Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 16-02-2017 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERdinsdag 28 februari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 28 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Oktoberfest
MIDDENMEER - De nachtmerrie van elke carnavalsganger. De laatste avond van de Carnaval. Door het naderende einde wil iedereen er nog 1 keer een fantastisch feest van maken. De remmen zijn er helemaal van af, het is alles of niets.
Het is de dinsdagavond.. Met Dat Grosse Meerkoetelaars und Meerkoetelarinnen Fest. Dit is dus gegarandeerd winnen. Zoals het de laatste jaren gaat is dit een fantastisch feest met zeker niet de minste optredens.

Het feest wordt omlijst door Vieze Jack, DJ Cor en Go-Round Drive-In-Show.

Locatie: Koetelburcht, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 19:00 uur - toegang € 5,- met gratis Gluhwein of chocolademelk.dinsdag 28 februari

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in het gemeentehuis van Medemblik in Wognum. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Vervangen Westfriesebrug (onder voorbehoud)
• Locatiekeuze Brede School Hippolystushoef

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.
woensdag 1 maart

Kabouter Zako en het Kristal

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling Kabouter Zako en het Kristal.

Kabouter Zako (foto Ellen Scholten) woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen?
Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen.
Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

De voorstellingen beginnen om 11:00 uur en om 14:00 uur en duren 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 8,00 per persoon inclusief kaboutersap. Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.
Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 1 maart

Café Doodgewoon

DEN HELDER - In Café Doodgewoon wordt een lezing gegeven over Complementaire zorg en pijn, de inzet van onder andere wietolie. De spreker van deze avond is Sanne van den Berg-Blok, epigenetisch huidtherapeut.

Wie goede zorg gaat verlenen, doet dat vaak naar beste vermogen. Naarmate ziekte echter toeneemt, neemt ook het vermogen om de symptomen van de ziekte te helpen dragen af, omdat we er te weinig in geschoold zijn.
Verdieping van deze kennis vergroot onmiddellijk kwaliteit en comfort voor de zieke en dus ook voor de verzorgende. Dit vraagt van beiden een open mind en een ontdekkingstocht naar wat nog wel mogelijk is. Want als je echt kunt helpen, sta je niet met lege handen op het moment dat je het meest nodig bent.

Sanne van den Berg is al ruim 25 jaar deskundig op het gebied van complementaire zorg. Zij neemt u graag mee op een ontdekkingsreis naar deze verdieping van kwaliteit met behulp van etherische oliën, massage en aanraking, pijnverlichting, wietolie en verzorging op natuurlijke wijze.

De avond begint om 19:30 uur met de ontvangst onder het genot van koffie/thee en wat lekkers.
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Locatie is het Inloophuis, Marsdiepstraat 621a in Nieuw Den Helder en bezet (1e eerste verdieping van het H.O.C. gebouw). Het H.O.C. gebouw is aan het einde van de Marsdiepstraat in de hoek tussen het Falga winkelcentrum en de Uyterton.woensdag 1 maart

Toneelvoorstelling De Vader

DEN HELDER - In schouwburg de Kampanje speelt om 20:15 uur de voorstelling Vader, een prachtig stuk over dementie met in de hoofdrol Jules Croiset. De schouwburg heeft deze voorstelling aangeboden met € 7,50 korting voor mensen die betrokken zijn bij dementie. Met korting kost de voorstelling 22,00.

Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde fervente tapdanser die samen met zijn dochter Anne en haar man Antoine woont. Of was hij een bouwkundig ingenieur die onlangs met pensioen is gegaan en bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre? Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan? Is het al ochtend of moet het nog avond worden? En waar is zijn horloge?
Langzaam glijdt André (Hans Croiset) weg in een mistige wolk waarin de wereld die hij eens zo goed kende, zich van hem vervreemdt. Krampachtig probeert hij grip op zijn leven te krijgen dat langzaam uiteen lijkt te vallen zonder dat hij begrijpt waarom. Dochter Anne (Johanna ter Steege) probeert haar vader te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt? In ‘De Vader’ zien we door de ogen van André de verwarring van iemand met Alzheimer. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter Anne. Een ziekte als Alzheimer treft dan ook meer dan één persoon. De geliefden eromheen voeren eveneens strijd tegen het verlies van een leven dat eens zo bekend was.Le Père (De Vader) is geschreven door de Franse auteur Florian Zeller, ook wel ‘het grootste literaire talent in Frankrijk’ genoemd. Le Père is onderscheiden met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière. Behalve in Frankrijk werd het toneelstuk ook bejubeld door pers en publiek in Engeland. Onder meer in Londen was The Father een regelrechte hit, met als gevolg dat in het aankomend theaterseizoen de voorstelling in meer dan 25 landen uitkomt, van Brazilië tot Korea.

Het stuk wordt gespeeld door 5 acteurs: Hans Croiset, Johanna ter Steege, Wim Bouwens, Christo van Klaveren, Emma Linssen en Rian Gerritsen.

Reserveren kan via reserveren@kampanje.nl of 0223 674 664. Kortingscode: alzheimerdevader.donderdag 2 maart

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16, te komen.

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door één van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk op thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227-600079; bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur of via wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.donderdag 2 maart

Bijeenkomst Mantelzorgers

NIEUWE NIEDORP - Het Mantelzorgcentrum organiseert een interactieve bijeenkomst voor mantelzorgers uit Hollands Kroon. De bijeenkomst is in De Koppeling in Nieuwe Niedorp. Mantelzorgers wisselen tips en ervaringen met elkaar uit. Dat gebeurt onder begeleiding van consulent Marianne Weel van het Mantelzorgcentrum. De bijeenkomst is gratis.

Tijdens de bijeenkomst luisteren mantelzorgers naar persoonlijke verhalen en vertellen zelf hun verhaal. Daardoor krijgen mantelzorgers nieuwe inzichten en gaan vaak met een lichter gevoel weer naar huis. Iedere bijeenkomst staat op zichzelf. Mantelzorgers mogen zelf bepalen of zij een of meerdere bijeenkomsten bijwonen.

Aanmelden
De bijeenkomst is op donderdag 2 maart van 13:30 tot 15:00 uur in De Koppeling, restaurant van Woonzorglocatie De Trambaan, Watersnip 72 in Nieuwe Niedorp. De bijeenkomst is gratis voor mantelzorgers uit de regio Hollands Kroon dankzij subsidies vanuit gemeenten. Mantelzorgers uit Hollands Kroon kunnen zich via info@mantelzorgcentrum.nl aanmelden.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze of over onze andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, 0223 - 74 70 09 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl. Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.donderdag 2 maart

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 2 maart

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 2 maartBREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Op de show kunnen bezoekers genieten van de typische vissersboten, oude visnetten, de visafslag, de dijk, de typische klederdracht, hotel Spaander, Volendamse huizen en paling. Volendam komt pas echt tot leven tussen duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen. Tel daarbij op de swingende palingsound en het plaatje is compleet.

Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Uiteraard is er ook een restaurant voor een lekker versnapering, lunch, diner of gewoon een kopje koffie.

De Lentetuin is geopend van 10:00 - 20:00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.
De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.)
Voor dit bedrag kunt u een bezoek brengen aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.

Ondernemersavond
De Lentetuin houdt samen met de Ondernemersvereniging Anna Paulowna (OVAP) een Netwerkavond. Inzenders van de bolbloemenshow, exposanten van de beurs, leden van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon, De Helderse ondernemers Vereniging, Ondernemers Federatie Schagen, de Lions en leden van de Rotary mogen de ondernemersavond bijwonen.

Deze avond staat in het teken van verbinden. Of u dit letterlijk of figuurlijk moet nemen komt u snel genoeg achter. Aanmelden is verplicht en kan via: lentetuin.nl/ondernemersavond. Ondernemers die niet lid zijn van de OVAP betalen een bijdrage van 12,50 euro exclusief btw. Op deze avond wordt ook de Standhouder van het jaar Award uitgereikt.donderdag 2 maart
vrijdag 3 maartBREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Op de show kunnen bezoekers genieten van de typische vissersboten, oude visnetten, de visafslag, de dijk, de typische klederdracht, hotel Spaander, Volendamse huizen en paling. Volendam komt pas echt tot leven tussen duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen. Tel daarbij op de swingende palingsound en het plaatje is compleet.

Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Uiteraard is er ook een restaurant voor een lekker versnapering, lunch, diner of gewoon een kopje koffie.
Voor de kleintjes is er de gezellige kindertent (Klik hier voor meer informatie), waar ze kunnen meedoen met verschillende spelletjes en een kleurwedstrijd.

De Lentetuin is geopend van 10:00 - 22:00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.
De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.)
Voor dit bedrag kunt u een bezoek brengen aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.

Exporteursochtend
De exporteursochtend, georganiseerd door Anthos en de Lentetuin, brengt kwekers en handelaren bij elkaar. Dit jaar komt er een spreker van Flamingo Casino. De ochtend is voor genodigden en start om 9:45 uur.

Op de vrijdag hebben GreenPort NHN, LTO-Noord en KAVB een werkbezoek voor politiek en bestuurders georganiseerd. Zij krijgen eerst een rondleiding bij de Goede Bloembollen in Breezand, alvorens ze een bezoek brengen aan de Lentetuin.

Zandhaastrofee
Vakgenoten kunnen tussen 14:00 en 21:00 uur meedoen met de soortenkenniswedstrijd. Wie de Koopman & Co Zandhaastrofee wil winnen, moet aan minstens vier van de zeven onderdelen mee doen. Groepen of bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijven-trio-competitie. De cultivars die gebruikt worden in de wedstrijd staan op de Lentetuin. De prijsuitreiking is maandag 6 maart om 19:30 uur.vrijdag 3 maart

Bingo

WIERINGERWERF - Stichting De Tweede Helft organiseert een bingomiddag in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Hoofdprijs: boodschappenmand ter waarde van € 50,00 en een set Jeu de Boules ballen.
De aanvang is 14:00 uur. De zaal is om 13:30 uur open.vrijdag 3 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 17 en 31 maart, 14 april.zaterdag 4 maart


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 4 maartBREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Op de show kunnen bezoekers genieten van de typische vissersboten, oude visnetten, de visafslag, de dijk, de typische klederdracht, hotel Spaander, Volendamse huizen en paling. Volendam komt pas echt tot leven tussen duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen. Tel daarbij op de swingende palingsound en het plaatje is compleet.

Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Uiteraard is er ook een restaurant voor een lekker versnapering, lunch, diner of gewoon een kopje koffie.
Voor de kleintjes is er de gezellige kindertent (Klik hier voor meer informatie), waar ze kunnen meedoen met verschillende spelletjes en een kleurwedstrijd.

De Lentetuin is geopend van 10:00 - 22:00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.
De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.)
Voor dit bedrag kunt u een bezoek brengen aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.

Bezoek Mona Keijzer
CDA’er Mona Keijzer brengt samen met een aantal CDA-coryfeeën uit de Noord-kop een bezoek aan de Lentetuin. Keijzer is een rasechte Volendamse en zal zich dus zeker thuis voelen op het evenement.
De CDA’er gaat tussen 14:30 uur en 16:00 uur in gesprek met bezoekers en wordt rondgeleid.

Masterclass voor jonge telers en broeiers
De masterclass voor telers en broeiers jonger dan 35 jaar is vandaag op de Lentetuin. In verband met de catering is aanmelding vooraf verplicht. Dit kan via e-mail naar: evenementen@greenportnhn.nl onder vermelding van ‘Masterclass innovatie’. De inloop is vanaf 14.00 uur.

Feestavond met Almost Famous en DJ Jan Smit


Almost Famous: een graag geziene Volendamse coverband

Almost Famous, opgericht in 2006, speelt vanaf 20:00 uur in de feesttent.
Almost Famous vond zijn oorsprong op de welbekende dijk en is daar sindsdien niet meer weg te denken. Ook buiten de dorpsgrenzen heeft het inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend. Met een altijd up-to-date repertoire aangevuld met Evergreens is Almost Famous een aanwinst het evenement. Almost Famous bestaat uit 7 muzikanten en liefhebbers van muziek: Sam en Robert Schilder, de energieke frontmannen die het zangtalent van broer Nick (Nick & Simon) delen, Wim Keijzer de ‘goodlooking’ sologitarist, Ruud Nieuweboer op slaggitaar, Laurens Tol en Tom Rutgers als geschoolde ritmesectie en het muzikale fundament en als laatste Sebastian Mol op de toetsen en backing vocals. Kenmerkend zijn de meerstemmige zang, up-to-date repertoire, klassiekers en altijd energieke show.

DJ Jan Smit zorgt voor wat slingers aan de draaitafel. Jan Smit is één van de Nederlandse deejays met de allergrootste staat van dienst. Ooit in zijn eigen woonplaats begonnen met een drive in show voor feesten en partijen en nu uitgegroeid tot één van de allerbeste allround feest deejays van Nederland. Jan kan gewoon alles. Hij draait van House tot Strauss bij wijze van spreken. Jan wordt door alle doelgroepen uiterst gewaardeerd. Hij is een prima presentator en een fantastische entertainer.zaterdag 4 maart

Tulpenexcursie

SLOOTDORP - In de kas van Siem Munster, Wierweg 7, staan meer dan 1.000.000 tulpen, in de verschillende groeistadia, in vele soorten en kleuren. Een prachtig gezicht! Van 10:30 tot 12:00 uur kunt u ze zien tijdens een Tulpenexcursie.

De excursie begint met 2 kopjes koffie/thee en een petit fourtje van de bakker, gevolgd door een PowerPoint presentatie met achtergrondinformatie over de tulpenteelt.Hierna begint de rondleiding door de kassen, langs de koelcellen, de verwerkingsruimte en de installaties. Tijdens de rondleiding informeren wij u over wat we in de kassen zien en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Zo begint u goed voorbereid aan de rondleiding door de kassen, langs de koelcellen, de verwerkingsruimte (met hypermoderne tulpenbosrobot) en de installaties. Tijdens de rondleiding wordt u zo goed mogelijk geïnformeerd over alles wat we in de kassen zien en natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De prijs voor deelname aan de Tulpenexcursie is € 11,75 per persoon, inclusief bovengenoemde consumpties. Betaling geschiedt contant, bij aanvang van de excursie.
Inschrijven kan per e-mail: info@tulpenexcursie.nl, of telefonisch: 0227-604655.zaterdag 4 maart
zaterdag 4 maart

Spelletjesmiddag met migranten

MIDDENMEER - De vijfde spelletjesmiddag tussen migranten en bewoners van de Wieringermeer staat op stapel in de Meerbaak. De organisatoren; Stichting Present en afvaardigers van de gezamenlijke kerken, gaan tijdens deze editie zingen met alle gasten. Dit onder het motto dat zingen over grenzen heen gaat.

Muziek is van alle tijden en alle mensen, het brengt emoties over en de taal wordt geoefend.
Met elkaar zingen stimuleert de saamhorigheid en nodigt uit om te bewegen en te dansen;
een vrolijke bezigheid voor jong en oud.
Kinderen groeien op met liedjes die van generatie op generatie aan elkaar worden doorgegeven,
ons culturele erfgoed. Deze middag staan juist die liedjes centraal.
Dus geen ingewikkelde muziekstukken, maar gewoon: Slaap kindje slaap, “in Holland staat een huis en Hoofd, schouders, knie en teen.
Aan de nieuwe polderbewoners wordt gevraagd om ook hun liederen te laten horen en voor iedereen geldt dat ze muziekinstrumenten mee mogen nemen.

Allen die zich betrokken voelen zijn van 14:00 uur tot 16:00 uur hartelijk welkom in “De Meerbaak” bij de kerk aan de Brugstraat te Middenmeer.
Voor cake bij de thee en koffie wordt al gezorgd, maar als men iets mee wil nemen dan gaat de voorkeur uit naar druiven, paprika’s, komkommers of tomaatjes.
Ook zou het fijn zijn als er mensen willen zorgen voor vervoer vanuit andere plaatsen naar Middenmeer.

Voor opgave of meer info: deijkers@quicknet.nl.zaterdag 4 maart

Opening expositie Kerken en Engelen

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals nu al jaren gebruikelijk wordt in de veertigdagentijd; de periode voor Pasen, een speciale expositie ingericht in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein. Een expositie die de achterliggende gedachte van die periode ondersteunt. Stilte zoeken en nagaan wat de drijfveren in ons leven zijn.

Dit jaar exposeert Jack Kunst (1942). In Friesland geboren maar al heel lang op Wieringen woonachtig en voorheen bekend als Jaap Feenstra. Hij gebruikt tegenwoordig uit piëteit voor zijn moeder haar meisjesnaam.
Medio vijftiger jaren van de vorige eeuw was hij een aantal jaren plateelschilder bij Koninklijke Tichelaar Aardewerk in Makkum. Op de avondschool volgde hij een cursus voor decoratieschilder. Daarnaast leerde hij de basisbeginselen van het aquarelleren. Hoewel het toen nog zijn passie niet zou worden heeft hij toch met deze manier van creëren geëxperimenteerd.
Doordat hij een ander vak koos raakte de belangstelling voor schilderen wat naar de achtergrond. Maar in de jaren zeventig van de vorige eeuw bloeide die interesse weer op en heeft hij zich het Hindelooper Schilderen eigen gemaakt. Later; medio jaren negentig, is hij ook serieus met aquarelleren begonnen. Door omstandigheden heeft hij dit begin deze eeuw weer een aantal jaren opzij moeten zetten. Momenteel heeft het echter zijn volle belangstelling; mede gestimuleerd door zijn echtgenote Premalata.
Kunst is autodidact. Zijn voorliefde gaat naar de techniek van het aquarelleren uit en hij schildert graag op impressionistische en realistische wijze (wolken)landschappen. Ook veel kerken.

De expositie wordt om 16:00 uur met muzikale omlijsting van klankschalen door echtgenote Premalata geopend en loopt tot en met 17 april; tweede paasdag.
Openstelling in principe op alle zaterdagen en zondagen van 13:30 -17:00 uur; uitgezonderd zondag 26 maart.

Bij de opening is iedereen van harte welkom.zaterdag 4 maart

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de eerste rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 25 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.zaterdag 4 maart

Saxofoonquintet Opus 5

WIERINGERWERF - Op uitnodiging van de Culturele Raad Wieringermeer laten 5 muzikanten horen hoe gangbare saxofooninstrumenten als de alt-tenor-sopraan-en bariton sax klinken. Er is een gevarieerd programma van klassiek tot onvervalste jazz samengesteld en de muziekstukken worden tussentijds ingeleid met wetenswaardigheden en anekdotes.Saxofoonquintet Opus 5 bestaat behalve de ene dame Jeanine de Herdt uit 4 heren; Evert van Loon, Jan Beerman, Johan Verwilligen en Ben Douwes. De leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij een grote passie hebben voor de saxofoon en dit graag willen delen met het publiek.
Door de diversiteit aan stijlen is het een optreden voor elk wat wils en een unieke gelegenheid om deze muzikanten met hun instrumenten aan het werk te zien.

De aanvang is 20:00 uur in de Cultuurschuur Loggersplein 1 te Wieringerwerf. Entree 10 euro.
Reserveren is niet noodzakelijk maar kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere, 0227 58 1781.

Zie ook www.cultureleraad-wieringermeer.nl.zaterdag 4 maart

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Zo kunnen we kijken naar Jupiter met zijn manen, de schijngestalten van Venus, het Zevengesternte, de Orionnevel. En hoor de verhalen hierover! Maar pas op: niet alles is altijd te zien. En we zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma.

De wandeling gaat door het duin en vraagt een goede conditie, we beklimmen het hoogste duin van Nederland. Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan: het kan koud zijn als je stil staat bij de telescoop, zeker laat op de avond. We vertrekken om 20:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:00 terug.De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 4 maart

Keezen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De lutters organiseert om 20:00 uur een gezellige Keezavond in de Huyskamer.

Voor 5 euro per persoon speel je drie rondjes. Neem je eigen Keezbord mee.
Er zijn leuke prijzen te winnen, de hoofdprijs is een vleesbon van Keurslager Jacco van Zoonen.
Aanmelden kan via ruiloflinstra@hotmail.com of aan de bar van de Huyskamer.
Het mag per koppel of alleen, maar doe het wel uiterlijk 30 januari a.s..

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zaterdag 4 maart

Creedence Clearwater Revival tribute

HIPPOLYTUSHOEF - Lody Franzen, zanger van de bekende Travelin’ band uit Bolsward, brengt samen met bassist Fokko Drent in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, een ode aan C.C.R. De stem van Lody heeft een verbluffende vergelijking met die van John Fogerty.

Proud Mary, Who’ll stop the rain, Bad moon rising en niet te vergeten I put a spell on you zijn slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan.


Een voorproefje

Met hun karakteristieke geluid en pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ‘60 en ‘70 ongekende successen te boeken.
Talloze hitnoteringen wereldwijd en een optreden op Woodstock waren daar dan ook het gevolg van.
De muziek van C.C.R. staat bij velen als dè ultieme sound van de roemruchte jaren ‘60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

De Creedence Clearwater Revival tribute begint om 22:00 uur.
zaterdag 4 en zondag 5 maart

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het dertiende individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt niet met een vaste maat Amsterdams gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint.De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Minke Riemersma. De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan tot 4 maart bij Peter Theunissen, tel.06 121 306 91 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippolytushoef.zondag 5 maartBREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Op de show kunnen bezoekers genieten van de typische vissersboten, oude visnetten, de visafslag, de dijk, de typische klederdracht, hotel Spaander, Volendamse huizen en paling. Volendam komt pas echt tot leven tussen duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen. Tel daarbij op de swingende palingsound en het plaatje is compleet.

Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Uiteraard is er ook een restaurant voor een lekker versnapering, lunch, diner of gewoon een kopje koffie.
Voor de kleintjes is er de gezellige kindertent (Klik hier voor meer informatie), waar ze kunnen meedoen met verschillende spelletjes en een kleurwedstrijd.

De Lentetuin is geopend van 10:00 - 22:00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.
De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.)
Voor dit bedrag kunt u een bezoek brengen aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.

Feestavond met De 3 (D)J’s en The Vullendammers
Geen Volendam in Breezand zonder de 3 (D)J’s. Zij maken vanaf 20:00 uur de feesttent onveilig.
Het Volendams gesauste dj trio bestaat uit polderse bekenden: Marcel Meijer, DJ Sennro en Jordy DeeJee. Deze jonge en snel stijgende Polderse DJ Sennro, Robin Blaauwboer, gaat heel goed in de wereld van de house en dance. Met zijn eigen single’s, geweldige Mashups en live optredens laat hij horen en zien dat hij onderweg is naar een veel groter podium. Met energie en gekkigheid van de echte allround DJ Jordy en onder de hoede van polders begrip Marcel Meijer wordt het deze avond feest in de breedte zin van het woord.


The Vullendammers

De DJ’s worden afgewisseld door The Vullendammers. Deze goudeerlijke jongens zijn al een tijd bezig in zowel de Nederlandse als internationale scene. Gewapend met hun gitaren en zangbanden kunnen zij elke zaal aan, of het nou de AHOI is of de kermis van Kratsbekeroord. Naast hun weelderige cover repertoire staan de heren ook bekend om hun moderne klassiekers zoals Uit in Schagen en Vullendammer Stijl. Ook zijn deze knapen niet vies van het draaien van een plaatje om de feestvreugde tot een maximum te verhogen. The Vullendammers: Eindelijk weer eens echt gezellig.zondag 5 maart

Kabouter Zako en het Kristal

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling Kabouter Zako en het Kristal.

Kabouter Zako (foto Ellen Scholten) woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen?
Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen.
Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

De voorstellingen beginnen om 11:00 uur en om 14:00 uur en duren 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 8,00 per persoon inclusief kaboutersap. Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.
Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 5 maart

Oecumenische viering

OOSTERLAND - De deuren van de Michaëlskerk staan weer open voor iedereen van ver en dichtbij die mee wil vieren, luisteren en zingen bij de maandelijkse viering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk. Het jaarthema van 2017 is Gevallen helden- mensen met streken en deze viering heeft als titel Eens een held, altijd een held?

Met de werkgroep gaan we op speurtocht naar (gevallen) helden. Wie zijn ze? Waar vind je ze? Staan ze hoog op sokkels als standbeelden of lopen ze op straat, zoals Thé Lau ooit dichtte? Kunnen wij helden zijn?
En als je kijkt naar je eigen leven, wie waren dan helden voor jou en welke helden vielen pijnlijk van hun voetstuk? Eigen levensverhalen passeren de revue over helden met grote namen, ja zelfs God komt voorbij, en gewone mensen en voor klein en groot klinkt er een anti-heldendicht over een keizer.
Al kijkend en luisterend levert de speurtocht vragen op, waar we hopelijk allemaal op eigen wijze mee verder kunnen. Vragen als: wat doen we met gevallen helden?
Laten we ze vallen of…?

Teksten en liederen vormen een afwisselend geheel, met een nieuw heldenlied van Karen Hagg en een prachtige liedtekst van Stef Bos. De liederen worden voor en met de kerkgangers gezongen door het Michaëlskoor en de Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk en Dries Post, orgel.

De viering begint om 10:30 uur. Vanaf 10:15 uur wordt er ingezongen.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.
Iedereen is van harte welkom!zondag 5 maart

L-Star Bigband

Jazzy Sound uit Hoogwoud….

ANNA PAULOWNA - De Westfriese L-Star Big Band uit Hoogwoud treedt op in de Keesschuur, Middenweg 9 b.

De uit Westfriesland afkomstige bigband is in 1992 opgericht als De Big Band. In 1994 is de band omgedoopt tot The L-Star Bigband, met een kwinkslag vernoemd naar de repetitielocatie bij Appel Beton in Spanbroek. De band kenmerkt zich door zijn vrije, ietwat eigenzinnige interpretaties en eigen bewerkingen van ‘traditionals’ en modernere muziek.
Frank van Gemert, tevens dirigent van de Frankie goes to… bigband en leadtrombonist in de Burn Brigade bigband, werkt met de band al jaren aan een breed repertoire met veel ruimte voor improvisaties door geroutineerde en nieuwe solisten.Bezetting:
4 trompettisten, 5 saxofonisten ( 1 bariton, 2 tenor en 2 alt),
3 trombone ( + 1 vacature!), drums, piano, slaggitaar (vacature), bas (vacature!) en Esther en Martine zang.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.zondag 5 maartHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 5 maart

Film De Dijk en Wieringen

WESTERLAND - In het Dorpshuis, Westerlanderweg 61, is weer een film van Piet Kraan te zien. ‘De Dijk en Wieringen’ - 50 jaar De Afsluitdijk.

Op 28 mei 1932 werd de laatste hap keileem gestort wat betekende dat de dijk tussen Wieringen en Friesland gesloten werd. Dit feit werd in 1982 herdacht met een feest op Wieringen; 50 jaar De Afsluitdijk. De Middenstand wilde dit bijzondere jubileum vieren met diverse activiteiten in de gemeente. Een feesttent zou verrijzen in Hippo waarin bedrijven een expositie/tentoonstelling hielden en er werd een boerenbruiloft georganiseerd. Dit was ook het begin (en ontstaan) van De Wieringer Sanghers, Wieringer Dansers en De Hippo Feesten (ringsteken rond de kerk in Hippolytushoef) en Hans Ott organiseerde een Truckerfestival in Den Oever. Het boek van Jo Daan zou een 2de druk beleven en zou aan de koningin worden aangeboden. Vele bekende gezichten en aangezichten van toen passeren de revue, zoals Tante Grietje Bosker (die als eerste vrouw, de dijk overging van Wieringen naar Friesland), Koningin Beatrix en Prins Claus (onthulling van De Steenzetter) en Burgermeester Stam.

De aanvang is 14:30 uur en de toegang bedraagt € 7,50.
Kaarten: Zijn dagelijks verkrijgbaar op de Koogerweg 6 (Hippolytushoef) tussen 10:00 - 12:00 uur (kaarten bij het Dorpshuis indien er nog plaatsen zijn).zondag 5 maart

Triade docentenconcert

DEN HELDER - De muziekdocenten van Triade vinden het altijd fijn om hun muziek te laten horen. Vandaag doen ze dat in een speciaal docentenconcert met met Bowie en Bløf.

Dirk Keijzer uit Den Oever, een zeer bekwaam en ervaren arrangeur arrangeerde de nummers. Het lastigste was om geschikte nummers te kiezen. Er is immers zoveel mooi- en geschikt repertoire.Zo zal er werk van Bowie te horen zijn, een eerbetoon aan de vorig jaar overleden muziek grootheid. Ook is er werk van Nederlandse bodem, met name van de Zeeuwse formatie Bløf.
Het docentenconcert is de aftrap voor een groot aantal leerlingenconcerten: De Triade Muziekmarathon, die de week daarna van start gaat.

Het Docentenconcert is van 15:30 - 16:45 uur in de Triade Jos Post Zaal, Middenweg 2.
De toegang is € 5,00. Entreekaarten kunt u bestellen via info@triade-denhelder.nl of bel 0223 - 537 200.maandag 6 maart

Cursus weidevogelbescherming

Zoals ieder jaar bevolken kieviten, scholeksters, tureluurs en grutto’s binnen enkele weken de akkers en weilanden van onze provincie. Om deze fraaie vogels van ons landelijk gebied te behouden, dienen ze goed beschermd te worden. Landschap Noord-Holland is daarom op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen en organiseert een basiscursus weidevogelbescherming. Tijdens deze cursus maak je kennis met de meest voorkomende weidevogels en word je opgeleid tot echte weidevogelbeschermer.

Inventariseren is de basis van de bescherming van weidevogels. Met een verrekijker wordt het gedrag van de vogels bekeken. Alleen als het echt nodig is, worden stokjes bij nesten gezet en kuikens beschermd. Alle gegevens over het gedrag worden digitaal ingevoerd, zodat duidelijk is waar de weidevogels zich bevinden. Boeren kunnen daar hun werkzaamheden op aanpassen zodat nesten en jonge weidevogels worden gespaard.

Na de basiscursus ben je in staat zelfstandig of in groepsverband de verschillende soorten vogels van het boerenland te inventariseren ten behoeve van het (agrarische) natuurbeheer in onze provincie. Wil je je verder verdiepen na deze basiscursus, dan is er een vervolgcursus (monitoring weidevogels).


Weidevogelbeschermers - foto Peter Mol

De cursus is voor jong en oud, voor iedereen met interesse voor de natuur en het landelijk gebied. Voor de cursus is geen bestaande kennis vereist. Boeren die deze basiscursus willen volgen en/of aan weidevogelbescherming willen doen, kunnen zich uiteraard ook aanmelden.
De basiscursus wordt gegeven in het Dorpshuis Westerland op maandag 6 maart en maandag 13 maart om 20:00 uur. Na de theorie volgt begeleiding in het veld. De cursisten dienen na de basiscursus van half maart t/m half juni wekelijks beschikbaar zijn.

Kijk op www.boerenlandvogels.nu voor meer informatie of het aanmelden. U kunt ook bellen met Wim Tijsen of Peter Mol van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455.maandag 6 maartBREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Op de show kunnen bezoekers genieten van de typische vissersboten, oude visnetten, de visafslag, de dijk, de typische klederdracht, hotel Spaander, Volendamse huizen en paling. Volendam komt pas echt tot leven tussen duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen. Tel daarbij op de swingende palingsound en het plaatje is compleet.

Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Uiteraard is er ook een restaurant voor een lekker versnapering, lunch, diner of gewoon een kopje koffie.

De Lentetuin is geopend van 10:00 - 20:00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.
De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.)
Voor dit bedrag kunt u een bezoek brengen aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.maandag 6 maart

Lezing over Boeddhisme

Wilt u meer weten over Boeddhisme of over Mediteren?

HIPPOLYTUSHOEF - Leen van der Meij gaat in een lezinb in op wat Boeddhisme (niet) is. Vervolgens gaat de lezing in op: hoe kun je mediteren en wat kunnen daar de heilzame effecten van zijn? De lezing is in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg van 19:00 tot 20:30 uur.Leen van der Meij is boeddhistisch monnik. Woont in de bergen van Oostenrijk, en is nu met zijn vrouw tijdelijk in Oudesluis. Zij willen in Noord Holland Noord / Wieringen gaan wonen. Via deze voordracht willen zij kennismaken met de lokale bevolking.
Na de lezing, is er ook ruimschoots gelegenheid voor vragen en gesprek.maandag 6 en dinsdag 7 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.dinsdag 7 maartBREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Op de show kunnen bezoekers genieten van de typische vissersboten, oude visnetten, de visafslag, de dijk, de typische klederdracht, hotel Spaander, Volendamse huizen en paling. Volendam komt pas echt tot leven tussen duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen. Tel daarbij op de swingende palingsound en het plaatje is compleet.

Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Uiteraard is er ook een restaurant voor een lekker versnapering, lunch, diner of gewoon een kopje koffie.

De Lentetuin is geopend van 10:00 - 19:00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.
De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.)
Voor dit bedrag kunt u een bezoek brengen aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.dinsdag 7 maart

Bijeenkomst GGZ

HOORN - Is uw broer, moeder, man, kind of vriend(in) in behandeling bij GGZ Noord-Holland-Noord? Dan bent u van harte welkom bij de bijeenkomst "Familie, wat maak je mee?" voor familie en vrienden van cliënten van GGZ van 19:30 tot 22:00 uur.

Hoe wordt u betrokken bij de behandeling en het herstel van uw naaste? Wat kunt u, als familielid of naastbetrokkene betekenen? Deze bijeenkomst staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen. Waar loopt u tegenaan? Wij ontmoeten u graag om samen over het familiebeleid van GGZ Noord-Holland-Noord in gesprek te gaan.

Programma
Wij bekijken de film ‘This Connection’: een verhaal over familiebanden in verwarrende omstandigheden. Daarna wordt er in kleine groepen gesproken over onderwerpen als: vertrouwen, belasting van de familie bij toenemende zorg en behandeling thuis en de kloof die kan ontstaan tussen verwachtingen van familie en de praktijk. Vervolgens worden de thema’s uit de verschillende gespreksgroepen met alle aanwezigen besproken. Heeft u vragen? Stelt u deze dan gerust aan een van de medewerkers van GGZ Noord-Holland-Noord die tijdens deze avond aanwezig zijn, zoals een behandelaar, de familievertrouwenspersoon en een beleidsmedewerker. Zij beantwoorden uw vragen graag. De avond wordt afgesloten met een drankje.

Praktische informatie en aanmelding
Bijeenkomst: 'Familie wat maak je mee?'
Dinsdag 7 maart 2017 van 19:30 - 22:00 uur (Inloop: 19:15 uur).
Locatie: GGZ NHN Hoorn, Maelsonstraat 1, 1624 NP Hoorn.
Aanmelding: Graag aanmelden voor 1 maart 2017 via www.ggz-nhn.nl.

Cliënten en Familiemedezeggenschapsraad
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de themagroep Familie die de belangen van familie en naastbetrokkenen van cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord behartigt. Door uw ervaringen te delen, kan de themagroep Familie (onderdeel van de Cliënten en Familie Medezeggenschapsraad) u beter vertegenwoordigen en informeren.woensdag 8 maart

Basiscursus Fotografie

OUDESLUIS - Fotografeer je graag maar wil je nog betere en mooiere foto’s leren maken? Of heb je een spiegelreflexcamera en wil je gebruik maken van meer mogelijkheden die zo’n toestel biedt?

Dit is mogelijk omdat Fotoclub 't Perspectief een basiscursus fotografie organiseert voor leden en niet-leden. In de cursus worden de basisvaardigheden behandeld. De onderwerpen daarin zijn: scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting, flitstechniek en witbalansinstellingen. Je hebt een camera nodig waarbij diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

,,Onderwezen worden met je eigen camera heeft een meerwaarde omdat je zo de mogelijkheden van je eigen camera volledig kunt benutten’’, aldus voorzitter Kees Looijesteijn van de fotoclub 't Perspectief . ,,De meeste technische en creatieve mogelijkheden van je eigen digitale spiegelreflexcamera komen aan bod, maar je leert ook over compositie, belichting, lenzen en scherptediepte. ‘’

Op de vraag waarom de cursussen zo goedkoop worden aangeboden antwoordt Kees Looijesteijn dat de bijeenkomsten worden geleid door eigen leden die niets anders willen dan hun kennis, creativiteit en enthousiasme voor fotografie en beeldbewerking over te dragen aan anderen. Of er in de toekomst nog vervolgcursussen worden georganiseerd blijft ongewis. ,,Voorlopig zijn er binnen 't Perspectief diverse werkgroepen actief die zich specialiseren in aandachtsgebieden als portret en modelfotografie, macrofotografie, natuur- en architectuurfotografie en natuurlijk digitale bewerking zodat cursisten alle mogelijkheden hebben hun opgedane kennis binnen de fotowerkgroep verder uit te breiden.’’

Het betreft een cursus met praktijkoefeningen van 6 lessen van elk 2 uur. De basiscursus fotografie kost 90 euro voor niet-leden. Vandaag start de cursus (overige data in overleg met deelnemers).
Schrijf u snel in, want voor een optimale begeleiding is de groepsgrootte beperkt tot 10 cursisten.
Voor meer informatie: www.fwgperspectief.nl - Inschrijving via: Kees@Looijesteijn.nl.woensdag 8 maart

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur Loggersplein 1.donderdag 9 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Vanavond is er keezen in Dorpshuis De Oude Stal, Dorpsstraat 17. De aanvang is 19:30 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie en kun je een wisselbeker winnen.
Na afloop bij voldoende belangstelling een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste keezavond is op 6 april.vrijdag 10 maart

Ontmoetingsdiner

MIDDENMEER - Vandaag is in de Meerbaak, Professor ter Veenweg 4, een ontmoetingsdiner. De aanvangstijd is 18:00 uur en u bent welkom vanaf 17:45 uur.

Het ontmoetingsdiner is bedoeld voor mensen, jong en oud, arm of rijk, kerkelijk of niet, die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten te eten, en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten.

U dient zich wel even van te voren op te geven bij Trudy van Arkel 0227823136 of Anneke Zuidhof 0227577223. Het opgeven is in de week van 24 februari tot 4 maart. Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet, dan kunt u dat ook even melden. De kosten voor het 3-gangen diner bedragen € 5,-.vrijdag 10 maart

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.vrijdag 10 maart

Film Suffragette

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Suffragette, een film uit 2016 onder regie van Sarah Gevron. De hoofdrollen zijn voor Carey Mulligan en Anne-Marie Duff.Suffragette volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Maud (Mulligan) is een jonge werkende vrouw in de feministische beweging aan het begin van de twintigste eeuw. Wanneer ze merkt dat vreedzaam protest niets verandert, radicaliseert ze en wendt ze zich tot geweld als middel om haar doel te bereiken.

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 11 maart

Schoonmaakactie Balgzand

Helpt u mee Balgzand opruimen?

DEN HELDER - Er zijn helpers nodig voor het opruimen van Balgzand bij Den Helder. Aan het eind van de winter ligt er altijd veel zwerfvuil op de schorren en tegen de dijk. Vaak zijn het stukken van door de zee aangevoerde visnetten, planken en veel plastic. Dat is geen gezicht en in de natuur hoort deze troep niet thuis. Dieren hebben er last van. Voor het broedseizoen begint, wil Landschap Noord-Holland graag dat alles er weer netjes uitziet. Aanmelden kan voor een halve of hele dag.

Onze vaste sponsor GP Groot uit Heiloo haalt gratis de rommel op en verwerkt het. Verzamelen om 9:00 en om 13:00 uur bij 't Kuitje. Als u zich tijdig opgeeft zorgt Landschap Noord-Holland voor eten en drinken en voor transport vanaf 't Kuitje. Wilt u op het laatste moment meedoen, dan kan dat ook. Neem dan wel zelf uw eten en drinken mee. Boswachter Chris van der Vliet raadt u aan oude (regen)kleding en laarzen aan te trekken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met boswachter Chris van der Vliet, C.vanderVliet@landschapnoordholland.nl of telefonisch: 06-51578254.

De dag is van 9:00 tot ca. 16:00 uur, van 12:00-13:00 uur is er pauze.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, Den Helder.
Aan deze activiteit zijn natuurlijk geen kosten verbonden, graag wel van te voren opgeven.
Dat kan via de website www.gaatumee.nl.

Foto Norbert Daemenzaterdag 11 maart

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de tweede rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 25 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.zondag 12 maart

Rommelmarkt

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt haar jaarlijkse rommelmarkt. Het wordt weer een feest voor mensen die op zoek zijn naar iets leuks en aparts.

Wij bieden onder andere aan:
Weckpotten en wandelstokken (voor in de bergen)
Boeken en een bouwhelm
Ovenschotels en opruimspullen
Kleding en een kogelmodel barbecue
Maar nog veel meer!
Kom kijken en snuffelen: er is vast iets van uw gading!
De markt is altijd heel gezellig met leuke koopwaar en zeker in deze tijd van teruglopende subsidies is de rommelmarkt een welkome aanvulling van de verenigingskas.

Daarnaast kunt u mee doen met het Rad van Avontuur om een prijsje te winnen, een kopje koffie of thee kopen en er is gelegenheid voor kinderen om geschminkt te worden.

De markt wordt gehouden van 11:00 tot 13:30 uur in de gymzaal.
Het eerste uur wordt er € 2,00 entree gevraagd (kinderen tot 13 jaar gratis) en na 12:00 uur is het voor iedereen gratis.

Heeft u nog spullen voor ons, we zijn er blij mee.
Voor inlichtingen of aanmeldingen kunt u terecht bij Stef Buis (0223 – 532414), Hanneke Meereboer (0223 – 531352) of Carla Bakker (0224 – 223459)zondag 12 maart

Ontdekkingstocht door de duinen

DEN HELDER - Het voorjaar is een prachtige tijd om er op uit te trekken. U kunt mee op een flinke tocht door de Grafelijkheidsduinen en in normaal voor publiek afgesloten delen van het duin. Er zijn nu volop vogels te zien en die laten zich soms luidkeels horen. Maar er is nog veel meer te beleven...

In de Harmplas zwemmen slobeenden en andere watervogels. De boomleeuwerik laat z'n melancholische zang horen. En we gaan natuurlijk op zoek naar de eerste voorjaarsplanten zoals de vroegeling. Neem voldoende eten en drinken mee! Tip van de boswachter: Met een verrekijker geniet u onderweg veel meer. Doe ook stevig schoeisel aan!


De Grafelijkheidsduinen - foto Ingrid Meijerink

Deze tocht is van 10:30 tot 15:00 uur. We verzamelen op de parkeerplaats bij restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder. De kosten bedragen € 7,- maar Beschermers kunnen gratis mee. We gebruiken de lunch op een mooie plek in de duinen. Eten en drinken wel zelf meenemen. Gezien de duur van deze tocht kunnen kinderen onder 12 jaar niet mee. Wilt u zeker zijn van een plekje schrijf u dan in via www.gaatumee.nl. Ter plekke aansluiten kan ook, maar de gidsen houden een maximum aan van 25 personen.zondag 12 maart

Film De Dijk en Wieringen

WESTERLAND - In het Dorpshuis, Westerlanderweg 61, is weer een film van Piet Kraan te zien. ‘De Dijk en Wieringen’ - 50 jaar De Afsluitdijk.

Op 28 mei 1932 werd de laatste hap keileem gestort wat betekende dat de dijk tussen Wieringen en Friesland gesloten werd. Dit feit werd in 1982 herdacht met een feest op Wieringen; 50 jaar De Afsluitdijk. De Middenstand wilde dit bijzondere jubileum vieren met diverse activiteiten in de gemeente. Een feesttent zou verrijzen in Hippo waarin bedrijven een expositie/tentoonstelling hielden en er werd een boerenbruiloft georganiseerd. Dit was ook het begin (en ontstaan) van De Wieringer Sanghers, Wieringer Dansers en De Hippo Feesten (ringsteken rond de kerk in Hippolytushoef) en Hans Ott organiseerde een Truckerfestival in Den Oever. Het boek van Jo Daan zou een 2de druk beleven en zou aan de koningin worden aangeboden. Vele bekende gezichten en aangezichten van toen passeren de revue, zoals Tante Grietje Bosker (die als eerste vrouw, de dijk overging van Wieringen naar Friesland), Koningin Beatrix en Prins Claus (onthulling van De Steenzetter) en Burgermeester Stam.

De aanvang is 14:30 uur en de toegang bedraagt € 7,50.
Kaarten: Zijn dagelijks verkrijgbaar op de Koogerweg 6 (Hippolytushoef) tussen 10:00 - 12:00 uur (kaarten bij het Dorpshuis indien er nog plaatsen zijn).zondag 12 maart

Volle maanwandeling

Beleef de mystieke sfeer….

SCHOORL - Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk om die in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gids mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.


Volle maan in Schoorl - foto Frank Nieuwenhuizen

Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen. Een onvergetelijk ervaring voor het hele gezin. Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor minder validen.
Deze 2 uur durende wandeling start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 15 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Het brei- en haakcafé opent de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
donderdag 16 maart

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16, te komen.

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door één van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk op thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227-600079; bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur of via wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.vrijdag 17 maart

Ontmoetingsdiner

WIERINGERWERF - Vandaag is in Het Kompas, Meeuwstraat 44, een ontmoetingsdiner. De aanvangstijd is 18:00 uur en u bent welkom vanaf 17:45 uur.

Het ontmoetingsdiner is bedoeld voor mensen, jong en oud, arm of rijk, kerkelijk of niet, die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten te eten, en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten.

U dient zich wel even van te voren op te geven bij Trudy van Arkel 0227823136 of Anneke Zuidhof 0227577223. Het opgeven is in de week van 24 februari tot 4 maart. Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet, dan kunt u dat ook even melden. De kosten voor het 3-gangen diner bedragen € 5,-.vrijdag 17 maart

Cursus DJ Producer

Maak je eigen tracks bij Triade

DEN HELDER - Stap in de wereld van digitaal muziek maken. Voor alle dj-, muziek- en soundfreaks heeft Triade een korte basiscursus DJ producer. In deze cursus werk je met Ableton Live; het populairste software programma voor de productie van muziek.

Triade docent Helmut Nijman maakt je vanaf de basis wegwijs in het programma en leert je de belangrijkste productietechnieken toe te passen. Ook ga je aan de slag met het gebruik van verschillende midi-controllers om de software te bedienen. Tevens worden handige websites met veel gratis materiaal aangereikt, die je een stap verder kunnen helpen bij de productie van je track. Na afloop van deze cursus ben je in staat om zelfstandig een volwaardige compositie te produceren.

De cursus ‘DJ Producer’ start vandaag van 19:00 uur tot 20:30 uur en is voor iedereen vanaf 14 jaar. Meer informatie vind je via www.triade-denhelder.nl.
Triade, Middenweg 2 Den Helder, tel. 0223-537200.vrijdag 17 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 31 maart en 14 april.vrijdag 17 en zaterdag 18 maart

Musical Hairspray

DEN OEVER - Thalia Muziektheater Hollands Kroon speelt Hairspray, een vrolijke musical die zich afspeelt in de jaren 60. De tijd van de glitterjurken, hoge kapsels en haarlak; véél haarlak! De voorstelling is in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Plaats van handeling is Baltimore; de grootste stad in de Amerikaanse staat Maryland aan de Amerikaanse oostkust.
Het verhaal draait om Tracy Turnblad.
Ze droomt ervan om, net als enkele schoolgenoten, in haar favoriete televisieprogramma te dansen. Ze wil dan ook auditie doen, hoewel haar moeder dat geen goed idee vindt.
En dan is er nog een probleempje; Tracy is niet een van de slankste..
Dankzij haar aanstekelijke enthousiasme belandt ze toch in de show.
Daar wordt Tracy echter geconfronteerd met een fanatieke, muzikale strijd achter de schermen. Overgiet dit gegeven met een gecompliceerde, opbloeiende liefde en een musicalverhaal is geboren.


Hoofdrolspelers Job Koomen en Isabelle Bakker - foto Henriëtte Veld

Door de inspirerende, vaardige regisseur Henk Wijtsma is er een bijzonder aanstekelijk, kleurrijk en flitsend spektakel van gemaakt.
Hij wordt daarbij gesteund door repetitor Gert Jan van der Kamp en dirigente Alida Holwerda.
Naast deze getalenteerde mensen is er een grote rol weggelegd voor een van de eigen leden: Monique Kuiper.
Als choreografe worden onder haar leiding de dansen ingestudeerd.
Een uitdaging voor alle spelers, want nooit eerder werd er zoveel gedanst in een productie van Thalia als nu in Hairspray.

De leeftijd van de spelers is heel divers.
Sommigen waren al lid toen Thalia Muziektheater Hollands Kroon nog Operettevereniging Thalia heette en de voorstellingen in De Oude Beurs te Middenmeer opgevoerd werden.
Nu spelen zelfs kinderen mee; de Thalia Kids. Afgelopen november straalden zij in Het Vikingschip met hun eigen musical Geef mij de ruimte.

Hairspray is een musical voor alle leeftijden en begint om 20:00 uur.
De prijs voor een toegangsbewijs, inclusief programmaboekje, bedraagt € 18,50.
Bezoek voor meer informatie en het reserveren van kaarten de website www.thalia-hollandskroon.nl.

Parkeren bij sociaal cultureel centrum Het Vikingschip is sinds kort een stuk eenvoudiger geworden doordat er meerdere parkeerterreinen rond het gebouw gerealiseerd zijn.zaterdag 18 maart

zaterdag 18 maart

Open dag Woonzorggroep Samen

SCHAGEN - Mobiel blijven of zelfstandig blijven wonen? Langer fit en gezond blijven? Behoefte aan zorg, ondersteuning of begeleiding? Stap dan binnen bij Magnushof, Jacob Ruysdaellaan 30. Iedereen die eens kennis wil maken met de ouderenzorg en hier informatie over wil, is van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom.

Test gratis uw gehoor, meet uw bloeddruk en bloedsuiker, laat uw rollator keuren, woon de verschillende demonstraties en presentaties bij of neem een virtueel kijkje in de kleinschalige woonlocaties van Samen. Ook zijn er rondleidingen door de keukens van Maaltijdservice Samen. Per dag worden hier maar liefst 1000 verse maaltijden bereid, die dagelijks in de regio bezorgd worden. Bent u nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat en wat hier bij komt kijken? We laten het u graag zien tijdens de open dag.
De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Informatiemarkt
Bezoek de informatiemarkt en stel al uw vragen over (thuis)zorg, wonen, welzijn, mobiliteit, revalidatie & behandeling, vrijwilligerswerk, mantelzorg, beroepen en opleidingen in de ouderenzorg. Maar ook voor vragen over (zorg)verzekeringen, testamenten, uitvaartverzorging, bewindvoering, hulpmiddelen en woonaanpassingen kunt u op de
open dag terecht.

Woonzorggroep Samen sluit met deze open dag aan bij de landelijke campagne Open dag van zorg & welzijn. Veel zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen op deze derde zaterdag van maart hun deuren voor het publiek.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren.
Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.zaterdag 18 maart

Tulpenexcursie

SLOOTDORP - In de kas van Siem Munster, Wierweg 7, staan meer dan 1.000.000 tulpen, in de verschillende groeistadia, in vele soorten en kleuren. Een prachtig gezicht! Van 10:30 tot 12:00 uur kunt u ze zien tijdens een Tulpenexcursie.

De excursie begint met 2 kopjes koffie/thee en een petit fourtje van de bakker, gevolgd door een PowerPoint presentatie met achtergrondinformatie over de tulpenteelt.Hierna begint de rondleiding door de kassen, langs de koelcellen, de verwerkingsruimte en de installaties. Tijdens de rondleiding informeren wij u over wat we in de kassen zien en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Zo begint u goed voorbereid aan de rondleiding door de kassen, langs de koelcellen, de verwerkingsruimte (met hypermoderne tulpenbosrobot) en de installaties. Tijdens de rondleiding wordt u zo goed mogelijk geïnformeerd over alles wat we in de kassen zien en natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De prijs voor deelname aan de Tulpenexcursie is € 11,75 per persoon, inclusief bovengenoemde consumpties. Betaling geschiedt contant, bij aanvang van de excursie.
Inschrijven kan per e-mail: info@tulpenexcursie.nl, of telefonisch: 0227-604655.zaterdag 18 maart

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 18 maart

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de derde rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 30 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.zaterdag 18 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op 22 april en 20 mei.zaterdag 18 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond is er klaverjassen in Dorpshuis De Oude Stal, Dorpsstraat 17. De aanvang is 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste klaverjasavond is op 15 april.


zondag 19 maart

Musical Hairspray

DEN OEVER - Thalia Muziektheater Hollands Kroon speelt Hairspray, een vrolijke musical die zich afspeelt in de jaren 60. De tijd van de glitterjurken, hoge kapsels en haarlak; véél haarlak! De voorstelling is in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Plaats van handeling is Baltimore; de grootste stad in de Amerikaanse staat Maryland aan de Amerikaanse oostkust.
Het verhaal draait om Tracy Turnblad.
Ze droomt ervan om, net als enkele schoolgenoten, in haar favoriete televisieprogramma te dansen. Ze wil dan ook auditie doen, hoewel haar moeder dat geen goed idee vindt.
En dan is er nog een probleempje; Tracy is niet een van de slankste..
Dankzij haar aanstekelijke enthousiasme belandt ze toch in de show.
Daar wordt Tracy echter geconfronteerd met een fanatieke, muzikale strijd achter de schermen. Overgiet dit gegeven met een gecompliceerde, opbloeiende liefde en een musicalverhaal is geboren.


Hoofdrolspelers Job Koomen en Isabelle Bakker - foto Henriëtte Veld

Door de inspirerende, vaardige regisseur Henk Wijtsma is er een bijzonder aanstekelijk, kleurrijk en flitsend spektakel van gemaakt.
Hij wordt daarbij gesteund door repetitor Gert Jan van der Kamp en dirigente Alida Holwerda.
Naast deze getalenteerde mensen is er een grote rol weggelegd voor een van de eigen leden: Monique Kuiper.
Als choreografe worden onder haar leiding de dansen ingestudeerd.
Een uitdaging voor alle spelers, want nooit eerder werd er zoveel gedanst in een productie van Thalia als nu in Hairspray.

De leeftijd van de spelers is heel divers.
Sommigen waren al lid toen Thalia Muziektheater Hollands Kroon nog Operettevereniging Thalia heette en de voorstellingen in De Oude Beurs te Middenmeer opgevoerd werden.
Nu spelen zelfs kinderen mee; de Thalia Kids. Afgelopen november straalden zij in Het Vikingschip met hun eigen musical Geef mij de ruimte.

Hairspray is een musical voor alle leeftijden en begint om 14:30 uur.
De prijs voor een toegangsbewijs, inclusief programmaboekje, bedraagt € 18,50.
Bezoek voor meer informatie en het reserveren van kaarten de website www.thalia-hollandskroon.nl.

Parkeren bij sociaal cultureel centrum Het Vikingschip is sinds kort een stuk eenvoudiger geworden doordat er meerdere parkeerterreinen rond het gebouw gerealiseerd zijn.woensdag 22 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo’s zijn op 12 april (Paasbingo) en 10 mei.donderdag 23 maart

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema’s komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.

De volgende bijeenkomsten worden gehouden op 11 mei, 20 juli, 5 oktober en 7 december.vrijdag 24 maart

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26. Vanavond is de derde avond van de voorjaarsjaarscompetitie.Er worden steeds 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel) aanmelden via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.

De volgende competitieavonden zijn op 28 april en 19 mei (dan is ook de prijsuitreiking).vrijdag 24 maart

Film Elle

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Elle, een thriller uit 2016 onder regie van Paul Verhoeven.Deze film van Paul Verhoeven heeft 2 Golden Globe’s gewonnen, voor de beste buitenlandse film en voor de beste actrice in een dramafilm. Deze prijs was voor Isabelle Huppert.
Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.vrijdag 24 en zaterdag 25 maart

Musical Hairspray

DEN OEVER - Thalia Muziektheater Hollands Kroon speelt Hairspray, een vrolijke musical die zich afspeelt in de jaren 60. De tijd van de glitterjurken, hoge kapsels en haarlak; véél haarlak! De voorstelling is in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Plaats van handeling is Baltimore; de grootste stad in de Amerikaanse staat Maryland aan de Amerikaanse oostkust.
Het verhaal draait om Tracy Turnblad.
Ze droomt ervan om, net als enkele schoolgenoten, in haar favoriete televisieprogramma te dansen. Ze wil dan ook auditie doen, hoewel haar moeder dat geen goed idee vindt.
En dan is er nog een probleempje; Tracy is niet een van de slankste..
Dankzij haar aanstekelijke enthousiasme belandt ze toch in de show.
Daar wordt Tracy echter geconfronteerd met een fanatieke, muzikale strijd achter de schermen. Overgiet dit gegeven met een gecompliceerde, opbloeiende liefde en een musicalverhaal is geboren.


Hoofdrolspelers Job Koomen en Isabelle Bakker - foto Henriëtte Veld

Door de inspirerende, vaardige regisseur Henk Wijtsma is er een bijzonder aanstekelijk, kleurrijk en flitsend spektakel van gemaakt.
Hij wordt daarbij gesteund door repetitor Gert Jan van der Kamp en dirigente Alida Holwerda.
Naast deze getalenteerde mensen is er een grote rol weggelegd voor een van de eigen leden: Monique Kuiper.
Als choreografe worden onder haar leiding de dansen ingestudeerd.
Een uitdaging voor alle spelers, want nooit eerder werd er zoveel gedanst in een productie van Thalia als nu in Hairspray.

De leeftijd van de spelers is heel divers.
Sommigen waren al lid toen Thalia Muziektheater Hollands Kroon nog Operettevereniging Thalia heette en de voorstellingen in De Oude Beurs te Middenmeer opgevoerd werden.
Nu spelen zelfs kinderen mee; de Thalia Kids. Afgelopen november straalden zij in Het Vikingschip met hun eigen musical Geef mij de ruimte.

Hairspray is een musical voor alle leeftijden en begint om 20:00 uur.
De prijs voor een toegangsbewijs, inclusief programmaboekje, bedraagt € 18,50.
Bezoek voor meer informatie en het reserveren van kaarten de website www.thalia-hollandskroon.nl.

Parkeren bij sociaal cultureel centrum Het Vikingschip is sinds kort een stuk eenvoudiger geworden doordat er meerdere parkeerterreinen rond het gebouw gerealiseerd zijn.zaterdag 25 maart

Workshop Matthäus Passion

DEN HELDER - Triade, dirigent en workshopleider Maria van Nieukerken en Toonkunst Rotterdam organiseren een uitgebreide workshop rondom álle aria’s uit Bachs Matthäus Passion. Tijdens deze dag maken de deelnemers op verschillende manieren kennis met deze prachtige zangstukken.

De deelnemers zingen de aria’s in groepsverband. Maria van Nieukerken neemt ze mee in tekst en muziek van de aria’s en ook hun plaats, karakter en rol binnen het grotere verhaal. De muziekstukken worden ingestudeerd. Er wordt niet alleen gekeken naar de noten van de solisten, maar óók naar de rol van het orkest.


Foto Willem de Roode

Van Nieukerken vertelt persoonlijke verhalen van bekende Nederlandse Bach-solisten naar aanleiding van de interviews die ze hield met deze solisten.
,,Vanaf de middag komen er instrumentale solisten, die hun instrument en partijen van dichtbij demonstreren en zij gaan samen met de deelnemers musiceren. Na het warme buffet splitsen we in stemgroepen’’, legt de dirigent uit. ,,We werken onder leiding van een instrumentale solist aan één van de aria’s, als voorbereiding op de presentatie. We sluiten af met een concert door alle deelnemers in hun eigen stemgroep, uiteraard samen met de instrumentale solisten. Het belooft een zeer veelzijdige dag te worden. Je beleeft als luisteraar of koorlid de Matthäus volgende keer nóg intenser!’’, alsdus een enthousiaste Maria van Nieukerken.

De workshop is van 10:00 uur tot 20:15 uur en de kosten zijn € 57,-. Dit is incl. koffie/thee en een warm buffet om ca. 17:30 uur. Voor meer informatie en inschrijven, zie de website www.triade-denhelder.nl of bel 0223 – 537200. Triade is aan de Middenweg 2 in Den Helder.zaterdag 25 maart

Spelletjesmiddag

HIPPOLYTUSHOEF - De kerken van Wieringen organiseren in samenwerking met St. Present Hollands Kroon een spelletjesmiddag voor de Vluchtelingengezinnen die op Wieringen wonen.

Gehoopt wordt op een mooie ontmoeting en de middag in gezelligheid met elkaar door te kunnen brengen. Een echt Hollands gebeuren, en voor de nieuwkomers, groot en klein, de moeite waard om mee te maken.
Een ieder die het zowel belangrijk als leuk vindt om de (nieuwe) dorpsgenoten te helpen met integreren is van harte uitgenodigd. Wilt u hiervoor iets meebrengen, in de vorm van iets lekkers om van te genieten, dan wordt dat op prijs gesteld !

De ontmoeting is in the Gate, het jongerencentrum bij de Filadelfia Gemeente, Beltstraat 7-9 te Hippolytushoef. Het begint om 14:00 uur en zal rond 16:00 uur afgerond worden.

Voor inlichtingen en aanmeldingen :
Anja Kempeneers, Alg. Coordinator St. Present Hollands Kroon; 06-37278921 of info@presenthollandskroon.nl.zaterdag 25 maartDirk en Germen Lont behartigen Wieringen op deze middag, die altijd bar gezellig is.zaterdag 25 maart

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de vierde rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 30 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.zaterdag 25 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne organiseert een competitie klaverjassen. De laatste competitieavond is vandaag in Dorpshuis Hippo in de Kerkhofsteeg.

De competitie gaat over 5 ronden. Van deze 5 ronden mag je er 1 missen om evengoed met de competitie mee te doen. Indien je alle 5 x komt kaarten wordt het slechtste resultaat weggestreept. Als je 2 avonden van de 5 gemist hebt doe je niet mee met de competitie.

Er zijn mooie prijzen. Aanvang kaarten: 20:00 uur.

De volgende klaverjasavond is op en 22 april. Het is een vrije klaverjasavond, dus deze telt niet mee voor de competitie.
Op deze avond worden naast de dagprijzen ook de winnaars (1, 2 en 3) van de competitie bekend gemaakt.

Voor verdere informatie: A. de Vries 0227591879 / A. van Bodegom 0620407420zaterdag 25 en zondag 26 maart

Musical Alles overboord

WINKEL - De Notenkrakertjes spelen in de zaal van café Beentjes de musical Alles overboord.

De Notenkrakertjes is een musicalvereniging speciaal voor de leeftijdsklasse 8 tot 18 jaar.
Ze repeteren elke woensdagavond van 19:00 tot 20:00 onder leiding van Paul Beers en Marian Wijnker in de zaal van Café Beentjes in Winkel.Alles overboord
Opschieten!! Cruiseschip ‘De Wereldreis’ staat op het punt te vertrekken. Iedereen die van Kapitein Klots een gouden briefkaart door de brievenbus heeft gekregen mag mee op reis. Helemaal gratis! Van alle kanten stromen de mensen toe. Allemaal willen ze mee. Ze zijn geselecteerd! Ze zijn winnaars! Het volle cruiseschip kiest al gauw het ruime sop. De stemming zit er goed in. Maar dan blijkt dat Kapitein Klots iedereen aan het werk zet. Er moet worden geboend, gestoft en gedweild. En onder in het ruim? Daar moet ook nog worden gepompt. Niemand wordt gespaard! Daarnaast doet de kapitein erg vaag over de reisbestemming, terwijl de reizigers allemaal een andere kant op willen. Er ontstaat al snel een dolle chaos. Vertel op, Kapitein! Waar gaan we heen? Als de motor het ook nog op volle zee begeeft en er geroeid moet worden, is het gedaan met alle vrolijkheid. Zeker als in de verte donkere onweerswolken samenpakken. Zal cruiseschip ‘De Wereldreis’ de storm doorstaan? Lukt het de passagiers om goed samen te werken? En zal het doel van de reis worden bereikt? De musical zit boordevol overdreven typetjes, humoristische scènes en spetterende liedjes.

De voorstellingen zijn op zaterdag om 20:00 en op zondag om 14:00.
De entree voor kinderen tot 12 jaar bedraagt € 5,- en voor volwassenen € 8,-
Reserveren: 0226-411776 / 0226-413046.vrijdag 31 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond is op 14 april.zaterdag 1 april

Film Wieringermeer 1938

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Wieringermeer 1938. De film is in zomer 1938 opgenomen. De filmers volgden enige tijd de werkers in de nieuwe polder.

De wegenbouwers, de landmannen, de huismoeders, de onderwijzer in Middenmeer en natuurlijk de bouwers. Kinderen in hun spel., en de kolossale trekpaarden die de oogst van de akkers zeulden. Werkelijk indrukwekkende beelden, beelden die veel vragen oproepen: waar is dat, die mevrouw heeft zo’n bekend gezicht, dat joch ken ik ergens van, hé dat is aan de Kwelweg. Vragen die hardop gesteld mogen worden want we hebben het over een stille film. U, als toeschouwer mag als het ware geluid toevoegen. Hopelijk gebeurt dat ook want ons Historisch Genootschap kan aanvullende informatie goed gebruiken.

De film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 1 april

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de vijfde rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 35 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.maandag 3 en dinsdag 4 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.donderdag 6 april

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 6 april

Keezen


HARINGHUIZEN - Vanavond is er keezen in Dorpshuis De Oude Stal, Dorpsstraat 17. De aanvang is 19:30 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie en kun je een wisselbeker winnen.
Na afloop bij voldoende belangstelling een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.vrijdag 7 april

Film Brozer

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Brozer, een drama van Mijke de Jong waarin de vier zussen uit de film Broos proberen om te gaan met het feit dat een van hen ongeneeslijk ziek is geworden.

Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen Lian, Ted en Carlos. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt.Nadat ze in 1997 vier zussen in de prijswinnende film Broos vertolkten, maken we in Brozer opnieuw kennis met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos). De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan en grip te krijgen op de vergankelijkheid. Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie, aangezien actrice Leonoor Pauw ook in werkelijkheid ongeneeslijk ziek was tijdens het draaien van deze film. Zij overleed op 21 mei 2013 aan de gevolgen van kanker.

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 8 april

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de zesde rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 40 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.woensdag 12 april
woensdag 12 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Het brei- en haakcafé opent de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven.woensdag 12 april

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo is op 10 mei.donderdag 13 april
vrijdag 14 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.zaterdag 15 april

zaterdag 15 april

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 15 april

Paaseieren zoeken

WINKEL - Als de Paashaas zijn gouden eieren kwijt is zoeken de kinderen van Winkel natuurlijk mee. Op het terrein van VV Winkel worden 1500 chocolade paaseitjes verstopt, waaronder enkele gouden. De gelukkige vinders van de gouden eieren mogen een mooie prijs uitzoeken.

De entree van dit evenement is een creatieve bijdrage. Een kind mag meedoen als het een zelf beschilderd of beplakt ei inlevert. Ook daarmee kunnen de deelnemertjes prijzen winnen.
Het inschrijven is om 13:30 uur en het eieren zoeken begint om 14:00 uur. Jaarlijks doen meer dan honderd kinderen uit het basis onderwijs mee.Om te voorkomen dat kleine kinderen onder de voet worden gelopen, worden de zoekgroepen in drieën verdeeld. De peuters, kinderen van 4 t/m 7 jaar en de oudere kinderen van 8 t/m 12 jaar hebben elk een eigen zoeklocatie. Iedere groep kan 3 gouden eieren vinden. De groepen worden begeleid door twee paashazen!

Schrijf je je in en lever je je mooie eigen beschilderde ei in, dan kun je ook meteen een gokje wagen. De Gok Je Rot Pot zit vol eieren en wie raadt hoeveel dat er zijn, wint een prijs!

De prijsuitreiking van de gouden eieren, de versierde eieren en de Gok Je Rot Pot gaat onder het genot van een bekertje limonade. De gevonden chocolade eitjes mogen mee naar huis!zaterdag 15 april

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de zevende rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 40 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.zaterdag 15 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond is er klaverjassen in Dorpshuis De Oude Stal, Dorpsstraat 17. De aanvang is 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.vrijdag 21 april

Film Death at a funeral

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Death at a funeral. Deze film uit 2007 heeft hoofdrollen voor Matthew MacFadyen, Keeley Hawes en Andy Nyman en is geregisseerd door Frank Oz.

Als de vader van een zeer Britse zooitje ongeregeld komt te overlijden is iedereen in eerste instantie in diepe rouw. Tot de dag van de begrafenis. ’s Ochtends bezorgt de lijkwagen het verkeerde lijk, besterft zoon Daniel het van de zenuwen omdat hij een lijkrede moet uitspreken, waar niemand het mee eens is en heeft een vloekende oud-oom-in-rolstoel een wel heel erg onvoorspelbare stoelgang…Als een ongenode dwerg dan ook nog eens de deksel van de familie-beerput lijkt te blazen, bereikt de situatie het kookpunt. Een pot ‘valium’ lijkt uitkomst te bieden… Aan Daniel de ondankbare taak om het afschuwelijke familiegeheim begraven te laten en zijn vader begraven te krijgen!

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 22 april

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de achtste rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 40 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.zaterdag 22 april

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.zaterdag 22 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De laatste bingoavond is op 20 mei.
In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.
De data zijn 15 juni, 13 juli en 10 augustus.zaterdag 22 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne organiseert een vrije klaverjasavond in Dorpshuis Hippo in de Kerkhofsteeg.

Er zijn mooie prijzen. Aanvang kaarten: 20:00 uur.

Vanavond worden naast de dagprijzen ook de winnaars van de afgelopen competitie (1, 2 en 3) bekend gemaakt.

Voor verdere informatie: A. de Vries 0227591879 / A. van Bodegom 0620407420zondag 23 april

Paasoratorium Bach

HIPPOLYTUSHOEF - Het cantatekoor van de Hippolytuskerk zingt om 15:30 uur het Paasoratorium van J.S. Bach. Na een geslaagd jubileumconcert in 2016, waarbij de Johannes Passion werd uitgevoerd, is dirigente Ellen Verburgt nu gestart met de repetities voor een middagvullend concert in de recent intern verbouwde Hippolytuskerk.

Het Paasoratorium van Bach wordt weinig uitgevoerd. De lengte houdt het midden tussen een oratorium en een cantate maar de orkestrale bezetting is genereus, compleet met trompetten en pauken. Daarnaast staat ook ‘Singet dem Herrn ein Neues Lied’ van G.Ph. Telemann op het programma. Telemann was een tijdgenoot van J.S. Bach en leefde van 1681-1767, dit jaar wordt zijn 250e sterfdag herdacht.Barokorkest Eik en Linde begeleidt het koor en speelt een aanvullend instrumentaal stuk. Solisten zijn Sabine Kirsten (sopraan), Karoline Hartman (alt), Steven van Gils (tenor) en Jan Douwes (bas).

Kaarten zijn vanaf 3 april verkrijgbaar bij de koorleden en De Wieringer Boekhandel aan het Kerkplein 27 in Hippolytushoef.vrijdag 28 april

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26. Vanavond is de vierde avond van de voorjaarsjaarscompetitie.Er worden steeds 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel) aanmelden via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.

De laatste competitieavond is op 19 mei; dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 29 april

Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de negende rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 45 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.donderdag 4 mei

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 4 mei


zaterdag 6 mei

Finale Schelphorstcompetitie

WIERINGERWERF - Stichting Meertour organiseert in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de finale van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

De wedstrijd gaat over 50 ronden en start om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.
Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.

woensdag 10 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Het brei- en haakcafé opent de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven.woensdag 10 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.donderdag 11 mei

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema’s komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.

De volgende bijeenkomsten worden gehouden op 20 juli, 5 oktober en 7 december.vrijdag 19 mei

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26. Vanavond is de laatste avond van de voorjaarsjaarscompetitie. Dan is ook de prijsuitreiking.Er worden steeds 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel) aanmelden via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.zaterdag 20 mei
zaterdag 20 mei

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 20 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.
De data zijn 15 juni, 13 juli en 10 augustus.donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei

Alkmaar Gay Pride: Freedom

ALKMAAR - In de jaren 90 schreef de vorig jaar overleden popster George Michael het nummer Freedom. Het nummer werd in eerste instantie gepromoot als beschrijving van Michaels pogingen te breken met zijn platenmaatschappij. Toen Michaels homoseksualiteit een aantal jaren later aan het licht kwam werd de tekst van Freedom geïnterpreteerd als een nummer over de problemen van een nog niet uit de kast gekomen homoseksueel.

Ook nu in de huidige tijd zijn er nog veel mensen die om verschillende redenen niet veilig uit de kast kunnen en durven komen. Zo zijn er diverse bewoners binnen AZC’s van o.a. Alkmaar en Heerhugowaard die hun seksuele voorkeur verborgen houden. Maar ook binnen gelovige moslim- en christelijke kringen is homoseksualiteit nog steeds een onderwerp waar veel mensen mee worstelen. 1 op de 5 LHBT jongeren denkt aan zelfmoord. En roze ouderen gaan soms terug de kast in. Homo is ook het meest gebruikte scheldwoord op scholen en sportvelden.

Over de hele wereld zijn lesbiennes, homoseksuelen en transgenders het slachtoffer van schendingen van mensenrechten. Die schendingen lopen uiteen van subtiele discriminatie tot gevangenschap en marteling. In bijna de helft van alle landen ter wereld is homoseksualiteit strafbaar. In sommige landen kan er zelfs de doodstraf voor worden opgelegd.

Met het thema Freedom wil de organisatie van Alkmaar Gay Pride dan ook de vrijheid en diversiteit van alle Alkmaarders en sympathisanten vieren en tegelijk aandacht vragen voor allen die niet in de vrijheid van jezelf zijn kunnen leven. Iedereen is welkom.

Alkmaar Gay Pride vind plaats op diverse locaties in Alkmaar. Hoogtepunt is de botenparade op zaterdag.
Kijk voor deelname met eigen boot en het volledige vierdaagse programma op www.alkmaarpride.nl.donderdag 1 juni

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 15 juni

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening.
Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zomeravondbingo’s zijn op 13 juli en 10 augustus.zaterdag 17 juni

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.


woensdag 5 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Het brei- en haakcafé opent de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven.donderdag 6 juli

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 13 juli

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening.
Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De laatste zomeravondbingo is op 10 augustus. Het nieuwe winterseizoen begint op zaterdag 16 september.zaterdag 16 juli

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.donderdag 20 juli

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema’s komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.

De volgende bijeenkomsten worden gehouden op 5 oktober en 7 december.woensdag 2 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - Het brei- en haakcafé opent de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven.donderdag 3 augustus

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 3 augustus
donderdag 10 augustus

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening.
Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

Het nieuwe winterseizoen begint volgende maand. De data zijn 16 september, 14 oktober, 11 november en 16 december.zaterdag 19 augustus

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 19 augustus

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.donderdag 7 september

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 7 september
zaterdag 16 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op 14 oktober, 11 november en 16 december.donderdag 5 oktober

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.vrijdag 6 oktober
donderdag 5 oktober

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema’s komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.

De volgende bijeenkomst wordt gehouden op 7 december.vrijdag 13 oktober

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 14 oktober

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.zaterdag 14 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op 11 november en 16 december.vrijdag 27 oktober

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.donderdag 2 november

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 2 november
vrijdag 10 november

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 11 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De laatste bingoavond van dit jaar is op 16 december.vrijdag 24 november

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.donderdag 7 december

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 7 december

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema’s komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.vrijdag 8 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 9 december

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.donderdag 14 decemberzaterdag 16 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.vrijdag 22 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.
Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Arbeidsmigranten in Concordia
Ja, ook deze mensen moeten kunnen wonen.
Nee, niet midden in het dorp.
Maakt mij niets uit.
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Subaru Trezia 1.3 VVTi Comfort inklusief afleverkosten
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rederij Kooij - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...