Wandeltocht Walking Wieringen by Night
Uitgegeven op 17-02-2017 om 10:32  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zeven leden van Volleybal Vereniging ít Zwin uit Den Oever hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn sinds vorig jaar mei actief met het opzetten van een nieuwe wandeltocht op Wieringen. Dat is uitgemond in Walking Wieringen by Night, die op zaterdag 11 maart wordt gehouden.

Wat een Le Champion groots organiseert in de vorm van een Fjoertoer op Terschelling en in Egmond, moeten wij toch ook kunnen?! Wieringen is een prachtig gebied om er een prachtige wandeltocht van te maken maar niet zomaar eentje. Nee, alles moet net even anders en specialer.


De organisatie: Boven vlnr: Cobi Reitsma, Hillie Woudstra, Lisa Holkema, Bianca Bakker-de Smit
Onder vlnr: Nelly Kleimeer, Patricia Smits Schouten-Florussen en Mona Koning


De wandelaars lopen niet zomaar een simpel rondje Wieringen maar komen ook nog leuke verrassingen onderweg tegen. Klein tipje van de sluier: Lekkere versnaperingen, prachtige eigengemaakte kunstwerken, levendige acts en vooral de vele verlichtingen onderweg maken dit alles tot een prachtige wandeltocht die je echt meegemaakt moet hebben.

Het eerste startsein met warming up wordt gegeven om 19:00 uur bij het scouting gebouw in Oosterland. Er starten dit beginjaar 270 wandelaars . De inschrijving vond plaats door middel van een eigen website gemaakt door Derk Kleimeer. Het enthousiasme van de mensen, die wilden inschrijven was overweldigd en binnen elke dagen was de inschrijving vol en moesten we vele mensen teleurstellen. Reden te meer om het volgende jaar misschien nog grootser te gaan aanpakken.

De wandelaars lopen via Vatrop, Noordburen richting Hippolytushoef en via het tunneltje van het Kooibos weer richting Den Oever waarbij de mensen ook langs het Wiron voetbalveld en de haven komen. Ze eindigen weer bij het scoutinggebouw waar ze uiterlijk om 2:00 uur binnen moeten zijn.

Alle mensen die langs de wandelroute wonen zullen een briefje in de deur krijgen waarop wordt gevraagd of de bewoners hun huizen willen versieren met verlichting of potjes met waxinelichtjes zodat iedereen mee leeft met de wandelavond en de wandelaars een mooie route kunnen lopen.
Volleybalvereniging ít Zwin heeft er zijn in!
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Poll:
Hoe groot wordt de opkomst? Gaat u woensdag stemmen?
Ja
Nee
Ik weet het nog niet
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop VW Golf Variant 1.4 TSI Comfortline Automaat
€ 7.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
The Flinstones - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...