Fantasieloos voetbal van Succes en Con Zelo
Uitgegeven op 19-03-2017 om 21:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes boekte tegen Con Zelo een nipte zege, 2-1. Overtuigend was het allerminst.

Vorige week speelde Succes tegen kampioenskandidaat Vios en wist een onverwacht gelijkspel uit het vuur te slepen. Onverwacht omdat er een behoorlijk aantal spelers gekozen hadden voor een ander pleziertje. De vaste supporters waren hier uiteraard niet blij mee. Maar waren uiteindelijk toch zeer tevreden met het resultaat en de tomeloze inzet van het gehavende elftal.

Con Zelo en Succes kunnen niet meer degraderen en ook het kampioenschap kunnen zij vergeten. Toch zijn de resterende negen wedstrijden nog belangrijk. Beiden kunnen zij nog strijden voor de 3eperiode titel en volgens de trainer van Con Zelo geeft een vierde plek op de ranglijst doorgaans ook recht op nacompetitie wedstrijden.

Succes begon de wedstrijd zonder de geschorste Jeroen Metselaar en Toine Bugel was geblesseerd. De kwaliteit van de wedstrijd was niet bepaald hoogstaand. Succes probeerde het met lange trappen naar voren, terwijl meestal het inschakelen van de middenvelders meer voor de hand lag. Con Zelo zocht het wel meer in de opbouw, wist ook weinig doelrijpe kansen te scheppen, maar had wel een licht veldoverwicht.
De 17 jarige scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd maar had toch nog veel gele kaarten nodig om de wedstrijd in de hand te houden.
Succes begon hoopvol. Al na 5 minuten spelen scoorde de actieve Maikel Hoekstra. De dieptepas van Kevin Schouwenaar was op maat en de Succes spits liet dit buitenkansje niet aan hem voorbijgaan. 1-0. Niet veel later had Bart de Kleine de stand op 2-0 kunnen/moeten brengen maar hij treuzelde te lang.
Na 20 minuten spelen kwamen de Waarlanders beter in de wedstrijd. Het wachten was op de gelijkmaker, dat duurde dan ook niet lang.
Stef de Koning, die een uitstekende wedstrijd speelde, werd verrast door een boogbal, waarna Jelle Moormann dit buitenkansje niet liet liggen. 1-1
Ondanks het lichte veldoverwicht van Con Zelo kreeg Succes nog een kans om op voorsprong te komen. De warrig spelende Bart de Kleine bracht de bal uitstekend voor, maar Maikel Hoekstra maaide over de inschietbare bal heen. In deze fase moest de altijd goed voetballende Youri Jansma zich laten vervangen door broer Rick.
Kort voor de rust deed Jeroen Norder van zich spreken. Zijn technische kwaliteiten kwamen hem nu goed van pas. Eerst omspeelde hij op de vleugel drie tegenstanders en besloot met een boogbal over de Con Zelo doelman Marco Houtenbos te liften, maar die kreeg de bal niet voldoende onder controle. Kevin Schouwenaar was er als de kippen bij en bracht de stand op 2-1.
Vlak voor het rustsignaal kreeg Con Zelo een geweldige kans op de gelijkmaker maar Jelle Moormann liet deze uitgelezen kans liggen.

Na de rust kwamen Con Zelo en Succes amper meer tot fatsoenlijk voetbal. Het werd een rommelige vertoning met op het middenveld aan twee kanten veel overtredingen en weinig doelrijpe kansen.
Jeroen Norder kwam nog wel vrij voor doel, maar liet de opspringende bal aan hem voorbij gaan.
Ook Con Zelo kreeg nog de kans op de gelijkmaker. Een splijtende pas tussen twee Succesverdedigers door werd goed ingeschoten, maar doelman Lont die deze middag niet veel lastig werk kreeg, pakte de ingeschoten bal knap uit de rechterhoek van het doel.
Rene de Kleine die heel hard werkte werd vlak voor het einde nog vervangen door Lars Verfaille.