Exposities en musea
Uitgegeven op 10-05-2016 om 17:27  |  link  |  bewaar  |  printdagelijks

Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - In Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1, is een expositie van schilderijen van Paulien Steenvoorden en Hanneke Peetoom.


Werk van Hanneke Peetoom en Paulien Steenvoorden

Hanneke begon 27 jaar geleden met aquaraleerlessen bij Elly Kroon en Kees Doolaard. In Den Burg op Texel startte zij Galerie Zeewinde, die zij 8 en een half jaar bestierde met veel succes. Bij kunstschilder Tjeerd Landman uit Leeuwarden bekwaamde zij zich in het schilderen met olieverf. Hanneke heeft ook vele Texelaars de beginselen van het schilderen bijgebracht.

Paulien schildert sinds 2000 voornamelijk met acryl op doek. Muziek is een grote inspiratiebron en dat is terug te vinden in haar werk. De laatste 4 jaar schildert zij voornamelijk muziek-portretten. Ze exposeert nu met een gedeelte van de portretten.

De expositie is tot 10 juni dagelijks geopend. De toegang is vrij.dinsdag en elke 1e zondag van de maand

Museum Anna Paulowna

BREEZAND - Museum Anna Paulowna heeft wisselende exposities over de geschiedenis van de polder. Daarnaast is er ook een vaste collectie te bezichtigen van o.a.werktuigen, kunst, handenarbeid, foto's en boekwerken.Het museum is gevestigd aan de Zandvaart 5 in Breezand.
Openingstijden: Elke dinsdag van 14:00 tot 17:00 uur en elke eerste zondag van de maand (indien een feestdag dan de volgende zondag). Verder op afspraak.dagelijks

Erma Mölder

SCHAGEN - Erma Mölder uit Wieringerwaard exposeert tot 12 mei met abstracte schilderijen in Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. De expositie is iedere dag van 9:00 uur tot 18:00 uur te bezichtigen.

In 2011 heeft Erma de opleiding Beeldende Kreativiteit in Groningen met een diploma afgerond en sindsdien werkt ze vanuit haar eigen atelier. Hier maakt ze schilderijen en beelden en geeft ze workshops. Erma: ,,Mijn schilderijen zijn meestal gemaakt met acrylverf/gemengde techniek. De laatste jaren werk ik vooral abstract. Ik zoek naar structuren, vormen of contrasten. Laag over laag opgebouwd, soms komt een onderlaag er nog zichtbaar doorheen. Ik haal mijn inspiratie uit de natuur en alles om me heen. Ik kan geboeid raken door verweerde dingen, roest, boomschors, waarvan ik dan elementen probeer weer te geven in mijn werk. Daardoor ontstaan zichtbare structuren. Ze hebben dan ook meestal aardse kleuren. Momenteel volg ik het academische jaar ruimtelijk vormgeven bij Crejat in Alkmaar.’’

Het werk uit de expositie is ook te koop. Kijk voor meer informatie over Erma op www.zorgvoorkunst.jouwweb.nl.

Magnushof is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.dagelijks (behalve op maandag)

Onder De Hemelboender

STROE - Dit jaar bestaat de Wieringer Aak, de WR 173, 100 jaar. Voor de Vereniging Aak wordt het een feestelijk jaar met allerlei activiteiten. Het Skuutje, de WR 60, is het oudste, uit 1840 daterende, nog zeilende vissersschip. In het voorjaar van 2015 is de wedergeboorte van deze Wieringer Skuut groots gevierd. Het Museum Jan Lont grijpt deze gelegenheden aan om een thematentoonstelling te wijden aan de visserij rond het jaar 1900.

De hemelboender is pluim bovenop de mast.
Met de tentoonstelling wil het museum de bezoeker informeren over de geschiedenis van de skuut- en aakvisserij in de Waddenzee en de Zuiderzee, toen Wieringen nog een eiland was. Daarnaast kan de bezoeker laten ervaren hoe zwaar en primitief het leven aan boord was.

Kinderen tot 12 jaar kunnen aan de slag met vissersknopen, van eenvoudige tot de echt ingewikkelde knopen. Ook is er voor hen een kleur- en versierwedstrijd. De winnaar mag mee aan boord van de WR 173 voor een vaartocht op de Waddenzee.


Entree € 4,00 (kinderen t/m 6 jaar gratis, 7 t/m 12 jaar € 1,00)
dagelijks (behalve op maandag)

Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - De vrijwilligers hebben alle machines een onderhoudsbeurt gegeven, gesmeerd en gepoetst, de afrasteringen en het nodige houtwerk geschilderd zodat alles er gelikt bijstaat en zij met z’n alleen klaarstaan bezoekers te verwelkomen.De ketel is opgestookt en de medewerkers kunnen u ontvangen in een lekker warm museum en alle machines weer staan te dampen van enthousiasme om hun kunsten te vertonen.

De schoonheid van Roest
Vakfotograaf Hans Albers uit Hoorn, diverse malen winnaar van de Camera D’or (een prijs voor de beste vakfotografen in Nederland), heeft op het buitenterrein van het Stoommachinemuseum op zeer kunstige wijze de schoonheid van roest op de gevoelige plaat vastgelegd.Dertig prachtige werken, op een formaat van 75 x 100 cm, zijn tentoongesteld in het museum en vormen samen met de veelal nog werkende stoommachines uit het begin van de industriële revolutie een prachtig geheel.
In deze sfeervolle omgeving toont Hans Albers trots zijn creaties.

Het stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik is tot 1 november geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.dagelijks (behalve op maandag)

Werken op papier

Kijken en aan de slag

BERGEN - Bijna niets zo fijn al het tekenwerk van kunstenaars. Met een paar lijntjes schetsen ze een voorstelling, soms als voorstudie van een schilderij. Vaak ook als zelfstandig kunstwerk. Theatraal kan het zijn, zo bewijst Mommie Schwarz. Voor de tentoonstelling Werken op papier koos Kranenburgh tekeningen en houtskool uit de eigen collectie. In het ateliergedeelte kan het publiek zelf aan de slag.

Leo Gestel

Er is werk te zien van kunstenaars van de Bergense School onder wie Jaap Weijand, Leo Gestel en Harrie Kuijten, maar ook van Mommie Schwarz, Charley Toorop en Lucebert. Het werk is in zwart-wit en kleur. Bijzonder is dat veel werken nooit eerder te zien zijn geweest. De tentoonstelling volgt vier thema’s: portretten, landschappen, stillevens en vrij werk. Ook zijn er foto’s van de ateliers van Bergense kunstenaars.

Teken je zusje
In het werkatelier van de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers tekeningen maken. Er zijn materiaal en opdrachten. Mensen kunnen ook vrij experimenteren. Het resultaat – een landschap, stilleven of vrij werk – kan mee naar huis of aan de muur geprikt worden. Teken je zusje bij KRANENBURGH. Neem een voorbeeld aan de laatste schenking, de zusjes van Nico Berkhout (1915-1999), voormalig lid van KunstenaarsCentrum Bergen.


Henri ten Holt, Mijnwerker in de Borinage, 1907 - Mommie Schwarz, Stadsgezicht, ca. 1925

Werken op papier in Kranenburgh, Hoflaan 26 in Bergen loopt van 22 maart tot en met 12 juni 2016. De openingstijden zijn van 11:00 - 17:00 uur.zaterdag en zondag

Viking Informatiecentrum

DEN OEVER - In het Informatiecentrum Vikingen op Wieringen worden de verhalen achter opzienbare vondsten verteld aan
de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd.


De Zilverschat van Westerklief
In het voorjaar van 850 na Chr. vertrouwde iemand zijn kostbare bezittingen tijdelijk toe aan de Wieringer bodem. In de zomer van
1996 vond men de zilverschat van Westerklief.
Enkele jaren daarna werden er in de omgeving nog twee zilverschatten gevonden. De zilverschatten zijn in vele opzichten uniek voor Nederland. Archeologen en historici stelden vast dat de bezitters van de zilverschatten Vikingen waren, die in de tweede helft van de 9e eeuw na Chr. Op Wieringen verbleven.

Voorwerpen, die tentoongesteld zijn:
• de originele zilverschat van Westerklief uit de jaren 1999 en 2001
• een replica van de eerste zilverschat (het origineel ligt in het Museum van Oudheidkunde te Leiden)
• zilver in de economie van de Vikingtijd
• Wieringen als handelslokatie op de reizen van en naar Dorestad, Denemarken en Engeland
• Handelsproducten van Vikingen en Franken
• Wapens van Vikingen, Franken en Friezen
• Een schaalmodel (5 meter lang) van een van de Skuldevschepen van Roskilde (foto)

Informatiecentrum Vikingen op Wieringen is te vinden aan de Havenweg 1 in Den Oever (tel. 0227 510467), e-mail: info@vikingen.nl, website: www.vikingen.nl.

Openingstijden:
Woensdag, zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Groepen vanaf 10 personen: op afspraak.
Toegangsprijzen: kinderen tot 6 jaar gratis, Kinderen van 6-12 jaar € 2,50, 12 jaar en ouder € 3,50.dagelijks

Jan van Veldhuisen

SCHAGEN - Kunstschilder Jan van Veldhuisen uit de Wieringermeer exposeert met olieverf schilderijen in De Bron, Kogerlaan 36a.

Jan van Veldhuisen is autodidact. Hij heeft zichzelf het schilderen aangeleerd. Al van kleins af aan is hij verzot op tekenen. Maar door drukke werkzaamheden, eerst in de bollen en later in zijn veehouderijbedrijf, kwam hier lange tijd weinig van. In 1984 pakte Jan de draad weer op. Jan schildert ‘gewoon wat hij leuk vindt’ met olieverf op linnen of paneel. De natuur is Jan zijn grote inspiratiebron, mede geïnspireerd door zijn vrouw die natuurfotograaf is. Hij schildert vaak stillevens, bloemen en landschappen, maar het liefste schildert hij vogels. Jan is een echte vogelliefhebber.

Kijk voor meer informatie over Jan op www.janvanveldhuisen.nl.

De expositie is van 18 april tot en met 30 juni iedere dag van 9:00 uur tot 18:00 uur gratis te bezichtigen.

De Bron is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.zaterdag

Gelders huisje

ANNA PAULOWNA - In 1847 kwam er een aantal arme gezinnen uit Gelderland naar Anna Paulowna om te gaan pionieren in de pas aangelegde polder. Zij werden gehuisvest in kleine, eenvoudige huisjes. Er is één huisje behouden gebleven.Het Gelders huisje is steen voor steen afgebroken en weer opgebouwd op het terrein van dierenpark Hoenderdaell te Anna Paulowna. Via het wandelpad aan de rand van het park is het huisje te bereiken.Iedere zondag van 14:00 uur tot 17:00 uur is een vrijwilligster aanwezig die graag alles over het huisje en de geschiedenis ervan wil vertellen. Een gratis bezoekje aan het leuke huisje is zeker de moeite waard…dagelijks (behalve op maandag)

Overmacht. Armando in Bergen

Tentoonstelling over de invloed van Bergen op Armando’s kunstenaarschap

BERGEN - Kranenburgh presenteert zo’n vijftig werken van kunstenaar Armando met bekende thema’s als oorlog en Duitsland. De schilderijen, tekeningen en beelden zijn zelden te zien en komen van musea, particulieren en de privécollectie van de kunstenaar. De titel is ontleend aan het gedicht overmacht dat Lucebert voor Armando schreef.

Bergen is belangrijk voor Armando. Als hij er in 1949 het werk van Karel Appel, Constant en Corneille ziet, legt dat de kiem voor zijn kunstenaarschap. Op die eerste Cobra-tentoonstelling in het atelier van Dirk Hubers aan de Sluislaan, herkent hij de vrijheid. Over die beslissende, maar weinig bekende invloed op het kunstenaarschap van Armando (1929) gaat de tentoonstelling Overmacht. Armando in Bergen in Kranenburgh, culturele buitenplaats in Bergen. Gastcuratoren zijn Rob de Vries en John Heymans.

Bergen
Met de klemtoon op de laatste lettergreep verwijst de titel letterlijk naar macht. Ligt het accent op ‘over’ dan heeft het iets onmachtigs. Bijna wanhopig probeert Armando zijn algemene thematiek goed versus kwaad te schilderen. Maar wat de bomen gezien hebben, daar krijgt hij de vinger niet achter.
Armando komt graag en vaak in Bergen, al bijna zeventig jaar. Zijn band met het dorp loopt ook via Lucebert (1924-1994), die in Bergen zijn atelier had. Als Armando en Lucebert elkaar in Berlijn leren kennen, is de dichtkunst de verbindende factor. Armando’s eerste gedichten zijn sterk door hem beïnvloed.

Vrijheid
Armando (1929) woont en werkt afwisselend in Nederland en Potsdam. Behalve beeldend kunstenaar en dichter is hij schrijver, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker. Hij is een van de grootste multi-talenten van Nederland en ontving een groot aantal prijzen. In 1953 treedt hij voor het eerst met een kunstwerk naar buiten.
Als hij in 1949 in een pension in Bergen zit, is Armando musicus en dichter. ‘Ik had geen zin meer in muziek, trok me terug en wilde weer tekenen’, zegt hij over die periode. Hij is twintig jaar oud en droomt van vrijheid. ‘Het woord vrijheid zat gebeiteld in m’n hoofd.’ En: ‘Kunst was toch de rauwe, hese onderkant van de vrijheid.’

Schuldig landschap
Overkoepelend thema van Armando’s werk is goed versus kwaad. Het landschap speelt daarbij een belangrijke rol; de natuur, de bomen en struiken die tijdens de gruweldaden van de Tweede Wereldoorlog het toneel vormden en niet ingrepen. Die thematiek is te herleiden tot zijn jeugd. Armando bracht als tiener de oorlogsjaren door in de schaduw van Kamp Amersfoort.

Overmacht. Armando in Bergen in Kranenburgh, Hoflaan 26 in Bergen loopt van 26 juni t/m 26 november. De openingstijden zijn van 11:00 - 17:00 uur.

Foto: Armando, Vijandig 74-78, olieverf op doek, 200 x 115 cm, collectie kunstenaar.woensdag t/m zondag

Halve Maen

Proef, ruik, voel en hoor het 17e eeuwse zeemansleven

HOORN - Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook. De Halve Maen in de historische haven van Hoorn is weer te bezoeken. Vanaf mei vaart de Halve Maen bovendien iedere vrijdagavond uit. En u kunt meevaren.

In een persoonlijke rondleiding neemt de bemanning je mee op ontdekkingsreis op het schip. Ontdek hoe het in de 17e eeuw was om zeeman te zijn. En verbaas je hoe zo’n bescheiden schip de zwaarste stormen trotseerde en nieuwe werelden ontdekte, zoals het latere New York.

In drie themapresentaties in de nieuwe bezoekersruimte zie en hoor je hoe de mensen in Hoorn door de eeuwen heen op en rond het water hun geld verdienden. Met de internationale handelsvaart, de vrachtvaart en de visserij. Steeds staat daarvoor één specifiek schip in de museumhaven symbool. Bezoekers kunnen hier lekker rondlopen, maar er ook even bij gaan zitten en wegdromen met een boeiend boek.

Van mei tot oktober gaat het schip iedere vrijdag varen. Een majestueus gezicht voor de bezoekers van de haven. En een unieke en onvergetelijke ervaring voor wie een tocht aan boord boekt over de voormalige Zuiderzee. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.halvemaenhoorn.nl.

De Halve Maen is van woensdag tot en met zondag te bezoeken. In de weekenden en op feestdagen kunnen bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur terecht. In de schoolvakanties is de Halve Maen iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur open.
Het schip ligt in de museumhaven van het Centrum voor Varend Erfgoed op Oostereiland (Schuijteskade 22). Omdat de Halve Maen een historisch schip is, is het helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers en buggy’s.
Het historische Oostereiland is niet per auto bereikbaar, behalve voor vergunninghouders. Op het eiland zelf is geen parkeermogelijkheid.woensdag en zaterdag

Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum bestaat uit 5 grote kazematten, een Duits wachtlokaal, een Duitse bunker, een aggregaatkazemat en een bezoekerscentrum.

De kazematten bestaan uit de commandokazemat, de keuken/luchtdoelremisekazemat, de mitrailleurkazemat, de kanonnenkazemat en het zoeklichtkazemat.

In deze kazematten wordt aandacht besteed aan o.a. het leven in de kazematten, de Duitse aanval in mei 1940, de kanonneerboot Johan Maurits van Nassau, de luchtafweer, het verzet, de fatale vlucht van de Lockheed Hudson, die neerstortte vlakbij de stelling, waarbij de vier Engelse bemanningsledenen en de vier Nederlandse "spionnen" om het leven kwamen, het gevecht in de Wonsstelling en de vuurwapens van WO II.
Een tijdelijke expositie is gewijd aan het optreden van het IJsselmeerflottielje van de Koninklijke Marine tijdens de Meidagen in 1940.

Naast veel informatie heeft u een mooie wandeling bij en zicht op de waterwerken van de Afsluitdijk.
Het museum is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie op www.kazemattenmuseum.nlzaterdag en zondag

Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

OOSTERLAND - De NVZ - Nederlandse Vereniging van Zeeschilders exposeert in de Michaëlskerk.


Edith Madau - Travellin’lemon lady

De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders is opgericht in 1953. Vanaf het begin is het haar doelstelling geweest de rijke Nederlandse maritieme kunst een nieuwe impuls te geven. Zee, kusten, havens en schepen staan natuurlijk centraal in het werk van haar leden. Soms grijpen zij bij hun uitbeelding terug op de realistische traditie van 17de-eeuwse schilders als vader en zoon Van de Velde. Soms ook laten ze zich inspireren door het meer impressionistische werk van de 19de-eeuwers Jongkind, Mesdag en Tholen. Maar vaker nog zoeken ze geheel eigen, nieuwe benaderingswijzen om de zee en alles wat er aan grenst of zich erop beweegt in beelden te treffen. De variatie onder de 25 zeeschilders, 3 beeldhouwers en 1 keramiste die de Vereniging telt, is dan ook buitengewoon groot. Er zijn zeer precieze technici, die op de hoogte zijn van elk scheepsdetail naast ruige registrateurs met brede gebaren en een bewogen expressie.


Winnifred - olieverf - Michaëlskerk in Oosterland

Tijdens de tentoonstelling in de Michaëlskerk exposeert een selectie van de NVZ haar werk,
te weten 11 kunstenaars met zeer uiteenlopende stijlen schilderkunst en keramiek.

Bezoekers zijn welkom om de expositie te bezichtigen t/m 19 juni, iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13:30 - 16:30 uur.dagelijks (behalve op maandag)

KunstenaarsCentrum Bergen

BERGEN - Drie kunstenaars van het KunstenaarsCentrum Bergen exposeren t/m 12 juni op de eerste verdieping van Kranenburgh, Hoflaan 26. Dat doen ze op TertZ 2. De titel verwijst naar de muziek, waarbij tertsen de ruggengraat van de harmonie vormen. De tentoonstelling gaat over harmonieën van tegenstellingen.

Wil je weten wat je moet doen als je een ‘mens’ tegenkomt? Ga naar Kranenburgh voor het antwoord van kunstenaar Martijn Engelbregt. Het is te vinden op de tentoonstelling TertZ 2 van KunstenaarsCentrum Bergen (KCB).

Foto: Martijn Engelbregt, zaaldetail

Gelijktijdig exposeren Anneke Klein Kranenbarg en Hans Landsaat. Die laatste is puur schilder. Klein Kranenbarg maakt constructies van plexiglas en zwarte draden. Loop je er langs dan gebeurt er iets met haar kunst. Wat dat is? Ook dat antwoord krijg je in Kranenburgh.


Anneke Klein Kranenbarg, collectienummer 731 - hout plexiglas en draad

De titel van de tentoonstelling verwijst naar de muziek, waarbij tertsen de ruggengraat van de harmonie vormen. De drie kunstenaars zijn KCB-lid en verhouden zich op een bepaalde manier tot elkaar. Gaat dat in harmonie? Is sprake van tegenstellingen? Ga ook voor dat antwoord naar Kranenburgh.

De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00 uur.woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Nederlands Parfumflessen Museum

WINKEL - Het Nederlands Parfumflessen Museum is gehuisvest in een historisch pand uit 1599 aan de Bosstraat 2 in Winkel. Voorheen heeft dit karakteristieke gebouw dienst gedaan als waag en als raadhuis. Na een grondige verbouwing en restauratie is daar nu een schitterende en zeer uitgebreide collectie van ruim 7000 parfumflessen te bewonderen.

Parfum is al eeuwen bekend. `Per fumum` oftewel van/door rook: het verbranden van harsen en houtsoorten was reeds in de oudheid het middel dat door priesters werd aangewend om de goden gunstig te stemmen.
Tot ca. 1900 werd parfum los gekocht, men moest het zelf thuis in de eigen mooie flacon doen. Na 1900 verschijnen de commerciële flacons dat wil zeggen; een geur werd met de fles tegelijk verkocht,(zoals we dat nu nog steeds doen) dus kant en klaar. Prachtige flessen ontstaan dan, van parfumhuizen zoals; Guerlain, Houbigant, Roger&Galet, later Nina Ricci, Estee Lauder, Dior, Van Cleef&Arpels en Chopard.
In de huidige tijd is parfum niet meer weg te denken en het verzekert de gebruiker van een bepaalde aantrekkingskracht. Parfum heeft iets mysterieus, is uiterst persoonlijk en kenmerkt een zekere luxe. Zowel de flacons als de verpakkingen zijn vaak uniek en zijn door de jaren heen steeds fraaier geworden.Het geurenorgel

In Nederland was parfum lange tijd niet gebruikelijk het was te ijdel, te wuft, te opvallend. Als omstreeks 1790 eau de cologne wordt uitgevonden wordt dat wel gebruikt, dat was geoorloofd vanwege het medicinale karakter. Het werd gebruikt voor hoofdpijn, wondjes en flauwvallen.
In het museum bevindt zich een Alambic een soort destilleerketel waarmee men geuren kan onttrekken aan planten ± 1900.
Zittend achter het "geurenorgel" ontwikkelde de parfumeur nieuwe creaties. Alle basisingrediënten waren binnen handbereik. De formules bleven uiteraard geheim!

Het museum is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 u.donderdag t/m zondag

Voorjaarsexpositie De dingen de baas

DEN HELDER - Nu de narcissen al weken bloeien en ook de merel zich ’s morgens weer laat horen, wordt het tijd voor de voorjaarsexpositie van Kunsthal 45, Koningstraat 43-45.
De tentoonstelling heet De dingen de baas
.

De tentoonstelling De dingen de baas is een initiatief van de beeldend kunstenaars Kaat Schulte en C.A. Wertheim. De dubbelzinnige titel van de tentoonstelling, bedacht door Kaat Schulte, is ontleend aan het gelijknamige verhaal uit de bundel Sprongen in de branding van Belcampo uit 1950. In dat surrealistische verhaal verlaten de dingen de huizen om de macht te grijpen en een eind te maken aan menselijke wreedheden.


Let op! De datum voor de poezie-avond "De dingen gedicht" is veranderd van 19 mei naar 12 mei!

In de expositie komen alledaagse dingen op een andere manier tot leven. Bezield door kunstenaars met persoonlijke angsten, fascinaties en fantasieën.
Schulte en Wertheim maken zelf kunstwerken met en over alledaagse dingen en zij zagen in hun directe omgeving ook veel collega kunstenaars daarmee spannende en ontroerende werken maken. De deelnemende kunstenaars werken met allerlei verschillende materialen en technieken in de meest uiteenlopende stijlen. Van olieverfschilderijen, foto’s, collages tot installaties en video’s. Zij hebben allemaal zo hun eigen motieven om stillevens te maken.
Het zal daardoor een heel diverse en spannende tentoonstelling worden.

Tijdens de expositie zullen Kaat Schulte en C.A. Wertheim in samenwerking met Triade workshops verzorgen voor het basis en voorgezet onderwijs. Meer info hierover is op te vragen via info@kunsthal45.nl.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Kaartje wielerbaan hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...