Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 09-03-2016 om 08:03 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Bent u ook een echte lekkerbek?!
Deze week hebben we de kleine kabeljauw in de aanbieding, zeer geschikt om lekkerbekjes van te maken of gewoon lekkere mooie filetjes voor in de ovenschaal.
2 kilo kabeljauw klein voor € 9.00 !!
Lekkerbekjes
550 ml zonnebloemolie
800 g voorgekookte aardappelschijfjes
boter
100 g bloem
50 g maïzena
150 ml bruisend bronwater
4 kabeljauwfilets à 150 gr
Rauwkostsalade
1 stuks winterpeen
1 stuks komkommer
1 bosje radijs
100 g Amsterdamse uien
2 el olijfolie extra vergine
Remouladesaus
1 el kappertjes
2 augurken
0.5 bosje bieslook
150 ml halvanaise
20 ml witte wijnazijn
Verhit 50 ml olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in circa
10 minuten goudbruin en krokant. Roer de laatste 5 minuten de boter
erdoor. Breng de aardappelschijfjes op smaak met een beetje zout en
peper.
Verhit de resterende olie in een diepe pan. Meng in een kom de bloem,
maïzena en het bronwater. Wentel de kabeljauwfilets één voor één door
het beslag. Bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Haal de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken
op een bord met keukenpapier. Breng de lekkerbekjes op smaak met een
beetje zout en peper of met kibbelingkruiden.
Schil en snijd de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de komkommer in
plakjes. Verwijder het groen van de radijsjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Halveer de Amsterdamse uien. Meng in een kom alle ingrediënten voor
de salade.
Hak de kappertjes fijn. Snijd de augurken in blokjes. Snijd de bieslook
fijn. Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Breng op smaak
met een beetje zout en peper.
Weet u trouwens het verschil tussen remouladesaus en ravigottesaus?
Er is vaak wat verwarring over. Van oorsprong is ravigotte een dressing
op basis van olie, kappertjes, tuinkruiden en ui. In remoulade zitten
nagenoeg dezelfde ingrediënten, alleen in plaats van olie wordt er dan
mayonaise gebruikt en wordt er vaak ook nog mosterd toegevoegd.
Tegenwoordig worden beide namen wel gebruikt voor hetzelfde sausje
al zit er volgens de kenners echt wel verschil tussen!
Weet u het echte antwoord, dan horen we het graag!
U kunt de kabeljauw klein bestellen in onze
WEBSHOP of via
info@versevis.nl
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
recept van 24kitchen.