Voedselverspillingsvraag levert gezond pakket op
Uitgegeven op 20-04-2017 om 16:39  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - Uit de ruim 300 ingevulde kaartjes op de stand van de Lentetuin is Marion van Vliet uit Julianadorp de gelukkige winnares van het groente- en fruitpakket. Een maand lang geniet zij samen met haar gezin wekelijks van een gezond pakket.

Lentetuin

Begin maart stond Breezand in het teken van de jaarlijkse Lentetuin. Als hoofdsponsor is Rabobank Kop van Noord-Holland vanaf het eerste uur betrokken bij dit agrarische evenement. In de stand op de Expobeurs vroeg de Rabobank aandacht voor voedselverspilling. Bezoekers werden getrakteerd op een stukje bread & buttercake, gemaakt van oud brood, en B-appeltjes die de strenge keuring van de supermarkt niet halen.


Onder stralende omstandigheden overhandigt Annemarie Beentjes van Rabobank Kop van Noord-Holland het gezonde groente- en fruitpakket aan winnares Marion van Vliet uit Julianadorp

Hoeveel verspilling in een mensenleven?
Een prijsvraag over voedselverspilling maakte het geheel compleet. Hoeveel kilogram voedsel, exclusief dranken, verspillen we gemiddeld in een mensenleven? Met het juiste antwoord van 3.760 kilo (bron: Voedingscentrum) zat Marion er met 10 kilo verschil heel dichtbij. ,,Ik had er pas geleden nog iets over gelezen’’, zegt Marion. ,,Maar wat is het veel hè?’’ Annemarie Beentjes, accountmanager Private Banking en regiocoördinator Hollands Kroon, overhandigde Marion het gezonde groente- en fruitpakket.

Banking for Food
De Rabobank zet zich in voor het wereldwijde voedselvraagstuk ‘hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050?’. Annemarie legt uit: ,,De Rabobank werd in 1898 opgericht door boeren die geloofden dat iedereen zou profiteren van samenwerking op coöperatieve grondslag. Food en agri was, is en blijft de kern van onze strategie. Door middel van onze netwerken, onze toegang tot financiering en relevante kennis leveren wij graag een bijdrage. Want de Rabobank kent de food en agri sector van haver tot gort en daarom hoort Banking for Food bij de Rabobank.’’
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Villa Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...