Benauwde zege Succes bij Con Zelo
Uitgegeven op 13-03-2016 om 21:53  |  link  |  bewaar  |  print

WAARLAND - Succes deed zondag goede zaken door het wisselvallige Con Zelo in eigen huis met 1-3 te verslaan. Een eindstand die pas in de laatste 10 minuten met twee Wieringer doelpunten tot stand kwam.

(fotografie Danny Peper)

Een overwinning die met de nodige opluchting werd begroet, want lange tijd zag dat er gezien het spelbeeld in de tweede helft niet naar uit.
Succes dat het thuisduel met liefst 5-0 won, kon vrijwel volledig aantreden met uitzondering van Rick Jansma in verband met een hamstringblessure.
Maikel Hoekstra was weer inzetbaar na een blessure.
Op een prima bespeelbaar veld wisten beide teams zich aanvankelijk weinig mogelijkheden te scheppen. Daarvoor was het spel aan beide zijden te onnauwkeurig en kwamen de defensies niet in de problemen. De linies sloten te weinig op elkaar en te veel ballen werden bij de tegenstander ingeleverd.

Jeroen Metselaar kon gevaarlijk in het strafschopgebied oprukken, maar zijn trekbal vanaf de achterlijn vond geen vervolg.
Pas na een kwartier kon de thuisclub voor de eerste maal dreigend worden.
Toch trok Succes de wedstrijd meer en meer naar zich toe en de kansen kwamen er ook. Een vrije trap van Pieter Mulder kon met moeite door keeper Marco Houtenbos worden gepareerd.
Con Zelo had pech met een bal tegen de paal. Martijn Lont greep prima in toen de thuisclub profiteerde van een verdedigingsfoutje.
Een pass op maat van Dennis Norder bracht Maikel Hoekstra in goede scoringspositie; zijn inzet ging maar net over.
Toch kwam Succes vlak voor rust op voorsprong; Jeroen Schuit liet met een diagonale schuiver Houtenbos kansloos: 0-1.
Na rust startte de thuisclub met een offensief dat Succes in grote problemen bracht.
Nadat een bal buiten bereik van Lont tegen de lat belandde kon de verdediging de bal niet uit het strafschopgebied krijgen en uit de scrimmage was het Frank Moorman die Con Zelo op gelijke hoogte zette.
De Waarlanders geloofden er weer in en Succes werd ver teruggedrongen.
Het was in deze fase aan keeper Lont te danken dat Succes overeind bleef , want met een aantal uitstekende reddingen wist hij diverse gevaarlijke situaties meester te blijven.
Trainer Loew wisselde Hoekstra voor Jeroen Norder en toen de dadendrang van de thuisclub wat luwde, kon Succes zich weer meer in de wedstrijd spelen. Toch waren de mannen van trainer Van de Gulik dicht bij een goal met een schot tegen de lat. De verdediging van Con Zelo moest enige malen aan de noodrem trekken en had mazzel toen de goed leidende arbiter Mol een verdediger verzuimde een tweede gele kaart te geven bij een Succes-uitbraak.

Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch op voorsprong.
Pieter Mulder nam een vrije schop vanaf zo’n 35 meter rechtstreeks op doel en de bal die onderweg nog werd aangeraakt door een verdediger was Houtenbos te machtig.
Toen Bart de Kleine alleen op Houtenbos af kon gaan, leek de strijd beslist; de goalie echter behoedde zijn team voor de genadeklap.
Die kwam alsnog toen Stan de Koning vlak voor tijd met een onhoudbaar schot de 1-3 liet aantekenen.
Een zege die laat tot stand kwam, maar de vreugde was er niet minder om.
Komende zondag is VZV de tegenstander aan de Belterlaan.