SEW pakt belangrijke winst tegen VZV
Uitgegeven op 26-03-2017 om 12:51  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - VZV heeft in de uitwedstrijd tegen streekgenoot SEW onnodige punten verspeeld: 27-24.

In de beginfase had het team van trainer/coach Betty Plasmeyer steeds een kleine voorsprong. Djazzmin Trabelsi opende de score uit een snelle break, waarna SEW meteen de gelijkmaker wist te scoren 1-1. Jane Kramer zette VZV weer op voorsprong, die Maedilon/VZV uitbreidde naar een verdiende 8-5 voorsprong. In plaats van door te drukken verzaakte VZV drie grote kansen te benutten en een comfortabelere voorsprong te nemen.
SEW wist na die gemiste opgelegde kansen wel raad met de gecreëerde kansen en wist de stand weer in evenwicht te brengen, 10-10. De thuisploeg pakte vervolgens voor het eerst in dit treffen een voorsprong, 10-11. VZV kwam door twee treffers van Lotte Prak voor het laatst in de eerste helft op voorsprong. Het jeugdige talent Lynn Klesser maakte haar debuut in Ds1. Het was de thuisploeg, die met nipte voorsprong de kleedkamers zouden opzoeken, 14-13.

Lotte Prak kon met zes treffers VZV niet aan beter resultaat helpen - archieffoto Patrick Hogervorst

Maedilon/VZV begon de tweede helft met een speelster minder. Toch wist Linsey Perre het eerste en gelijk makende doelpunt te scoren. VZV leek net als in het eerst bedrijf door 2 knappe treffers van Joyce Hillen en een doelpunt van Jane Kramer iets afstand te gaan nemen, 15-17. Na de 16-17 kreeg VZV weer een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten. Albertine Abube werd onreglementair gestopt, wat VZV een strafworp opleverde. Die werd echter door oud VZV keepster Jorien Kooy voortreffelijk onschadelijk gemaakt. SEW benutte net als in het tweede deel van de eerst helft de kansen wel, de meeste door de veel scorende Britt Holster. Die werd dan ook the woman of the match.
SEW liep zelfs uit naar 22-20 ,waarna Maedilon/VZV de opgelopen achterstand terug wist te brengen naar 23-22. In de slotfase was het uiteindelijk toch SEW dat aan het kortste einde trok. Maedilon/VZV wist twee strafworpen en zeker een hand vol opgelegde kans niet te verzilveren. Eindstand 27-24.

Zaterdag 22 april heeft VZV de kans om revanche te nemen. Dan treffen beide teams elkaar in de kampioenspoule in ’t Zijveld; aanvang 20:30 uur

Doelpunten: Lotte Prak 6, Joyce Hillen 5, Jane Kramer 5,Lynsey Perre 4, Djazzmin Trabelsi 2, Lisanne Kolken 1, Florance Kos 1.

Zaterdag 1 april speelt Maedilon/VZV Ds1. thuis tegen Venlo Ds1. Aanvang 20:45 uur in Sporthal ’t Zijveld.