Nelon Racing tevreden terug uit Oss
Uitgegeven op 16-05-2016 om 17:04  |  link  |  bewaar  |  print

OSS - Op Tweede Pinksterdag werd in Oss gestreden om de prijzen tijdens de traditionele Pinksterraces. De Zweedse Nelon coureur Jimmy Gällros verscheen twee keer aan de start in de BeNeCup Supersport 600.


Jimmy duikt de eerste bocht in. (Fotografie Henk-Jan Wittink, Wieringernieuws is media-partner van Nelon Racing)Info? Bel Henk-Jan 06 - 51 333 709


Zondag Eerste Pinksterdag was de kennismaking met het circuit. Het circuit ‘Paalgraven’ ligt gelegen op een industrieterrein. Met rondom veel hekken en palen is het een uitdagend circuit. Veel coureurs mijden deze wedstrijd dan ook. De oefensessies verliepen voorspoedig, afgesproken werd om geen onnodige risico’s te nemen. Het was na de Nürburgring de tweede keer dat Jimmy op de Nelon Honda aan de start verscheen. Kilometers maken was het doel voor dit Pinksterweekend, het klassement van deze BeNeCup onder auspiciën van de Belgische- en Nederlandse Motorsport Bond is voor het team geen uitgangspunt. De wedstrijd in Oss telt niet mee voor het ONK (Open Nederlands Kampioenschap), de KNMV telt de wedstrijden op stratencircuits niet mee.


Het Nelon Racing team obij de start in Oss. Bert Zuur en Rob Tuin waren helaas verhinderd. Tijdens deze wedstrijd werden zij vervangen door Jeroen Remmé en wereldkampioen zijspan Bennie Streuer. Omdat Henk-Jan de foto's maakt staat hij er nooit op....

’s Ochtends tijdens de eerste wedstrijd vertrok Jimmy van de veertiende startplaats in een veld van 21 deelnemers op de startlijst. Hij had voor zaterdag nog nooit op dit lastige stratencircuit gereden. Na een matige start waarbij Jimmy een paar plaatsen verloor wist hij zich gedurende de wedstrijd op te werken naar de negende plaats.


’s Middags werd de tweede wedstrijd geracet. Vergelijkbaar met de eerste wedstrijd verloor Jimmy bij de start wederom een aantal posities, hij koos er bewust voor om geen risico’s te nemen in de eerste bocht. Hij kwam na de eerste ronde als 17e over de finish. Net als in zijn eerste wedstrijd knokte hij zich knap terug om nu ook als tiende te finishen. Met dit verschil dat er ’s middags een aantal coureurs uit de IRRC klasse meereden die er ’s ochtends niet bij waren. Al met al tevreden gezichten bij het team van Nels Lont van Wieringen. Jimmy Gällros gaat met elf punten terug naar Zweden. De volgende wedstrijd is op 18 juni in België op het circuit van Zolder. In het weekend van 21 en 22 mei is het Nelon Racing Team te gast in Winkel bij de classic-motorrace. Daar zal ook de zijspan van Helder Sidecarshop Racing met Kees Endeveld en Jeroen Remmé in de Nelon tent staan. Het team gaat in Winkel een aantal demonstratie rondjes rijden en het publiek krijgt van het team uitleg over de racesport.

(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Vermeulen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...