Cursus Wennen aan de brugklas
Uitgegeven op 19-04-2017 om 13:33  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - MEE & de Wering start de cursus Wennen aan de brugklas. De cursus begint met een kennismakingsbijeenkomst op dinsdag 16 mei voor ouders en kinderen. Wennen aan de brugklas is bedoeld voor kinderen met autisme uit groep 8 van de basisschool die een voorlopig advies voor VMBO-T, HAVO of VWO hebben. De cursus wordt gegeven in t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5, Den Helder en is telkens van 13:00 tot 14:30 uur. De eerste bijeenkomst voor de kinderen is op dinsdag 23 mei.

Volgend schooljaar ga je naar de brugklas van de middelbare school. Je wilt vast meer weten over je nieuwe school: hoe maak ik nieuwe vrienden of hoe ziet een dag in de brugklas er uit? En krijg ik veel huiswerk? Op de middelbare school is alles nieuw. Nieuwe klasgenoten, nieuwe leraren, nieuwe boeken, een nieuw gebouw, een nieuwe route naar school, nieuwe regels. Het is fijn om van te voren al te weten wat er anders is . Dan kun je snel wennen aan de brugklas. De bijeenkomsten worden telkens gehouden van 13.00 tot 14.30 uur.

Niet alleen jij moet weten wat er verandert, maar ook je ouders. Daarom wordt er ook een ouderavond gegeven. Op deze avond krijgen je ouders tips hoe ze jou goed kunnen helpen in de brugklas. De kennismakingsbijeenkomst is voor ouders en kinderen en wordt gehouden van 19:00 tot 20:30 uur. De cursus wordt gegeven door medewerkers van MEE & de Wering. Zij weten veel van de brugklas en van autisme.

Aanmelden kan bij MEE & de Wering via telefoonnummer 088 6 522 522 of via de e-mail vraag@mailmee.nl. De cursus kost 15,-.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
(advertentie)
Poll:
Arbeidsmigranten in Concordia
Ja, ook deze mensen moeten kunnen wonen.
Nee, niet midden in het dorp.
Maakt mij niets uit.
  
Occasions
Te koop Renault Twingo dCi Collection
€ 3.750,-

Te koop Volkswagen up! 1.0 MBT move up
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...