Basketball talent Miguel Martinez naar eredivisie U14 BV Noordkop
Uitgegeven op 15-05-2016 om 10:19  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het komende seizoen gaat Miguel Martinez, zoon van Maggie Verfaille wonende te Hippolytushoef spelen in het U14 team van BV Noordkop. Dit team komt dit seizoen uit in de landelijke Eredivisie en staat 15 Maart in de finale voor het Nederlandse Kampioenschap in Zwolle.Miguel maakt hiermee een hele mooie stap in zijn korte basketball carriŽre. Miguel voorheen keeper bij Succes heeft nl pas aan het einde van het †seizoen 2013/2014 de overstap gemaakt naar Break Out '88. Het was al snel duidelijk dat Miguel een uitzonderlijk sport talent heeft en het een kwestie van tijd was voordat hij de Wieringer basketballclub zou verlaten.

Wat goed is komt snel en aan het begin van het afgelopen seizoen heeft Miguel een proeftraining mogen meedraaien bij BV Noordkop U14, onder leiding van Erik van der Sluis (ex-international) en Lars Roggeveen. Miguel maakte een prima indruk en kon blijven meetrainen gedurende het seizoen. Miguel trainde zodoende elke maandag en donderdag in Den Helder en op woensdag en zaterdagochtend bij Break Out '88. †Miguel ontwikkelde zich zodoende nog sneller, aangezien het niveau van BV Noordkop U14 7 niveau's hoger ligt. Ter illustratie, het team van Den Helder heeft het afgelopen seizoen 1 wedstrijd verloren in de eredivisie.Niels Lont: "Dat Miguel voor Break Out '88 een bepalende speler was benadrukken zijn statistieken wel, gemiddelde punten per wedstrijd 33,75 met een season high van 49 punten. Helaas vermelden de wedstrijdformulieren het aantal rebounds, steals en assists niet. Eťn wedstrijd hebben we de rebounds geteld en kwamen we uit op 31. Aan het begin van het seizoen leunde het team voornamelijk op de kwaliteiten van Miguel, echter met de komst van drie nieuwe spelers uit Middenmeer was het mogelijk om de taken meer te verdelen. Met als gevolg dat we de laatste wedstrijd van het seizoen voor het kampioenschap moesten spelen tegen Derba uit De Rijp. Een team waar we aan het begin van het seizoen nog met 40 punten verschil van verloren. In de kampioenswedstrijd (die 2,5 uur duurde) hadden we tot aan het vierde kwart de leiding met gemiddeld 10 punten. Helaas moest Miguel het veld verlaten met 5 persoonlijke fouten en werd het verlenging dankzij vrije worpen van Jarno Braad. In de verlenging hebben we de titel helaas uit handen gegeven, desondanks was het een wedstrijd om van te smullen met onnavolgbare acties van Miguel die uitkwam op 35 punten, fanatiek spel van alle spelers en een volle tribune.†

Namens de vereniging willen we Miguel heel veel succes wensen het komende seizoen. Voor wie Miguel eens wil zien spelen hoeft niet ver te gaan aangezien †hij regelmatig op de pleintjes in Hippolytushoef is te vinden. Anders is het de moeite waard om eens naar Sporthal De Slenk te rijden om daar een wedstrijd te bekijken".
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger en 350 jaar De Jordaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...