Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 30-11-2016 om 21:24  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws uit Den Oever.



Het duurt niet heel lang meer voordat het heerlijke avondje er weer is! Sommige
mensen zullen het van het weekend vieren, andere wachten tot maandag en
een grote groep mensen viert het waarschijnlijk helemaal niet meer. 

Bij ons staat pakjesavond van het weekend op het programma en meestal bereid
ik dan een makkelijke, snelle maaltijd zodat iedereen niet te lang hoeft te wachten
op de cadeautjes. Zelfgemaakte kibbeling is dan absoluut favoriet!  Zelfgemaakte
ravigottesaus, opgebakken krieltjes en een lekker salade, meer heb je niet nodig! 

Deze week hebben we vers gesneden kibbeling van kabeljauwfilet in de aanbieding
voor € 13.00 per kilo. U krijgt er van ons de kibbelingkruiden bij. 


U hoeft er natuurlijk geen kibbeling van te maken! De stukjes kabeljauwfilet zijn
ook erg geschikt voor een ovenschotel, vispotje of een risotto. 

Ingrediënten ( circa 4 personen) 

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
400 gram risottorijst
100 milliliter witte wijn
900 milliliter visbouillon
500 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
100 gram Hollandse garnalen of langoustinestaartjes.

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de
lente-uitjes glazig. Doe de rijst erbij, schep een paar keer om zodat de rijst er
mooi glanzend uitziet en voeg er de wijn eraan toe. Giet er zodra de wijn door
de rijst is opgenomen een beetje hete bouillon toe en roer tot de rijst al het
vocht heeft opgenomen. 

Voeg steeds weer wat bouillon toe en blijf roeren tot de rijst na circa 25 minuten
gaar is. De risotto is goed als de rijst nog vochtig is en de korrels nog stevig
maar wel gaar zijn. Voeg er zo'n 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd
de stukjes kabeljauw aan toe. Werk de garnaaltjes er vlak voor het opdienen door,
als u deze te lang verwarmt worden ze taai.  Gebruikt u langoustines ipv garnalen,
dan die samen met de kabeljauwfilet toevoegen.

Voeg, voor de kleur, vijf minuten voor het serveren nog een in stukjes gesneden
courgette aan toe. Garneer met peterselie en strooi er eventueel wat
Parmezaanse kaas over.

U kunt de vers gesneden kibbeling van kabeljauwfilet bestellen via onze webshop
of via info@versevis.nl

Een fijne week en tot zaterdag! 

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt, 

Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
(advertentie)
Actueel...
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
22-04-2024 Van harte gefeliciteerd Betty
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Overleden mevrouw Groenewoud - de Haan
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
20-04-2024 Match Bloemendagen en Doet & Ontmoet Waarland
20-04-2024 100 jaar Succes
20-04-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
20-04-2024 Uitslagen Skuuf An
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
19-04-2024 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
(advertentie)
Occasions