Wiron verliest op de valreep
Uitgegeven op 03-10-2021 om 17:52  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De wedstrijd Wiron-Oudesluis leek te gaan eindigen in een gelijkspel. De bezoekers sloegen echter in de slotminuut toe en sleepten de drie punten met een 0-1 overwinning in de wacht.

Foto's Reijer Zwart

Wiron was misschien op papier de sterkste, maar daar bleek in de wedstrijd tegen Oudesluis niets van. De bezoekers combineerden beter, ze kregen ook alle ruimte, en kregen de beste mogelijkheden. Wiron doelman Mark Poepjes was blijkbaar van plan om de nul te houden en slaagde daar vooralsnog uitstekend in. Hij most zelfs een keer gestrekt naar de hoek en zo bleef Wiron in de race. De thuisclub kwam het eerste half uur niet verder dan een paar afstandsschoten, die echter de juiste richting misten. Ook veel passes kwamen niet aan bij een medespeler, maar dikwijls bij een tegenstander. Pas na een half uur spelen creëerde Wiron uit een vrije trap de eerste doelrijpe kans. Aan de andere kant kwam Oudesluis in blessuretijd op voorsprong. Eerst ging een bal via de lat al of niet over de lijn. De aan de zijlijn staande VAR van Wiron vond het geen doelpunt, de VAR van Oudesluis wel. De thuisclub mocht in ieder geval niet klagen, want de scheidsrechter besliste in het voordeel van Wiron. Nog in dezelfde minuut belandde een schot van Oudesluis op de paal en zo bleef de stand gelijk.

De tweede helft verschilde nauwelijks van de eerste. Wiron werd door de inbreng van onder meer wissel Samir Wijnberg aanvallend wel wat gevaarlijker, maar dat leverde geen doelpunt op. Het publiek vermaakte zich ondertussen met een peuter, die enthousiast in een diepe plas stond te springen. De kleine werd warm aangemoedigd. De wedstrijd sleepte zich voort naar een doelpuntloos gelijkspel, maar die verwachting werd in de laatste minuut van de officiële speeltijd ruw verstoord. Oudesluis schoot raak en de scheidsrechter negeerde de protesten en het vlagsignaal voor buitenspel. Zo kreeg Oudesluis de zege op de valreep in de schoot geworpen.