Theo Moras: "Smerig spelletje! "
Uitgegeven op 13-01-2016 om 21:56  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Ingezonden bericht door Theo Moras.

Smerig spelletje, levert nu toch mogelijk fusie met Den Helder op.

Burgemeester Koen Schuiling zou waarschijnlijk graag revanche willen nemen voor de politieke opstelling van de gemeente Anna Paulowna destijds door Den Helder zo voor schut te zetten.

Bij de vorige herindeling was Anna Paulowna faliekant tegen een fusie met Den Helder en wilde voor geen goud samengevoegd worden met de gemeente Den Helder.

Wieringen werd op het allerlaatste moment alsnog bereid gevonden zich aantesluiten bij de gemeente Anna Paulowna, Wieringermeer en het hevig in verzet gekomen Niedorp.


Nu komt burgemeester Koen Schuiling met suggestie en het voorstel dat de gemeentes in de Noordkop moeten gaan fuseren tot één grote gemeente.

Hij krijgt daarbij steun van de burgemeester van Hollands Kroon, Jaap Nawijn, burgemeester Marjan van Kampen vind dat samenwerken ook al veel moois kan brengen.

De voorstanders van fusie stellen dat een grote Noordkop-gemeente slagvaardiger is en gemakkelijker toegang krijgt tot 'Den Haag' als of ze zich daar in Den Haag dan wel door laten beïnvloeden. Dit smerige spelletje was door de actievoerders uit de gemeente Niedorp bij die vorige fusie al voorspeld, Schoofs werd aangesteld en als Anna Paulowna niet wil dan naaien we Niedorp er maar in.

Zowel de gemeente Schagen als de gemeente Niedorp wilden dolgraag samen in de West Variant Van Kampen toen der tijd burgemeester van Wieringen reageert voorzichtiger onze gemeente is ontstaan uit een fusie van drie gemeenten die hebben nu 46.000 inwoners en dat is een acceptabel aantal.

Duidelijk is nu toch wel dat de inwoners van Niedorp de dupe zijn van dit smerige spel en bij Schagen had gemoeten en Den Helder met Ann Paulowna bij Hollands Kroon.

Th. Moras.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive !!17.300 km!!
€ 14.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gasthuisweg en Kees Patat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...