Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 13-01-2016 om 13:29 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de havenkant.
Deze week de 1e aanbieding van 2016 en gelijk een topper, sliptong!
2 kilo sliptong ( tong klein) voor € 23.00 !!
Gebakken sliptong met garnaaltjes en witte wijnsaus
Ingrediënten
8 sliptongen (ontveld)
1 sjalot, fijngesnipperd
100 ml droge witte wijn
100 ml visfond
150 ml houdbare slagroom
4 el bloem
50 g roomboter
100 g Hollandse garnalen
1 el fijngesneden peterselie
Bereiding
Breng in een steelpan de sjalot met de wijn en de fond aan de kook.
Kook tot 100 ml in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de
gewenste dikte in.
Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en
peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor.
Smelt de boter in een ruime koeken- of vispan.
Bak de sliptongen in 4-6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis
halverwege. Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de
saus toe. Leg de sliptongen op 4 borden.
Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over. Lekker met
aardappelpuree met roomboter en een groene salade met mosterdvinaigrette.
U kunt de sliptong bestellen via onze webshop, dat is wel zo makkelijk!
Zo weet u zeker dat u niet voor niets naar Den Oever komt. De vis ligt
dan al voor u klaar, schoongemaakt of toch liever niet en evt. nog vacuüm
getrokken.
Denkt u er wel aan om extra tasjes, een emmer of koelbox mee te nemen?
Door de nieuwe regels omtrent de plastic tasjes mogen wij helaas geen
extra tasjes meer gratis mee geven.
En anders hebben we ook nog mooie statiegeldemmers!
Een fijne week en tot zaterdag!
Oh ja, op de website staan de nieuwste datums voor onze visfileerworkshop!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl