Maedilon-VZV ook Foreholte de baas
Uitgegeven op 24-01-2016 om 14:02  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - De thuisploeg VZV begon zeer gespannen aan de wedstrijd tegen Forholte, maar wist een aanvankelijke achterstand om te zetten in een 29-26 overwinning.

Binnen twee minuten stond de ploeg van Betty Plasmeyer (foto) al met 0-3 achter. Uit de eerste aanvallen van de ploeg uit Voorhouten werd telkens gescoord. Het was Kim Jimmink die Maedilon/VZV weer op het goede spoor zette, waarna Lotte Houtenbos en Lotte Prak de stand gelijk trokken, 3-3.
VZV kreeg zienderogen meer grip op het spel van de tegenstander. Foreholte kwam elf minuten niet tot scoren. Na dertien minuten spelen was er pas acht keer gescoord door beide clubs 4-4.
Maedilon/VZV nam hierna het voortouw en liep uit naar 8-5 voorsprong. De thuisploeg wist zelfs vijf punten voor te komen door Lotte Houtenbos, die de 11-6 wist te scoren.
Foreholte, dat net als Maedilon/VZV dit jaar voor het eerst weer acteert in de eerste divisie kwam toch nog weer wat dichterbij voor het rustsignaal, 12-9.
De ruststand 12-9 voor VZV.

Vlak voor het rustsignaal had VZV nog een twee minutenstraf opgelopen en moest de thuisploeg in ondertal beginnen in de tweede helft. Daar wist de tegenstander wel raad mee. Binnen de kortste keren werd de stand weer gelijk getrokken 14-14. Foreholte kwam zelfs op een 14-16 voorsprong, toen Lotte Prak voor de tweede keer op de bank moest plaats nemen.
Maedilon/VZV belandde in een moeilijke fase. Het spel golfde op en neer. Het publiek, dat weer in grote getale was opgekomen, genoot met volle teugen. Foreholte gesteund door een echt dweilorkest geloofde er weer in.
Monique de Wit, die in die fase het VZV doel verdedigde, stopte met een prima redding een break. Verschillende schoten van Foreholte belandden op paal en lat. De achterstand bleef beperkt tot 18-19
Maedilon/VZV wist hierna het spel weer naar zich toe te trekken en scoorde vervolgens vier maal op rij. In deze belangrijke fase liet Lisanne Kolken zien, dat ze weer op de weg terug is na haar blessure. Met nog tien minuten te spelen stond de thuisploeg op een 22-19 voorsprong. In de slotfase werd steeds om en om gescoord, waardoor het verschil drie doelpunten in het voordeel van de thuisploeg bleef. Eindstand 29-26.

Doelpunten : Kim Jimmink 8, Lotte Houtenbos 4, Joyce Hillen 4, Lotte Prak 4, Selina Bruin 3, Lisanne Kolken 3, Britt Stegers 2, Linsey Perre 1

De ploeg van Trainer/coach Betty Plasmeyer heeft nu twee uitwedstrijden op het programma staan, die beslissend zijn voor de derde periode.
Zaterdag 30 januari om 20:00 uur speelt VZV uit tegen Hellas Ds1 in de Hellashal en zondag 7 februari om 15:15 uur uit tegen Quintus 2 in de v/d Voorthal.
Het zal de trouwe VZV aanhang duidelijk zijn dat bij deze wedstrijden hun aanmoedigingen van groot belang zullen zijn.