K(r)amperen: Prijsvraag
Uitgegeven op 06-08-2016 om 20:35  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERGEEST - Wie niet van kamperen houdt, spreekt dikwijls van kramperen. Els en Bert zijn dol op kamperen. Vooral vanwege de rust (al is het dit jaar wel erg rustig op camping Hammerslag, met slechts ťťn caravan, namelijk die van Els en Bert). Ze kunnen zelfs naakt lopen, hoewel het toch geen naturistencamping is. Het blijft natuurlijk oppassen. Er kunnen immers zo maar een paar Wieringers langs komen... (zie De Wieringers komen er aan)

Kamperen heeft voor- en nadelen. Voordeel is, dat je helemaal eigen baas bent en vooral buiten leeft (al is regen dan weer een nadeel). Je kunt eten wanneer je wilt. Als het mooi weer is ga je lekker fietsen. Als het geen fietsweer is ga je een middagje lekker lezen, iets waar Bert thuis nauwelijks aan toe komt. Een nadeel van kamperen met een caravan of tent is het opzetten van de (voor)tent. Dat vraagt enige handigheid, die Els gelukkig wel heeft en Bert totaal niet. Hij mag dan de tentstokken vasthouden en hier en daar een haring de grond in jensen.Dan is een camper een uitkomst, want die heeft meestal alleen een luifel en die zet je in no time op. Het nadeel van een camper is echter, dat je steeds met je hele hebben en houwen op pad moet als je ergens heen wilt of boodschappen moet doen. Dan bieden fietsen uitkomst, maar ben je wel afhankelijk van het weer. Bij de Jumbo in Dokkum treffen Els en Bert echter een camperbezitter met een creatieve oplossing: Behalve een bootje voor vaarplezier in Friesland heeft het echtpaar ook een autootje op de trailer achter de camper staan.

Prijsvraag: Van welk merk is het blauwe autootje op de aanhanger achter de camper?
Oplossingen kunnen t/m zondag 14 augustus worden gestuurd aan loos.bert1@gmail.com. Onder de goede inzenders wordt een (Fryske) prijs verloot.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Lutje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...