WEES VOORZICHTIG MET UW PINCODE
Uitgegeven op 26-07-2002 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

Sinds een week wordt de politie in de regio Noord-Holland Noord regelmatige geconfronteerd met meldingen dat louche figuren die proberen de pincode van uw bankpas te achterhalen. De meldingen komen binnen vanuit de gehele regio Noord-Holland Noord.
In de meeste gevallen meldt men zich als medewerker of medewerkster van de bank. Met leugenachtige verhalen probeert men vervolgens om mensen te bewegen de pincode af te geven. In sommige gevallen is de beller op de hoogte van het feit dat het potentiële slachtoffer een aanvraag heeft ingediend voor een nieuw pasje. Om het geldverkeer met de oude pas te stoppen zegt de "bankmedewerker" dat zij de oude pincode moeten hebben. In een ander geval wordt verteld dat er binnen de bank van het slachtoffer een reorganisatie plaats zal vinden en dat alle klanten een nieuwe pas krijgen. Ook nu moet men de pincode weten van de oude pas om deze uit het verkeer te nemen. Het zijn allemaal verhalen die van A tot Z gelogen zijn. Deze mensen zijn er alleen maar op uit om zo snel mogelijk de bankrekening van anderen te plunderen.
Geef daarom nooit uw pincode af aan wie dan ook. Er is geen enkele bankinstelling die via de telefoon om een pincode zal vragen. Zeg tegen de beller dat u dergelijke zaken uitsluitend in persoon en bij uw eigen bank regelt.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Folklore eind jaren vijftig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...