Rudy Vriend winnaar Meertour 2016
Uitgegeven op 10-05-2016 om 02:07  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - (bron: Wielerploeg Klein-Keppel)Ondanks dat de Meertour steeds meer ploegen en renners van verderaf krijgen en ook het niveau hard omhoog gaat komt de winnaar van de Gele Trui bij de ploeg die de meeste deelnames heeft aan de tour.Rudy Vriend van de Klein-Keppel formatie heeft door een goede tijdrit en 2 fantastische criteriums genoeg tijd weten te pakken om de concurrenten voor te blijven. Maar er waren meer mooie resultaten van Klein-Keppel te vermelden.

Op dag 3 wist Rudy al een sprong te maken. Op zijn verjaardag besloot hij er zeker geen toerritje van de maken. Al vroeg reden 2 man (Cees Snoek en Glenn van Nierop) weg uit het peloton. Maar met een bizarre krachtsinspanning sloot Rudy al vrij vlot aan. Deze 3 hardrijders pakte vervolgens aardig wat tijd en de bonificatie op streep zou bepalend zijn wie de leider van het klassement zou worden. Helaas moest Rudy genoegen nemen met plek 3 en hiermee ook de 3e plek in het klassement. In ieder geval reden genoeg om de tijdrit volledig stuk te gaan.

De tijdrit van zondagochtend zou best nog eens een groot gat kunnen veroorzaken, maar ondanks dat tijdrijden niet een specialiteit van Rudy is wist hij tijd te pakken op Cees Snoek en slechts beperkt tijd te verliezen op Glenn die echt wel tot specialist kan worden bestempeld. Met het slotcriterium voor de boeg had Rudy 3 tellen voorsprong op Cees en 29 seconden achterstand op Glenn.

Het laatste criterium werd echter geopend door een andere Klein-Keppel man. Jody Tesselaar scheurde zo hard de boom dat er al vlot een kopgroep ontstond. Met winnaar van vorig jaar Gijsbert Nieuwkoop, Tom de Vreede (ploegmaat van Glenn van Nierop) en Nederlands kampioen Remco Bertelink.

Rudy (die eerst nog even pech had en een ronde vergoeding kreeg) vond deze kopgroep goed genoeg om er naar toe te rijden. Hij sloot vrij snel aan en achter hem en ook Cees Snoek zag het gevaar. Samen met Arie van der Lee, Nick Molijn en Koen de Best ontstond zo een 9-koppige wervelwind die vervolgens een flink gat sloegen met de het peloton …N dus ook de gele trui.

Met 10 ronden op het bord besloot Rudy het zekere voor het onzekere te nemen en koos de aanval, met Tom de Vreede in zijn wiel, die logischerwijs niet overnam probeerde hij weg te rijden bij de rest. Immers was Cees Snoek met 3 seconden achterstand een gevaarlijke klant in de groep en daar kan je dan maar beter vanaf zijn.

Helaas werden de 2 met nog 7 ronden te gaan weer ingerekend door de groep. Maar ras aanvaller Rudy kon zich hier niet bij neerleggen en deed 4 ronden voor het eind nog een poging. Het zelfde scenario als eerst met wederom Tom de Vreede in het wiel.

Ditmaal was het raak, onder toeziend oog van vrouw en kinderen, wist Rudy het gat te maken en te behouden wat nodig was om in zijn eerste Meertour gelijk het GEEL te veroveren. De dagzege ging logischerwijs naar Tom de Vreede, wat een pleister op de wond was voor het verliezen van de gele trui binnen de ploeg van de Spartaan. Uiteraard heeft de ploeg uitstekend werk gedaan om Rudy in deze positie te krijgen. Jody en Mike hadden zaterdag de boel in het peloton ontregeld zodat de groep van 3 wegbleef. En zondag was Mike achterin wederom een behoorlijke stoorzender, zodat er geen goede achtervolging op gang is gekomen. Dit ploegenspel en natuurlijk het harde rijden van Rudy en Jody heeft er ook nog eens voor gezorgd dat Klein-Keppel als 2e is geŽindigd in het ploegenklassement. Door de tijdwinst van de achtervolgende groep wist ook Jody nog een mooie sprong te maken, hij is uiteindelijk als 6e geŽindigd.

B-Klasse

Dag 3 werd het criterium van Middenmeer afgewerkt, Yarwin mocht hier starten in de roze puntentrui door zijn goede sprints in de etappes. Doordat de etappes bij elkaar bleven waren er veel renners die bij de B klasse geklasseerd werden maar eigenlijk naar de A wilde. Hierdoor was een (te) grote groep overgezet. Maar liefst 17 man is overgegaan en dit heeft behoorlijk wat invloed gehad op het wedstrijdverloop van de B klasse. Maar goed het was natuurlijk wel belangrijk dat we Yarwin in de roze puntentrui konden houden. Zaterdag reed er een groepje weg van 6 man en vanuit het peloton kon Renť de sprint vol aantrekken voor Yarwin die zo toch een 7e plek pakte en 4 punten voor de trui.

Zondag probeerde Collin en Renť de tijdrit hard te rijden om wellicht een podiumplek mee te pakken, maar ondanks dat ze beide een gemiddelde haalden van 44 per uur werden ze slechts 6 en 7! Dat geeft maar aan hoe hard er gereden wordt bij de sportklasse/amateurs.

Yarwin had zich gespaard in de tijdrit om volledig voor het laatste criterium te gaan. En dat werd een succes! In de roze trui bewees hij maar weer dat hij de terechte winnaar is geworden van dit tricot. Hij won de afsluitende rit en hiermee had hij duidelijk meer punten dan de concurrenten.

Keuken-hof Keukens en Bistro Lutje bedankt voor de vrachtwagen en het herstelvoer na afloop!


Als de Meertoer volgend jaar niet samen valt met het motorracen gaat verslaggever en fotograaf Henk-Jan zeker mee, en Peter in de Keppel Bouw bus! In september rondje IJsselmeer in de Klein Keppel kleuren, vanzelf!

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...