MaedilonVZV teleurstellend in de kampioenspoule tegen Venlo
Uitgegeven op 03-04-2017 om 15:46  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - >aedilon/VZV heeft ook tegen tegenstander Venlo geen potten kunnen breken, net als in de uitwedstrijd tegen SEW werden mooiste kansen om zeep geholpen en moest VZV in deze tegenvallende wedstrijd een terechte 20-25 nederlaag incasseren.

Werd er in de reguliere competitie en in de eerste drie wedstrijden in de kampioenspoule tegen de toppers in de Eredivisie steeds vooruitgang geboekt, nu werd het team van Betty Plasmeyer tegen Venlo op een pijnlijke nederlaag getrakteerd.

Beide teams kampten met blessures maar dat kan zeker niet als excuus worden aangevoerd, er werden door VZV weer tientallen opgelegde kansen verprutst en om zeep geholpen.

Het was niet alleen de verdienste van de voortreffelijk keepende Sanne Hekking, zelfs veel 100 % kansen werden door VZV onbenut gelaten.

Vanaf het begin liep VZV achter de feiten aan, het was Venlo die na 7 min. een 3-0 voorsprong had genomen waar de thuisploeg alleen de keepster, de paal en lat wisten te raken en er ook nog een strafworp werd gemist.

Linsey Perre scoorde hierna twee fraaie treffers 2-3 en een volgende snelle break van Lisanne Kolken op Djazzmin Trabelsi belande snoei hard op de paal.

Venlo scoorde daarna de 2-4 en halverwege de eerste helft kwam VZV eindelijk op gelijke hoogte 4-4 door doelpunten van Joyce Hillen en Kim Jimmink.

Het was echter niet VZV die het heft in handen zou nemen, maar Venlo en liep weer uit tot een voorsprong van vier doelpunten met nog 7 min. te spelen voor het rustsignaal van de af en toe warrig leidende scheidsrechters van Laarhoven & Thijsen.

Er volgde een rode kaart voor Janiek van Sleeuwen omdat ze een doorgebroken Maedilon/VZV speelster onreglementair afstopte en VZV in overtal dichter bij wist te komen.

Het was Albertine Abube die met een supersnelle rush net voor rust de stand weer gelijk wist te maken.

Ruststand 10-10.

In de beginfase van de tweede helft ging het nog wel gelijk op al kwam VZV na 6 min. door doelpunten van Joyce Hillen en Kim Jimmink wel met 12-13 achter te staan.

Na een mislukte break out van Lotte Prak vrij voor de keepster liep VZV wederom achter de feiten aan en halverwege de tweede helft keek de thuisploeg zelfs tegen een 14- 20 achterstand aan.

VZV creëerde wel steeds genoeg opgelegde kansen maar het ontbrak het team van trainer/coach Betty Plasmeyer domweg aan de afwerking waardoor Venlo een gewonnen wedstrijd speelde en VZV

5 min. voor het eindsignaal tegen een 17-24 achterstand aankeek terwijl Amber Zomerdijk met drie prima reflexen een nog grotere achterstand wist te voorkomen.

Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken scoorden nog wel uit een break out terwijl Kim Jimmink de laatste treffer in deze bizar verlopen wedstrijd door een benutte strafworp voor haar rekening nam.

Eindstand 20-25.

Doelpunten: Kim Jimmink 7, Djazzmin Trabelsi 4, Joyce Hillen 3, Lotte Prak 2, Linsey Perre 2, Albertine Abube 1, Lisanne Kolken 1.

De volgende wedstrijden zijn voor Maedilon/VZV op paaszaterdag in Amsterdam tegen VOC. En tweede-paasdag uit tegen Dalfsen.

Supporters kunnen zich ook nu weer opgeven voor de bus bij Rick de Vries 06 577 039 06 of rvdevries @gmail.com.

Komend weekeinde is VZV vrij vanwege een Europacup wedstrijd van Quintus welke wedstrijd nu woensdagavond 26 april om 20.15 uur in Sporthal ’t Zijveld op Sportpak De Kogge zal worden gespeeld.