F-league voetbal, is dat wat voor jou?
Uitgegeven op 05-04-2017 om 20:37  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Sinds 2013 wordt er bij vv. Succes voor de allerjongsten kinderen onder ons een spelvorm aangeboden waarin zij onderlinge partijtjes spelen. Dit wordt bij vv Succes de F-league genoemd. Andere clubs spreken over Kabouter-voetbal of mini-voetbal. Om de F-league weer een beetje te vullen is er op woensdag 19 april van 14.00-15.00 een instuif middag.

De kinderen spelen nog niet in competitie verband omdat zij eerst nog de algemene spelregels moeten leren en 20 minuten over een half veld rennen is wel heel erg lang.

Op dit moment is Succes druk met de teamindelingen voor volgend seizoen. Dat de F-league hierdoor een beetje leegstroomt is een natuurlijk proces, want zij worden ook ouder en veel van hen gaan volgend jaar voor het eerst de competitie in.

Op de instuifmiddag kunnen kinderen, die nog niet op voetbal zitten, kennis maken met het voetbalspelletje.
Jan Loew, de hoofdtrainer van vv Succes geeft training aan de kinderen en er zal natuurlijk gezorgd worden voor wat drinken tussendoor.
Ook Coördinator JO6 t/m JO11 Marianne Bregman zal aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Ben of ken jij iemand die het leuk vind om eens te komen kijken, schroom dus niet en geef je op voor deze middag.
Ook kinderen die binnenkort 5 jaar worden zijn van harte welkom. Maar ben je al wat ouder en wil je eens een kijkje komen nemen, neem dan ook even contact op.
Alle kinderen zijn welkom!

Marianne Bregman, mariannebregman@online.nl, 06-11 264 389.

Meer informatie
Voor 2013 mochten kinderen pas op voetbal komen wanneer zij 6 jaar werden. Vanaf dat moment werden zij in een bestaand team geplaatst en gingen zij meteen de competitie in, zonder eigenlijk te weten hoe het spelletje in zijn werk gaat.
Ook voor het bestaande team was het lastig om te gaan met kinderen die halverwege het seizoen op voetbal komen. Kinderen worden namelijk niet tegelijkertijd 6 jaar bij aanvang van het seizoen. Zo hadden de bestaande teams het gehele seizoen te maken met wisselingen in het team.

Vanaf dat moment kwam de KNVB met het zogenaamde F-league voetbal. Kinderen vanaf 5 jaar mogen al op voetbal komen. Zo krijgen zij een jaar lang de tijd om de spelregels te leren en wat voetbal kennis op te doen. Bij de start van een nieuw seizoen kunnen kinderen die 6 jaar zijn doorstromen naar een nieuw of bestaand team, dat competitie speelt.

Dit jaar komt de KNVB echter met een geheel nieuwe wijze van spelen. Voor de F-league kinderen gelden vanaf heden de volgende regels:
Ben je 5 óf 6 jaar, dan blijf je in de F-league spelen. Pas wanneer het kind de leeftijd van 7 jaar heeft bereikt bij aanvang van het nieuwe seizoen, kan het kind doorstromen naar een nieuw te vormen team.
In de praktijk heten de teams voortaan JO8, JO9 enz. Dit staat voor Jeugd Onder ……
Voor meer informatie over de nieuw spelvormen en de regels die hierbij gelden zie www.knvb.nl/pupillenvoetbal1718.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef met oude boerderij op grond Piet de Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...