Wiron kansloos tegen koploper VZV
Uitgegeven op 16-10-2016 om 17:15  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron was in de wedstrijd tegen koploper VZV geen schim van de ploeg, die voorgaande drie thuiswedstrijden won. De thuisclub delfde kansloos het onderspit, 0-3. Pas in de tweede helft bood Wiron enige tegenstand, maar dat mocht niet baten.

Foto's Reijer Zwart

Wiron begon de wedstrijd met een aantal afwezigen wegens blessures (onder meer aanvoerder Stefan Veldhuis) en zag ook verdediger Roy Kort met een hamstrinblessure uitvallen. Bovendien hadden enkele spelers al een wedstrijd met het 2e elftal gespeeld. VZV dicteerde van meet af aan de wedstrijd. De bezoekers vielen vooral aan over de vleugels. De voorzetten, die daaruit volgden waren gevaarlijk, omdat de spitsen steeds in beweging waren en er regelmatig iemand vrij stond. Het eerste schot van de bezoekers ging nog hoog over, maar enkele minuten later was het wel raak. Uit een kluts werd de bal hoog ingekopt. Doelman Mark Poepjes zag, gehinderd door de zon, de bal pal onder de lat in het doel belanden, 0-1. Vanuit een aanval over rechts ontstond de volgende mogelijkheid, maar de Wiron doelman plukte de bal voor de voeten van de aanvaller weg. Mike Leegwater boekte wel succes. Hij kreeg erg veel ruimte in het strafschopgebied en tekende met een schot in de hoek 0-2 aan. Wiron kon daar nauwelijks iets tegenover stellen en werd voortdurend terug gedrongen op eigen helft. VZV kreeg legio kansen, maar de ballen gingen rakelings over of naast. De club had bij rust al minstens met 5-0 voor kunnen staan, maar verzuimde de kansen te verzilveren.

VZV, blijkbaar overtuigd van de zege, schakelde in de tweede helft een tandje terug. Dat gaf Wiron de gelegenheid vaker de aanval te kiezen. Robin Meilink was dicht bij de aansluitingstreffer met een kopkans. Doelman Sander Blijleven was echter eerder bij de bal. Het ontbeerde ook aan de nodige dosis geluk. Perry Manshanden kon de bal in een keer op de slof nemen, maar had niet het benodigde geluk en zijn inzet ging over. Zelfs toen Sebas de Jong, dikwijls het enfant terrible van Wiron, na een tweede gele kaart, dus rood, van het veld moest, werd de weerstand niet gebroken. In blessuretijd werd een inzet ternauwernood door een VZV-verdediger van de doellijn gehaald. Nog in dezelfde minuut viel er een treffer aan de andere kant, 0-3. Het doelpunt was slechts van belang voor de statistieken. Wiron verloor dus en daar was niets op af te dingen.