worden via WhatsApp, stuur ons dan een mailtje met “aanmelden WhatsApp verzendlijst” en uw telefoonnummer en dan voegen we u toe! Uiteraard kunt u ook een appje sturen naar 06-12995486 met in het bericht de tekst “aanmelden WhatsApp verzendlijst” en uw naam.(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Citroen C1 Ambiance inklusief afleverkosten
€ 3.445,-

Te koop Volkswagen 1.2 TSI Comfortline
€ 12.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gasthuisweg Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...