VZV verslaat Aalsmeer in rommelige wedstrijd.
Uitgegeven op 14-02-2016 om 12:26  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV kwam zaterdagavond tegen FIQAS/Aalsmeer aanvankelijk ver onder hun kunnen uit de startblokken. De dames trokken dat tijdig recht en wonnen uiteindelijk met 33-21.

Binnen 6 min. keek de thuisploeg al tegen een 0-4 achterstand aan en had VZV alleen de paal en lat weten te raken. Trainer/coach Betty Plasmeyer had de kaart voor een Tim-Out al in haar handen. Haar VZV zou toch niet weer een nederlaag moeten incasseren tegen Aalsmeer, waar de uitwedstrijd al met 26-24 verloren werd.
De wedstrijd werd geruime tijd onderbroken, omdat de scheidsrechter voor een blessure behandeld moest worden door VZV verzorger Aad v, Wonderen.
In deze onderbreking had Plasmeyer ruim de gelegenheid om haar meiden weer op het goede spoor van de afgelopen weken te zetten, toen met negen overwinning op rij de derde periode titel in de wacht werd gesleept.
Meteen na de onderbreking scoorde Aalsmeer 0-5, waarna VZV de regie in deze wedstrijd in handen nam.
Linsey Perre opende voor de thuisploeg eindelijk de score en VZV zette de achtervolging in. Lotte Houtenbos 3x en Britt Stegers uit een strafworp brachten de stand halverwege de eerste helft in evenwicht 5-5.
Na eerst nog drie vrije kans onbenut te hebben gelaten zette Selina Bruin de thuisploeg in de 17e minuut voor het eerst op voorsprong, terwijl Aalsmeer al 10 minuten niet had weten te scoren.
VZV vergrote de voorsprong naar 12-7. Aalsmeer maakte nog voor het rustsignaal de riant lijkende voorsprong bijna ongedaan. Ruststand 14-13.

Lotte Houtenbos scoorde maar liefst 6 keer

Na de pauze liet VZV bij vlagen zien waaraan ze deze verrassende hoge klassering op de ranglijst te danken hebben. Fantastische reddingen van goalie Amber Zomerdijk leverde het team van Betty Plasmeyer via een razendsnelle break-out zeker een handvol doelpunten op. Daarbij kwamen ook nog eens alle speelsters tot score.
Slordige spelmomenten werden afgewisseld met mooie snel uitgevoerde aanvallen, waar Lotte Houtenbos, Djazzmin Trabelsi, Selina Bruin, Linsey Perre en Albertine Abube op schitterende wijze doel troffen. Maud Kruijer wist 2x en Joyce Hillen zelfs 3x achter elkaar het net te vinden.
In een fase waar de Maedilon/VZV speelsters elkaar goed wisten te vinden werd de stand van 26-20 naar 33-20 gebracht.
De tweede helft kenmerkte zich ook door de vele tijdstraffen, die door de goed leidende scheidsrechters van der Linden en Ruijter werden uitgedeeld in deze overigens sportieve wedstrijd.
Het laatste doelpunt werd nog gescoord door het toch wel verrassend en snel spelende team van Aalsmeer, die het VZV in het begin en het slot van de eerste helft bijzonder lastig maakten. Eindstand 33-21.

Doelpunten: Lotte Houtenbos 6, Lotte Prak 4, Britt Stegers 4, Joyce Hillen 4, Maud Kruijer 3, Linsey Perre 3, Djazzmin Trabelsi 3, Selina Bruin 3, Albertine Abube 1, Dymphie Keesom 1 en Kim Jimmink 1