Dr. Muche van de Mohskliniek boeit KVG dames
Uitgegeven op 16-03-2017 om 22:00  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Woensdagavond 15 maart kwamen ruim 50 dames en een enkele heer naar de Maaier in Wieringerwerf voor een lezing van dr. Marcus Muche, dermatoloog en chirurg van de Mohskliniek in Hoorn. Na zijn opleiding aan de universiteit van Berlijn, werkte Marcus Muche vijf jaar in het Westfries Gasthuis te Hoorn, waarna hij de Mohskliniek aldaar oprichtte. Een zelfstandig opererende kliniek naar het voorbeeld van de Amerikaanse professor in de heelkunde dr. Frederick Mohs.

Begin jaren 40 ontwikkelde deze professor een methode om met micrografische precisie chirurgische handelingen te verrichten bij mensen met een huidcarcinoom. Met deze behandeling wordt de tumor in zijn geheel verwijderd, maar blijft het gezonde weefsel bespaard. Door specifieke technieken is men, naast het verwijderen van het zieke weefsel, in staat om de ontstane wond zo onzichtbaar mogelijk te laten helen.Onze huid beslaat een oppervlakte van 2 vierkante meter. De dunste plekken bevinden zich o.a. op het hoofd en dan vooral rond de ogen en neus. Juist op de plaatsen waar de grootste vijand van de huid; de zon, vrij spel heeft. Naast de kans op verbranden kan de huid zich verdikken of ontstaan er allergieën. Ook verouderd de huid door de zon zeer snel met alle uiterlijkheden van dien. Het meest verontrustende is echter de verhoogde kans op huidkanker.
Met veel voorbeelden gaf dr. Muche aan hoe men zich het beste kan beschermen tegen de schadelijke stralingen. Als eerste is het van belang om geleidelijk aan te wennen aan de scherper wordende zon in de lente. Beschermen kan door het dragen van kleding en een hoofddeksel, de zon op de felste uren van de dag te vermijden en heel veel én vaak te smeren met zonnecrème met minimaal factor 30. De gangbare, goedkopere merken voldoen het beste, omdat daar regelmatig na onderzoek verbeteringen in aan worden gebracht. Een zonnescherm of parasol op bijvoorbeeld zand beschermen niet voldoende, natte kleding, water en ramen evenmin.
Natuurlijk heeft zonlicht ook zijn positieve uitwerking doordat er een zalig gelukshormoon door geactiveerd wordt; reden dat op zonnige dagen de mensen vaak vrolijker zijn. Ook de aanmaak van bijvoorbeeld vitamine D is belangrijk voor de gezondheid en mensen met eczeem of psoriasis voelen zich op zonnige dagen beter. Bruin zijn is steeds minder een modeverschijnsel. Ooit wilde men na een vakantie in een warm land zeker gebruind terug komen. Thuisblijvers moesten op zijn minst kunnen zien waar de lange reis naar toe was gegaan. Nu vakantievieren en reizen voor velen is weggelegd, is deze druk gelukkig grotendeels weggevallen.
Alle salons en centra ten spijt; zonnebanken zijn uit den boze en volgens dr. Muche vergelijkbaar met een schadelijk product als asbest. Zelfs een enkele kuur is al uit den boze en voor gebruikers onder de 18 jaar kan het zelfs desastreuse gevolgen hebben. Daarom raden huidartsen het gebruik van deze apparaten ten zeerste af.
Na de pauze vertoonde Dr. Muche een fotoserie en film over aandoeningen die een ieder kan treffen en hoe deze door de specialisten worden behandeld. De sympathieke arts hield de geïnteresseerde groep leden van het Katholiek Vrouwengilde en de gasten voor, dat het belangrijk is om eventuele onregelmatigheden op de huid goed in de gaten te houden en bij twijfel direct naar de huisarts te gaan. En met die boodschap togen de dames en heer, vele indrukken rijker, op huis aan.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ansichtkaarten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...