Stichting Netwerk RoemeniŽ deelde pakketten uit
Uitgegeven op 15-02-2017 om 13:54  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Stichting Netwerk RoemeniŽ beŽindigde afgelopen vrijdag het zoveelste bezoek aan RoemeniŽ door bij het binnen rijden van Hippolytushoef in de vlak voor de reis aangeschafte Iveco bestelauto. Deze missie was op 30 januari begonnen met de rit naar RoemeniŽ toe. In de nieuw aangeschafte bestelauto was van alles meegenomen om direct aan mensen in nood te overhandigen.

Doel van het bezoek verder was de jaarlijkse voedselactie van de SNR. Deze vond voor de twaalfde keer plaats. Wat ooit begon met het wegbrengen van particulier ingezameld voedsel werd nu het uitdelen van ruim 500 pakketten in drie dorpen in de omgeving van Sighisoara. De dorpen heten Saros, Tigmandru en Soard. Tweehonderd pakketten gingen naar Soard, 170 naar Saros en 135 naar Tigmandru. Daarnaast werd er ook brandhout bij gezinnen gebracht want de winter is lang en streng. Het geld voor de voedselactie was bijeengebracht middels een apart hiervoor opgezette actie, aangevuld door de SNR zelf.


Dick Krabbendam van SNR verrast een gezin in RoemeniŽ

Alleen net in de periode dat de SNR er was dooide het overdag wat ook zeker geen pretje is. Zeker niet voor de mensen die er in krottenwijken wonen, want bij gebrek aan bestrating was het een enorme blubberzooi. De nacht voor aankomst had het in sommige delen ruim 30 graden gevroren en inmiddels is er in de nachtelijke uurtjes alweer strenge vorst (onder de -10) en blijft extra brandhout, want de meeste mensen, zeker buiten de steden stoken op hout, onontbeerlijk.

Voor het bezoek van de SNR aan RoemeniŽ had men zelf bezoek uit RoemeniŽ gekregen. Het betrof Catalin en Magda Palko, leiders en initiatiefnemers van de kinderopvang in Soard. De SNR ondersteund dit. Ze vonden het fijn om deze enthousiaste leiders op eigen bodem iets van Nederland te laten zien. En ook om ter plekke de mensen die steun aan dit project verlenen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met hun en hun de gelegenheid te geven iets over hun werk en achtergrond te vertellen, omkleed met een PowerPointpresentatie.

Kringloopwinkel de Marske heeft zaterdag opnieuw een verkoopdag met een thema. Dit keer betreft het een Crea- Bea markt waarbij ook de bezoeker wordt betrokken. Meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Arbeidsmigranten in Concordia
Ja, ook deze mensen moeten kunnen wonen.
Nee, niet midden in het dorp.
Maakt mij niets uit.
  
Occasions
Te koop Renault Twingo dCi Collection
€ 3.750,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Flora jaren zestig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...