Succes en schade voor Nelon Racing, Kevin Mos verrast met knappe vijfde plaats
Uitgegeven op 01-05-2016 om 19:46  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO (GLD) - Het afgelopen weekend streed het Nelon Racing team op de Varsselring in Hengelo om de prijzen in het gecombineerde open Belgisch- en Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden werden georganiseerd door de Hamove. Volgens veel liefhebbers is dit het mooiste raceweekend van het seizoen.

(Wieringernieuws is mediapartner van Nelon Racing, tekst en fotografie Henk-Jan Wittink)

En natuurlijk kom je overal Wieringers tegen, Loet en Willem op de tribune zaterdag tijdens de kwalificaties.

Nelon Racing had twee coureurs ingeschreven in de categorie Supersport 600, Kevin Mos uit Enkhuizen en Jimmy Gällros uit Zweden. De training op zaterdag verliep moeizaam voor Kevin Mos. Vrijdagavond kwam de coureur uit Enkhuizen aan op het circuit met een flinke verkoudheid met de daarbij gepaard gaande klachten. Er werd zaterdag twee keer getraind. In de eerste training werd Kevin als 19de geklasseerd, ’s middags verbeterde hij zijn tijd sterk zodat hij zondag vanaf de 11de startplaats mocht vertrekken.

Geweldig werk afgeleverd door MOBU Tuning uit Enkhuizen. Frank Mos zet de Honda supergoed aan de start! KLIK HIER als jij ook zo'n snelle motor wil!

Jimmy Gällros, de Zweedse coureur uitkomend voor het Nelon Racing team reed voor het eerst op het stratencircuit van de organiserende Hamove. Hij klasseerde zich als 23ste met de opmerking dat de rondetijden steeds verbeterd werden. Jimmy stond dan ook met een goed gevoel aan de start op zondag. De eerste wedstrijd was het nog erg koud. De tweede wedstrijd werd onder prima omstandigheden geraced.

Eerste wedstrijd

Hier ging het nog bijna mis met Kevin.

Zondag werden er twee wedstrijden verreden. Tijdens de eerste wedstrijd kende Kevin een prima start. Lange tijd lag hij op de tiende plaats. Drie ronden voor de finish haalde hij in en won een plaats. In de voorlaatste ronde probeerde hij nog een plaats te winnen. Door een remmende beweging van zijn voorganger moest Kevin vol in de rem. Hierdoor viel hij terug naar de tiende plaats, een prestatie waar het team en Kevin in een groot startveld (30 coureurs uit 10 landen) zeer content mee waren. Na afloop bleek dat de remschijven op het voorwiel niet de juiste keus was, ook werd het achter-tandwiel verwisseld.

Jimmy Gällros kende ’s ochtends in zijn eerste wedstrijd een prima start. In de eerste ronde ging hij van de 23ste naar de 17de plaats. In de vierde ronde remde hij te laat bij de meest haakse bocht op het circuit en verloor hierdoor 20 seconden. Hij kwam terug als laatste op de baan. Toch wist Jimmy uiteindelijk nog knap 5 coureurs in te halen en eindigde hij enigszins teleurgesteld op de 22ste plaats. Het team was wel tevreden over de rondetijden die in de lift zaten.

Tweede wedstrijd, vreugde en enorme pech

De Yamaha van Jimmy Gällros voor en na de valpartij.

Zo kreeg het team de Yamaha terug.....

De tweede wedstrijd kenmerkte zich door een zware valpartij in de eerste ronde waarbij helaas Jimmy Gällros betrokken was. Voor Jimmy kwamen bij het uitgaan van de eerste bocht twee coureurs ten val. Jimmy kon de motoren niet ontwijken en viel. De motor kwam tegen een boom terecht en brak door midden. Jimmy kwam gelukkig goed terecht en raakte niet gewond al klaagde hij later wel over pijn in zijn achterste. De wedstrijd werd stilgelegd om de brokstukken op te ruimen. Hierna volgde een herstart met een ingekorte wedstijd over zes ronden. Kevin Mos kende een bliksemstart en kwam na de eerste ronde als zesde voorbij aan start en finish. Hierna wist hij nog een coureur te passeren en kwam hij als vijfde over de finish. Nelon Racing is bijzonder tevreden over het optreden van Kevin Mos, een vijfde plaats was meer dan op gerekend was.

Geweldige sfeer en mooie sport jaarlijks bij de Hengelose Auto en Moteren Vereniging (HAMOVE). Volgend jaar worden deze wedstrijden voor de vijftigste keer georganiseerd, uiteraard is Nelon erbij.

Volgende week reist het team af naar de Nürburgring in Duitsland om daar deel te nemen aan het gecombineerde IDM-ONK kampioenschap. Kevin Mos zal daar op de Mobu-Tuning Racing Team Enkhuizen Kawasaki Superbike starten en Jimmy Gällros op de Nelon Racing Honda Supersport.

Sidecar Team Endeveld Remmé, Sidecarshop Racing

In Hengelo bood het Nelon Team onderdak aan de zijspancoureurs Kees Endeveld en Jeroen Remmé. Ook zij reden twee wedstrijden. In de eerste wedstrijd werden zij bij de start opgehouden omdat een motor voor hen vanwege een schakelprobleem niet weg kon komen. Hierdoor passeerden een aantal zijspannen Kees en Jeroen. Met een zesde plaats als eindresultaat was het team niet echt tevreden, er had meer ingezeten. Tijdens de tweede wedstrijd ging het veel beter en werden zij vierde op slechts een paar seconden achterstand voor een podiumplaats. Volgende week gaan Kees en Jeroen ook mee naar Duitsland en zal de zijspan in de Nelon tent staan.
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~