Thalia is klaar voor Hairspray
Uitgegeven op 16-03-2017 om 22:06  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Bijna een jaar lang is er door tientallen mensen voor én achter de schermen naar toegeleefd maar vrijdag is het dan zover; de musical “Hairspray” van Thalia Muziektheater gaat in première.

De deuren zullen wijd openstaan om de eerste serie gasten binnen te laten in de prachtige theaterzaal van het Vikingschip te Den Oever.
De spanning voor de spelers is groot; tenslotte is Hairspray geen musical waar men een beeld bij heeft. Dit was wel het geval in voorgaande edities met bijvoorbeeld the Sound of Music, de Drie Musketiers en Ciske de Rat. Allen klassiekers in de wereld van de musicals.


Foto Rien Hoekenga)

Het verhaal geeft een reëel beeld van het America in de jaren 60 met de problematiek rond het erkennen van verschillende rassen. De positieve wijze waarop hoofdrolspeelster Tracy hier mee om weet te gaan, verdiend veel respect. Dit gegeven, met daarnaast de herkenbare dromen van de opgroeiende tieners en de dynamiek van spel, muziek en dans, maakt van Hairspray een sprankelende productie die zomaar weer eens opgepakt zou kunnen worden door een grote Nederlandse producent.

Voorlopig is het publiek van Hollands Kroon en omstreken in de gelegenheid om dicht bij huis te genieten van de voorstelling die jong en oud vanaf de eerste toon zal boeien.
Op het toneel acteren veel jonge mensen, Thalia kan vol vertrouwen met hen de toekomst in gaan.
Daarnaast zijn er de inmiddels doorgewinterde talenten die de uitdaging hebben aangenomen en zich in de uitvoering van Hairspray helemaal thuis voelen.

Vier belangrijke mensen hebben deze productie mede vorm gegeven.
Regisseur Henk Wijtsma is een van hen. Hij heeft van deze productie met zijn creatieve ideeën een waar spektakel weten te maken. Met veel vaart, vrolijkheid en ook ontroering staan de spelers te stralen op het podium, wetende dat tussen de coulissen Henk er altijd is om hen bij te staan.
De veelal nieuwe liederen zijn ingestudeerd onder leiding van repetitor Gert Jan van der Kamp.
Met eindeloos geduld van beide kanten zijn de liedjes eigen gemaakt en kregen ze de juiste vorm. Belangrijk was daarbij ook de trouwe zangcoach van Thalia; Jenneke Oomen.
Zelf acteerde ze vele malen in voorgaande edities, nu is ze werkzaam achter de schermen om de zangers en zangeressen te helpen bij de juiste technieken. Want om zowel te acteren, dansen én zingen vereist veel van de ademhaling, articulatie en timing. Dirigente Alida Holwerda heeft uiteindelijk de taak om al het geleerde gestroomlijnd ten tonele te brengen met zowel de spelers als de leden van het orkest, die ook al maanden aan het oefenen zijn. Met haar sprankelende persoonlijkheid weet Alida haar spelers professioneel op een hoog niveau te brengen.

Voor de uitvoeringen op 17, 18, 24 en 25 maart, allen om 20.00 uur, zijn nog kaarten verkrijgbaar. Zondagmiddag 19 maart is inmiddels uitverkocht. Wees er dus snel bij, want het is een laatste kans om Hairspray van Thalia Muziektheater met eigen ogen en oren te beleven!
Kijk voor meer informatie op www.thalia-hollandskroon.nl
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Toyota Auris 1.8 Hybrid Lease Pro inklusief afleverkosten
€ 13.995,-

Te koop Volkswagen 1.2 TSI Comfortline
€ 12.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes buurtschap op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...