Vijftigjarig bestaan van Lelypark in Wieringerwerf
Uitgegeven op 30-08-2016 om 19:50  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Zorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf viert haar vijftigjarig jubileum. Op 9 september 2016 van 13.00 uur tot 17.00 uur wordt dit in Lelypark uitbundig gevierd met alle geïnteresseerden. Het woonzorgcentrum anno 2016 is heel anders dan het voorheen ‘bejaardentehuis’ in 1966.

Veel is er veranderd in de ouderenzorg en in Lelypark, maar het is wel altijd een woonplek geweest, gericht op ouderen in hun vertrouwde Wieringerwerf. Om hier bij stil te staan wordt er op 9 september 2016 open huis gehouden in Lelypark. Dit wordt gedaan door een expositie te organiseren over Lelypark ‘toen en nu’ en blikken wij ook vooruit. Ook is er een informatiemarkt en een springkussen voor de kleintjes. Een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

Geschiedenis Lelypark
In de Wieringermeerbode van 13 oktober 1965 wordt Lelypark omschreven als: ‘Een modern ingerichte woongelegenheid voor de pioniers die in prut en slijk de polder hebben opgebouwd en nu op een leeftijd zijn gekomen dat ze het kalmer aan doen.’ Het werd een plek waar mensen graag woonden en de wachtlijsten waren toen erg hoog. Toentertijd was Lelypark nog een plek waar mensen woonden met zo min mogelijk mankementen. Inmiddels is Lelypark veranderd van bejaardentehuis voor fitte senioren naar het huidige zorgcentrum voor ouderen met een complexe zorgvraag.

Lelypark is onderdeel van Woonzorggroep Samen.

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon en bestaat uit woonzorgcomplexen, zorgcentra en een verpleeghuis. Vanuit twintig locaties levert Samen zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Kotter op het strand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...