Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 16-11-2016 om 00:07 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de haven.
Bent u er stiekem al een beetje mee bezig? Kijken naar 24kitchen, bladeren in
de mooiste kooktijdschriften en op internet neuzen om lekkere Kerstgerechten
te zoeken? Ik moet eerlijk bekennen, ik wel! De mooiste tijdschriften staren me
aan in het rek en kan het niet laten om er weer een mee te nemen. Het heeft
iets magisch, die mooie opgemaakte borden, de decoratie op tafel en uiteraard
het eten!
We helpen u de aankomende weken graag op weg! Deze week beginnen we
met een eenvoudige, maar heerlijke gerecht met zalm, die we ook nog eens
in de aanbieding hebben!
1 kilo zalmfilet voor € 15.50.
Zalm met amandelkorst ( 4 personen)
Ingrediënten:
4 zalmfilets a 180 tot 200 gr
3 beschuiten
4 el amandelen
Paar takjes verse peterselie
3 el honing
1 el mosterd
1 el gesmolten boter
Peper en zout
Paar schijfjes citroen
300 gr verse spinazie
1 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de amandelen, beschuit en peterselie
grof in een keukenmachine. Meng de boter, mosterd en honing in een kommetje.
Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Besmeer ze daarna met het honing-mengsel.
Verdeel het mengsel van beschuit en amandelen er over en leg ze op een ingevette
bakplaat. Zet ze ca 10 min in de oven totdat ze goudbruin zijn van boven en de
zalm licht roze is geworden.
Bak de spinazie in een pan met olijfolie totdat die
begint te slinken. Bestrooi met peper en zout. Schep een beetje spinazie op een bord en leg een zalmfilet
er mooi op. Garneer met een
partje citroen. Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven.
Waarschijnlijk heeft u vorige week de foto van de heilbot wel voorbij zien komen.
U kunt nu ook op Facebook/Twitter zien hoe die heilbot vakkundig gefileerd wordt.
Het was een hele klus om het vlees mooi van de graat af te krijgen!
U kunt de zalm bestellen via onze webshop of via info@versevis.nl
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
bron leukerecepten.nl