Donnie: Een leuke stuiterbal
Uitgegeven op 09-05-2016 om 13:00  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Donnie is een leuke stuiterbal kruising Amerikaanse Bulldog, een reutje met geboortedatum: 12-10-2015. Samen met King voor afstand in het asiel gekomen in verband met privé omstandigheden van hun eigenaar. Nee, ze hoeven niet samen geplaatst te worden.

Zijn drukke gedrag komt voor een groot deel omdat hij sommige dingen best erg spannend vindt en dan niet zo goed weet hoe hij zich moet gedragen. Iets te enthousiast tegen hem praten en hij springt huizenhoog. Bij het aanlijnen en ook tijdens ontmoetingen met andere mensen, met name mannen, gebeurt het dat hij zijn plas laat lopen (onderdanigheidsplasjes). Hoewel 6 maanden oud is het in gedrag een puppie, de wereld ligt aan zijn voeten, klaar om samen te ontdekken. Rust en een evenwichtige omgang zijn belangrijke aspecten, enige kennis van hondengedrag en goede begeleiding zijn onmisbaar.
Dat hij sommige dingen een beetje eng vindt, is te zien aan zijn blaffen in lage houding en hoge borstelrug. Andere honden zijn in principe geen probleem, sommige worden genegeerd, anderen vriendelijk begroet. Aan de nieuwe eigenaar de schone taak om het zo positief te houden en te zorgen dat ontmoetingen in goede harmonie verlopen. Kat(ten) in huis? Enige mate van stress bestendigheid is onmisbaar want ja, er achteraan rennen blijft te leuk om te doen als jonge hond. Is de kat zelfverzekerd genoeg om te blijven zitten en Donnie te trotseren, zal hij zijn plannen herzien en rustig op een afstandje blijven kijken. Alleen thuis is hij niet echt gewend. Waar hij woonde was er altijd wel iemand thuis en mocht dat niet het geval zijn, was de bench beschikbaar. In kleine stapjes opbouwen, niet te snel te veel willen is het advies.
Achter een balletje aan is een feestje, het commando ‘zit’ doet hij vlot en netjes, zeker voor een lekker voertje. ‘Af’ lukt ook met handgebaar en voertje, ‘kom hier’ heeft nog een beetje aandacht nodig net als netjes meelopen aan de lijn. Een gezin met jonge kinderen is geen geschikte plaatsing, mede omdat hij springen tot hogeschoolkunst heeft verheven. Negeer het opspringen en beloon als hij (rustig!) met 4 pootjes op de grond blijft staan, Donnie is slim en heeft snel door wat het meeste voordeel oplevert. Zijn concentratievermogen is niet zo groot, geduld is noodzakelijk. Net als King heeft ook Donnie geleerd om keurig te blijven zitten en wachten totdat de woorden ‘eet smakelijk’ klinken, het startsein voor de maaltijd. Eten is sowieso één van de hoogtepunten van de dag.

U heeft voldoende tijd om dit leuke hondje positief te begeleiden en samen heel gelukkig te worden?
Kom kennismaken; graag op afspraak met Dierentehuis ‘t Schuthok; u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Wieringer historie:
Opgepast - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...