Succes boekt ruime en verdiende overwinning op tegenvallend Con Zelo
Uitgegeven op 09-10-2016 om 17:29  |  link  |  bewaar  |  print

WAARLAND - (door Klaas Jan Klein) Succes heeft sportief revanche genomen op de ongelukkige en onterechte nederlaag van vorige week tegen Dirkshorn. Uit tegen Con Zelo werd een afgetekende 2-5 overwinning geboekt. Als het vizier iets scherper had gestaan bij de spelers was zelfs een monsterscore niet ondenkbaar geweest.

Toine Bugel scoort de 1-2.

Deze bal had in de goal moeten verdwijnen Kevin Schouwenaar!

De klap van de onterechte nederlaag in het spektakelstuk tegen Dirkshorn dreunde nog een hele week na bij vele Succes volgelingen. Zo goed spelen en dan toch met lege handen staan aan het eind van de rit. Ja, ook dat is voetbal. Het moet gezegd, in Waarland was het duel tegen het teleurstellend acterende Con Zelo niet zo goed, spannend en meeslepend als de week ervoor maar als genoegdoening gingen de dikverdiende punten ditmaal wel mee naar huis. En dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Naïef

Het elftal van Jan Loew trad dit keer aan zonder de geblesseerde Stan de Koning en Nordin Elaazize maar wel weer met de herstelde Job van den Esschert. De ruime overwinning die deze middag geboekt werd, lag niet alleen aan het eigen spel maar ook aan de huidige vorm van de tegenstander. De ploeg uit Waarland is op dit moment lang niet van het niveau van Dirkshorn en speelde vooral achterin heel naïef. Keer op keer werden de Succesmiddenvelders en aanvallers zeeën van ruimte geboden waar gretig gebruik van gemaakt werd door de gasten. Al na vijf minuten spelen, vond de balvaste en goed spelende Jeroen Metselaar met een leep passje ploeggenoot Bart de Kleine die de bal keurig over de uitkomende doelman, Marco Houtenbo, tikte. De snelle openingsgoal leidde afhankelijk niet tot grote paniek bij de thuisclub. Nog geen drie minuten later lag de gelijkmaker al in de touwen. Bij een bal vanaf de flank kreeg aanvaller Ralph Smit veel te veel vrijheid van de 'slapende' Succesdefensie om uit te halen. Keeper Martijn Lont was kansloos op zijn inzet die laag in de hoek verdween.

Nog binnen het kwartier stelde Succes weer orde op zaken. Rick Jansma, die weer op de backpositie geposteerd stond, gaf een prachtige pass op de vogelvrij staande Toine Bugel. De dynamische middenvelder besloot zijn imponerende rush met een effectieve schuiver, die onder de keeper door in het net verdween. Ditmaal had Con Zelo geen snel antwoord paraat. Sterker, voor rust werd er hoegenaamd niets meer vernomen van de voorwaartse van de thuisclub terwijl de formatie van trainer Mark Pauli achterin keer op keer steken liet vallen. Succes had hiervan moeten profiteren maar slaagde daar voor de thee niet in. De grootste kans was wel voor Kevin Schouwenaar. Nadat hij op fraaie wijze twee man had uitgekapt, hoefde hij de bal alleen nog maar in het bijna lege doel te mikken. Zijn inzet was echter zo pover dat de bal via een Con Zelo voet alsnog van de doellijn werd gehaald.

Flitsend

Wat Succes het laatste deel van de de eerste helft naliet, lukte kort na rust onmiddellijk. De ploeg kwam flitsend uit de kleedkamer en de eerste de beste aanval was het direct raak. Jop van den Esschert bediende Maikel Hoekstra. Zijn inzet werd nog half gekeerd door Houtenbos maar Bart de Kleine was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten; 1-3. Opnieuw De Kleine (artistieke omhaal), Van den Esschert (inzet verdween net naast het doel) en Ted Jorna (kopbal op de lat) kregen vervolgens mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen.

Achterin bij Succes kwamen gaandeweg de tweede helft wat meer slordigheidjes in het spel. Hetgeen het povere Con Zelo voor even deed opleven. Maar dan was er altijd nog Martijn Lont, die zijn goede vorm van de laatste tijd onderstreepte met enkele katachtige reddingen op inzetten van Collin Post en Bram Schuyt.

Het was Successpits Van den Esschert die binnen een paar minuten de overwinning zeker stelde. Eerst ronde hij een subtiele pass van Jeroen Metselaar op evenzo subtiele wijze af met een gevoelig stiffie. Even later scoorde dezelfde aanvaller de 1-5 uit een vrije trap, die laag in de hoek achter de graaiende doelman verdween. Kort hierop deden de gasten nog iets terug door opnieuw Ralph Smit. De aanvaller profiteerde van slap uitverdedigen van de Succesdefensie en joeg de ere treffer in de touwen. Tot aan het eindsignaal kreeg Succes nog enkele dotten van kansen maar de Successpelers sprongen te slordig om met de mogelijkheden om de thuisclub nog meer pijn te doen. En zo bleef Con Zelo een groter pak slaag bespaard toen scheidsrechter Van den Hoff afblies. Een scheidsrechter die, in tegenstelling tot die van vorige week, niet één keer opviel en dus ook goed floot.

Knappe redding van Martijn Lont.

Jop op weg naar een doelpunt, werd een mooie lob.

De lop van Jop verdwijnt in het net.

Naast...

Vrije trap van Jop verdwijnt in het net, 2-5, tevens de einduitslag. (Foto's Henk-Jan Wittink)