SEW geeft VZV behoorlijk pak slaag
Uitgegeven op 20-11-2016 om 15:39  |  link  |  bewaar  |  print

NIBBIXWOOD - Het was het thuisspelende SEW dat goed aan de wedstrijd begon en meteen een 2-0 voorsprong wist te nemen.

Door twee benutte strafworpen van Joyce Hillen en Kim Jimmink werd de stand weer gelijk getrokken.

Joyce Hillen in actie, (foto aangeleverd).

VZV nam zelfs een 2-3 voorsprong door een geraffineerd lobje van Linsy Perre waarna SEW de stand in evenwicht bracht 3-3.

Het was wederom VZV die door een mooi bekeken doelpunt van Lisanne Kolken een 3-4 voorsprong wist te nemen.

Een tijdstraf bracht SEW in ondertal hier had het team van coach Betty Plasmeyer de mogelijkheid om SEW op een grotere achterstand te zetten.

Het gebeurde echter niet SEW wist zelfs in die twee minuten tijdstraf twee maal te scoren en een 4-3 voorsprong te nemen.

VZV wist zich geen raad met het inmiddels weer complete team van coach Ronald van de Kamp en liep in die periode zelfs uit naar 11-4 voorsprong.

Maedilon/VZV moest op alle fronten hun meerder erkennen in het ontketende SEW.

VZV was volkomen van slag de meeste schoten belande naast het doel en mocht het wel een doelpoging tussen de palen zijn was het zonder overtuiging en recht in de handen van keepster van de tegenstander.

Met het inbrengen van wisselspeelsters probeerde Plasmeyer haar wankelende team weer in balans te krijgen maar ook dat had bijzonder weinig invloed op het matig tot slecht vertoonde spel.

De ruststand 14-6 beloofde niet veel goeds.

De vele naar Sporthal de Bloesem in Wognum meegekomen VZV supporters hadden weinig vertrouwen in de tweede helft, al hoopte menigeen dat er na de verplichte pauze een beter voor de dag komend VZV uit de kleedkamer zou komen en het geloof in eigen kunnen de overhand zou krijgen.

Maar VZV was ook na rust geen schim van voorgaande wedstrijden, Linsey Perre scoorde pas na zeven minuten voor het kwakkelende VZV zodat er toen inmiddels een 19-6 voorsprong voor de thuisploeg op het score bord stond.

Het verschil was na rust al opgelopen naar 13 doelpunten en dreigde een nog grotere nederlaag geďncasseerd te moeten worden.

In het laatste kwartier van dit tot dan toe teleurstellende verloop van de wedstrijd herpakte zich en liet zien dat ze toch echt wel kunnen handballen.

Het verschil werd in dat laatste kwartier zelfs nog teruggebracht naar 7 doelpuntenpunten.

Bij het laatste fluitsignaal had Maedilon/VZV zelfs in de tweede helft meer doelpunten gezet dan SEW.

Einduitslag 29-16.

Doelpunten: Joyce Hillen 4, Linsey Perre 3, Britt Stegers 3, Lisanne Kolken 2, Lotte Prak 2, Jane Kramer 1, Kim Jimmink 1, Djazzmin Trabelsi 1, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1.

De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 7 januari 2017 thuis tegen Vlug en Lenig in Sporthal ‘t Zijveld aanvang 20.45 uur.