Rick van Breda wint 3e rit Schelphorst competitie
Uitgegeven op 19-03-2017 om 13:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De derde rit uit de NeCap-Schelphorst competitie is zaterdag gewonnen door Rick van Breda van Monkey Town CT. Aan de vooravond van de Trainingsomloop Westerklief stonden 49 renners aan de start ondanks de natte omstandigheden.

In een makke koers wist Stijn Appel halverwege de wedstrijd nog een premie weg te rapen voor de neus van de sprinters. Tot een succesvolle ontsnapping leidde dat echter niet. Het peloton, dat af en toe flink op gang werd getrokken door Rudy Vriend, stevende af op een massasprint. Ware het niet dat Rick van Breda in de laatste ronde een gaatje wist te slaan samen met Ruud Appelman en Jos de Haan. In de laatste meters wist Van Breda de 2 renners van zich af te slaan en in tijdrithouding kwam hij als eerste over de streep. De sprint daarachter werd gewonnen door Appelman voor de Haan.In het leidersklassement blijft het voorlopig ongemeen spannend. Mike Tesselaar begon de rit in de leiderstrui nadat hij die vorige week had afgenomen van Joris de Boer. Het puntenverschil is zo klein dat de daguitslag bepalend is voor de nieuwe leider. Deze keer wist Tesselaar een plek voor de Boer te eindigen en daarmee de leiderstrui in handen te houden. Het verschil bedraagt nu 3 punten waardoor de strijd tussen de ploeg van Klein Keppel en Kolkman Pro Salton de komende weken steeds spannender zal worden. Beide formaties zijn goed vertegenwoordigd en bepalen voornamelijk het tempo op de schelphorst. Ook Marco Kaldenbach wist voor de derde keer op rij in de top 10 te eindigen en is daarom niet ver verwijderd van de leiderstrui.

De volgende wedstrijd in de NeCap-Schelphorst competitie start zaterdag 25 maart om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Poll:
Arbeidsmigranten in Concordia
Ja, ook deze mensen moeten kunnen wonen.
Nee, niet midden in het dorp.
Maakt mij niets uit.
  
Occasions
Subaru Trezia 1.3 VVTi Comfort inklusief afleverkosten
€ 15.445,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi 5drs Sport inklusief rijklaarmaak kosten
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wuiven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...