Tevreden dames KVG Wieringermeer
Uitgegeven op 16-02-2017 om 17:03  |  link  |  bewaar  |  print

MIDDENMEER - In de Meerbaak kwam een 40 tal dames van het Katholiek Vrouwengilde voor de jaarvergadering bij elkaar. Na een terugblik kon men vaststellen dat tijdens de bijeenkomsten amusement en educatie elkaar mooi hadden afgewisseld.

Ook het financiële plaatje was positief, reden om de contributie van 21 euro niet te verhogen. Als nieuw bestuurslid werd Lejan Sturm met luid applaus gekozen en Anne Mieke Egging blijft graag voor een tweede periode van 4 jaar voor de penningen zorgen.
Ina Hoogenbosch werd vervolgens gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap.
Daarna volgden Nelly Rijk, Bets van Oosten, Corry Kerckhaert, Leny Muller en Ank Bartelink, die allen maar liefst een halve eeuw met het KVG verbonden zijn.
Allen ontvingen een blijvende herinnering en gingen met een brede lach op de foto.


De jubilerende leden van het KVG

Na een oproep om toch vooral de Internationale Vrouwendag te bezoeken op 8 maart in de Cultuurschuur en de volgende dag, 9 maart, mee te gaan naar de vlindertuin in Waarland, kwam de verrassing van de avond: Laurens van der Vaart.
Een thuiswedstrijd voor hem als inwoner van Middenmeer.
Wekelijks is Laurens column in de krant te lezen onder de noemer ”Natuurwaarnemingen”.
Daarin grijpt hij actuele onderwerpen aan om ze te vertalen naar de dierenwereld.
Deze avond vertelde de voormalige onderwijzer met veel passie, met het oog op de naderende excursie, over de vlinders die er in onze eigen tuinen te zien zijn. Hoewel er wel 30 verschillende dagvlinders zijn, zien we slechts een tiental soorten rondfladderen op zomerse dagen. Vlinders leven doorgaans 2 à 3 weken. Voor het leggen van de eitjes zoeken ze zorgvuldig díe planten uit waar de rupsen uit de eieren het liefste van eten. Op koude dagen laten de ontpopte vlinders zich niet zien; als koudbloedige beestjes worden ze door warmte en zon pas actief. De natuur heeft vlinders bijzondere eigenschappen gegeven waarmee ze natuurlijke vijanden om de tuin leiden. Een mooi voorbeeld was de doodskopvlinder die Laurens opgezet en wel rond liet gaan. Aan de hand van afbeeldingen en een levendig commentaar luisterden de dames aandachtig en werden er nog vele vragen na afloop van de lezing gesteld. Voortaan wordt de rubriek “Natuurwaarnemingen” van Laurens van der Vaart met nóg meer plezier gelezen nu duidelijk was geworden wie er achter schuil gaat en hoe hij zich laat inspireren.

Na een glaasje en een hartige hap van gastheer Bert Zuidhof gingen de dames met een positief gevoel huiswaarts. Het KVG is ondanks de gestaag stijgende gemiddelde leeftijd nog altijd een levendige club in de Wieringermeer!
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Te koop Volkswagen 1.2 TSI Comfortline
€ 12.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
New York Times - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...