Senioren Hollands Kroon pikken de draad weer op na zomerreses
Uitgegeven op 25-08-2016 om 11:27  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Op woensdag 23 augustus startte voor de fractie Senioren Hollands Kroon het werk voor de komende raadsperiode. Welke zaken zullen er deze periode aan de orde zijn? Wat horen wij van onze burgers en wat willen wij aan de orde stellen.Onder begeleiding van Ieta Polman uit Noord-Scharwoude werd er hard gewerkt in de Kroon in Middenmeer. Daar was alles goed verzorgd door Carla de Groot. Berry Meijer had een heerlijke appeltaart gebakken voor bij de koffie.
Natuurlijk werden de belangrijke onderwerpen van de afgelopen periode uitvoerig besproken. Denkt u maar aan de zorg (sociaal domein), het accommodatiebeleid, de leefbaarheid in onze gemeente, waarbij vooral het openbaar groen aan de orde kwam.
Een van de plekjes, pareltjes in Middenmeer, de ecologische vijver, werd door de fractie van de Senioren ter plaatste bekeken.
De Brede School in Hippolytushoef dient de komende periode toch definitief geregeld te worden, de plek voor een kleinschalige AZC eveneens. Het College zal hiervoor met een voorstel komen.
De huisvesting van de gastarbeiders was aan de orde, mede door voorstellen over het voormalige Joodse Werkdorp. Grootschalige huisvesting vindt de fractie Senioren Hollands Kroon ongewenst. Woningbouw voor senioren is daarentegen zeer gewenst. Hoe kunnen wij als gemeente dit stimuleren?
Er dient een ‘nota wonen’ te komen die de burger als uitgangspunt neemt.
Het accent dient te liggen op verbetering van de woonkwaliteit waarbij oudere maar goede woningen zeker niet vervangen mogen worden door andere (c.q. duurdere ) woningen in de vrije sector. Renovatie is dan op zijn plaats
In een open discussie kwamen al deze onderwerpen aan de orde. Ieta Polman vroeg waar wij als fractie het meest trots op zijn. Natuurlijk kwamen er verschillende antwoorden, maar het belangrijkste was wel dat de Seniorenfractie met de coalitie in goed overleg met elkaar zaken hebben kunnen bespreken en regelen.

Dat geeft vertrouwen voor het laatste volle jaar voordat er in 2018 weer verkiezingen zijn. Wij nodigen onze inwoners uit aan te geven welke wensen er nog zijn voor deze en voor de volgende raadsperiode. Het verkiezingsprogramma van de partij zal komend jaar opgesteld worden. Stuur uw ideeën en suggesties in naar de fractiesecretaris: petermeijer@hollandskroon.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Haukeshaven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...