Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-04-2016 om 12:57 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het lekkerste nieuws komt uit Den Oever.
'Deze week hebben we de schar in de aanbieding, een zeer geliefd en betaalbaar visje. De meeste mensen zullen de limanda limanda, wat de Latijnse naam is voor schar, op de graat bakken in de boter of de olie. Wat minder bekend is gedroogde schar. De techniek om schar te drogen is vooral bekend bij vissers en oud-vissers. Op onze website kunt u vinden hoe u zelf schar droogt. U moet trouwens nog wel even geduld hebben, schar kunt u het beste drogen bij droog, warm weer met een klein briesje!'
4 kilo schar voor € 9.00 !!
Schar uit de oven met peterselie en knoflook
Ingrediënten
4 stuks panklare schar
150 ml olijfolie
20 gram ongezouten boter
20 teentjes knoflook, gepeld en geplet
8 takjes verse tijm
75 gram verse peterselieblaadjes
150 ml witte wijn
het sap en de geraspte schil van 1 citroen
4-5 schijfjes citroen
150 ml visbouillon
zout en versgemalen peper
1/2 teen knoflook, fijngehakt
1 theel gehakte peterselie
50 gram ongezouten boter
Strooi peper en zout op de binnen- en buitenkant van de scharren en
leg ze even opzij.
Zet een grote braadslee met dikke bodem op matig vuur op het fornuis
en doe de olijfolie en boter erin. Voeg de knoflook toe zodra de boter
begint te schuimen. Strooi de tijm erbij, voeg wat zout toe en laat alles
3-4 min. zachtjes bakken, tot de knoflook net goudbruin is. Voeg dan de
peterselie, witte wijn, citroenschil en citroensap toe.
Leg de scharren in de braadslee, leg de schijfjes citroen erop en giet de
bouillon over de vis. Zet de braadslee in een op 180 graden C voor-
verwarmde oven en bak de vissen 12-14 min., het vlees komt vanzelf
van de graat los als de vis gaar is.
Neem de braadslee uit de oven en giet het vocht in een pan. Breng het
vocht op matig vuur aan de kook. Voeg de fijngehakte knoflook en
peterselie toe en meng met kleine beetjes tegelijk de boter er met de
staafmixer door.
U kunt de schar
HIER bestellen of via
info@versevis.nl
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl