Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-01-2016 om 21:34  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERmaandag 18 januari
maandag 18 januari

Openbare fractievergadering LADA

BREEZAND - LADA houdt een openbare fractievergadering in hotel-café Bloemenlust, Burg. Lovinkstraat 3. Aanvang 20:00 uur.

Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 28 januari behandeld. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@gmail.com.Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 19 januari van 10:00-12:00 uur.
Den Oever, Kapellehof op woensdag 20 januari van 10:00-11:30 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 20 januari van 10:00-12:00 uur.
Wieringerwerf, de Cultuurschuur op woensdag 20 januari van 10:00-12:00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 21 januari van 10:00-12:00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op donderdag 28 januari van 10:00-11:30 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur op werkdagen.dinsdag 19 januari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 20 januari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer zijn de volgende datums vastgelegd: 17 februari, 16 maart, 13 april en 11 mei, zelfde tijden en locatie.woensdag 20 januari

Kabouterhandbal

HIPPOLYTUSHOEF – Handbalvereniging Tonegido organiseert kabouterhandbal voor kinderen uit groep 1 t/m 4 in de sporthal


De middag is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.
Wel wil Tonegido graag even weten op hoeveel kinderen zij ongeveer kan rekenen i.v.m. limonade en wat lekkers.
U kunt uw kind (naam + leefijd) voor 18 januari opgeven. (Natuurlijk zijn op de dag zelf ook kinderen van harte welkom die zich niet hebben op kunnen geven.)
Doel van deze middag is om de kinderen op een gezellige en speelse manier kennis te laten maken met handbal

De kinderen worden rond 13:20 uur verwacht in de sporthal, Belterlaan te Hippolytushoef. Om 14:30 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald.
Wilt u komen helpen? Graag!!
Geeft u dit dan meteen even door? Opgave graag per mail of telefonisch.
Opgave per mail: fanjajochems@quicknet.nl (heeft d voorkeur).
Opgave telefonisch: 0227 593251 / 06 1552 5819 (Fanja Jochems).woensdag 20 januari

Openbaar fractieoverleg CDA

WIERINGERWERF - De fractie van het CDA vergadert in de Café-restaurant De Maaier, Terpstraat 1. De vergadering begint om 20:00 uur. In de vergadering wordt de agenda voor de komende raadsvergadering besproken.

Op de agenda staat onder meer de mogelijke vestiging van een asielzoekerscentrum en de huisvesting van vergunninghouders en de positionering van de wijkteams. De stukken voor de vergadering zijn te vinden op de website van de gemeente. Op de website vindt u ook een toelichting welk besluit er wordt gevraagd van de raad aangaande de huisvesting van asielzoekers en de huisvesting van vergunninghouders. De raad wordt om een principebesluit gevraagd, het gaat alleen om de kaders. Als in het verdere proces wordt gesproken over een mogelijke locatie zal uitvoerig met de inwoners moeten worden gesproken.
U bent van harte welkom om uw mening te geven over dit onderwerp.woensdag 20 januari

Willem Vriend vertelt over het leven in de Genal vallei

HIPPOLYTUSHOEF - De eerste avond van 2016 bij Vrouwen van Nu wordt ingevuld door Willem Vriend uit het Achterhoeks Braamt. Hij vertelt naar aanleiding van zijn boek “Leven in de Genal vallei”, met beelden, korte film fragmenten en muziek over zijn belevenissen in de Genal vallei in Andalusië, Zuid Spanje.

Het boek begint als een zoektocht in Spanje naar een zonnige plek en een dorp met witte huisjes waar ze willen gaan wonen. De zoektocht eindigt in de Genal Vallei waar het witte huis gevonden wordt en hun leven als dorpsbewoners begint. Na acht maanden wordt het dorp verruild voor een plek in de natuur. Speciale aandacht wordt er gegeven aan de rol van vrouwen en ouderen in de vallei, de ecologische manier van leven en de activiteiten op de finca Los Guindales van Yvonne en Willem Vriend.

Tijdens de pauze zal Kees Klein namens de Heidense kapel Wieringen in het kort vertellen over de te bouwen kapel op Stroe. De ronde hoogte, gelegen naast de driesprong Bierdijkerveldweg, Stroeërweg en Smerperweg, behorende tot het buurtschap Stroe, is sinds mensenheugenis een mystieke plek. Naar verluidt zouden hier twee leylijnen elkaar kruisen. Geschriften over de locatie voeren terug naar de achtste eeuw. De stichting heeft tot doel om de Heidense Kapel terug te geven aan Wieringen en daarmee deze van oudsher mystieke plek in ere en functie herstellen.

Voor deze avond zijn gasten van harte welkom. Entree: leden € 4,- en gasten € 7,50. (inclusief koffie en consumptie) Locatie: zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef. Aanvang: 20:00 uur.donderdag 21 januari

Repaircafé

MIDDENMEER - In samenwerking met de landelijke stichting Repaircafé is er van 10:00 tot 12:00 uur weer een Repaircafé in het Posthuis in Middenmeer. Bij het Repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten, kleine houten meubels en houten speelgoed.

Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.

Het Repaircafé is voor u kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Dankzij deze bijdragen zal het Repaircafé kunnen blijven bestaan. U hoeft zich niet op te geven voor het Repaircafé. U kunt gewoon tussen 10:00 en 12:00 uur binnen komen lopen in het Posthuis (adres: Poststraat 16 in Middenmeer). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227- 600079 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Zie voor meer informatie ook: www.repaircafe.nl.

Het Repaircafé in het Posthuis wordt mede mogelijk gemaakt door Wonen Plus Welzijn, Wooncompagnie, Kluswijs Middenmeer en Kringloopwinkel Saartje.donderdag 21 januari

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.donderdag 21 januari

Ondersteuningsgroep mantelzorg

HIPPOLYTUSHOEF - Ondersteuningsgroep mantelzorg voor regio Wieringen en Wieringermeer houdt van 14:00-16:00 een bijeenkomst voor mantelzorgers in het Noorderlicht in het Nisje (even melden/vragen bij de receptie).

Mantelzorg is de zorg die je hebt voor een zieke partner, ouder, kind, kennis of buur.
Bent u mantelzorger en kunt u het zorgen voor een ander soms ook als zwaar ervaren, kom dan eens praten en van elkaar leren tijdens de ondersteuningsgroep mantelzorg. U bent van harte welkom.

Behalve voor de ondersteuningsgroep mantelzorg, kunt u ook bij Wonen Plus Welzijn terecht voor praktische ondersteuning zoals klussen in huis en de tuin, boodschappen doen, medicijnbezorging, hulp bij de administratie en vervoer. En voor informatie & advies, maaltijden, ontmoetingsactiviteiten en bij ondersteuning van ziektebeelden als dementie en CVA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, Marika de Jager: telefonisch 0224-273140 of per e-mail m.dejager@wonenpluswelzijn.nl.vrijdag 22 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 februari 18 maart
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking


vrijdag 22 januari

Op zoek naar de nachtdieren

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een leerzame lezing over nachtdieren en een avontuurlijke wandeling door de duinen van Schoorl.

Overdag houden ze zich schuil maar in de schemering worden veel dieren actief. Na een korte inleiding over de leefwijze van diverse nachtdieren in de Schoorlse Duinen ga je naar buiten voor een spannende wandeling in het donker. Goed luisteren of je een bosuil hoort krassen of een muisje ritselen.

De excursie start om 19:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn € 7,50 p.p.
Je gaat het hoogste duin beklimmen en is daardoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Aanmelden is noodzakelijk en kan online op de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 22 januari

Nachtwandeling

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 22 januariFilm SambaWIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur draait de film Samba. De aanvang is 19:30 uur en de toegang bedraagt € 5,00.Samba is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burnout. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging. Beide willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist.
vrijdag 22 januari


Keezen


DEN OEVER - Vanavond om 20:30 uur is er keezen in de Wiron kantine. Iedereen kan meedoen!


Inschrijven bij Marieke Uijthof (06 8141 9540).
Vol = vol, dus wees er snel bij.
Deelname kost € 5,00 per persoon en er zijn leuke prijzen!


zaterdag 23 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.zaterdag 23 januari
zaterdag 23 januari

Open koffietafel voor mantelzorgers
SCHAGEN - Magnushof organiseert van 15:00 uur tot 16:00 uur een open koffietafel voor mantelzorgers. Tijdens deze bijeenkomst kunnen aanwezigen onder het genot van een kopje koffie kennis maken met Magnushof, hun vragen of zorgen over de zorg voor hun naaste uiten en onderling ervaringen delen. Na afloop is er voor de geïnteresseerden een rondleiding door Magnushof.

Tijdens de open koffietafel staan de vragen en zorgen van de bezoekers centraal. Zowel aanwezige mede-mantelzorgers, als de professionals van Magnushof kunnen vragen beantwoorden. Ook wordt er ingegaan op wat er in Magnushof allemaal mogelijk is.

Aanmelden
Heeft u interesse in de open koffietafel in Magnushof? U kunt uzelf tot 20 januari aanmelden bij de receptie van Magnushof via 0224-211111, of receptiemagnushof@woonzorggroepsamen.nl.

Magnushof is gevestigd aan de Jacob Ruysdaellaan 30 in Schagen en is onderdeel van Woonzorggroep Samen.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, óók bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren.zaterdag 23 januari

Volle maanwandeling

Beleef de mystieke sfeer….

SCHOORL - Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk om die in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gids mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.

Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen. Een onvergetelijk ervaring voor het hele gezin. Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en is daardoor niet geschikt voor minder validen.
Deze 2 uur durende wandeling start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 23 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
2O februari 19 maart 16 april


zaterdag 23 januari

De Woudrukkers

NIEUWE NIEDORP - Het is alweer zes jaar geleden dat Dave, Odie, Ruud en Paul samen voor de eerste keer op het podium stonden. De naam van de band De Woudrukkers is opvallend en blijft bij de meeste mensen dan ook snel hangen. De heren vieren een feestje in de Mauritsbar om het jubileum te vieren.De Woudrukkers hebben al op vele podia gestaan in heel Nederland en zijn ondertussen bekende Nederlanders geworden. In de Mauritsbar gaat de band flink van zich laten horen. Op de momenten dat de heren even niet op het podium staan is de muziek in handen van DJ Silver.

Kaarten voor deze jubileumavond zijn te verkrijgen bij Muziekhuis Beers in Schagen en bij de Mauritsbar in Nieuwe Niedorp.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 24 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. P. Crom uit Wijnjewoude in de Hippolytuskerk. Tevens bevestigen nieuwe kerkenraadsleden.zondag 24 januari

Winterwandeling

SCHOORL - Altijd gedacht dat de winter een doods jaargetijde is? De gids van Staatsbosbeheer laat u zien dat ook in dit koude stille jaargetijde genoeg te beleven valt buiten. We stappen stevig door om de kou te trotseren. Gezellig, zo’n winterwandeling voor het hele gezin in de Schoorlse Duinen! Na afloop staan bij Het Buitencentrum vuurkorven waar broodjes gebakken kunnen worden voor € 1,-.De winterwandeling begint om 11:00 uur en duurt ruim 2 uur. De kosten zijn € 6,- p.p. Aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, telefoon 072 509 3352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 24 januari
zondag 24 januari

Uilenballen pluizen

SCHOORL - Kinderen kunnen om 13:00 en 14:30 uur een uilenbal uitpluizen bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

Dat roofvogels kleine dieren zoals muizen en vogeltjes met huid en haar opeten, wist jij vast al. Maar wist je ook, dat ze sommige delen niet kunnen verteren en dus uitbraken? Die braakballen kun je uitpluizen. Spannend om te doen en uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt. Met hulp van een Schoorlse Duinengids en een zoekkaart kom je erachter wat de uilen gegeten hebben. Na afloop plak je de botjes op een kaartje en dat neem je mee naar huis. Je bent van harte welkom op zondagmiddag 24 januari. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en de kosten zijn € 3,50 per deelnemer. Vooraf reserveren is noodzakelijk op telefoonnummer 072-5093352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 24 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 24 januari

Kroonconcert O'Branons

HIPPOLYTUSHOEF - O'Branons vertolkt Ierse volksmuziek in een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

O'Branons bestaat uit drie oer-Hollandse musici.

Ierse muziek en het entertainen van het publiek, dit typeert O’Branons. Folk, afwisselend en energiek gespeeld maar vooral op geheel eigen wijze. Muziek van kerk tot kroeg, bekende nummers gearrangeerd tot iets bijzonders. Een eigen geluid, een geheel eigen sfeer. Van melancholische ballads, donker als Guinness, tot swingende tunes gelijk een wervelende Ierse dans.

Erin Gra Mo Chroi (Ierland mijn grote liefde) heet het programma dat gespeeld wordt, op typisch Ierse instrumenten. De Ierse houten dwarsfluit, low- en tinwhistles, uilleann pipes, de Ierse doedelzak: heel spectaculair om te zien èn te horen, bodhrán, de Ierse trom. De fiddle en de Ierse bouzouki en natuurlijk wordt er gezongen. Kortom, een feestelijke middag vol afwisseling en boeiend vanaf het begin tot het eind!Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten kosten € 13,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene mogen gratis naar binnen.
Reserveren: info@dekroonconcerten.nl
of per telefoon: Jim Vink 0227 59 52 04.maandag 25 januari

Openbare fractievergadering GroenLinks

BARSINGERHORN - GroenLinks Hollands Kroon houdt een openbare fractievergadering in 't Raedthuys, Heerenweg 150. Aanvang 20:00 uur. Daarna is er een bestuursvergadering.

Op de agenda staan de zorginkoop en de onderwerpen van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 januari: o.a. vluchtelingenopvang (AZC), sociale wijkteams, de verordeningen individuele inkomenstoeslag, jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning. De complete raadsagenda staat op de website van de gemeente. Als je iets anders met ons wilt bespreken kan dat natuurlijk ook. Laat dat dan wel vooraf even weten.

Iedereen is van harte welkom op het fractieoverleg. Vooraf aanmelden wordt gewaardeerd. Dat kan door een berichtje te sturen naar groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secretariaat) en/of naar janeichhorn@hollandskroon.nl (fractie).dinsdag 26 januari
Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Hippolytushoef
, Parkzicht 11 op donderdag 28 januari van 10:00-11:30 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur op werkdagen.woensdag 27 januari

Jaarvergadering Dorpsraad Haringhuizen en Moerbeek

HARINGHUIZEN - De Dorpsraad Haringhuizen en Moerbeek houdt haar jaarvergadering op in het Dorpshuis te Haringhuizen. De vergadering begint om 20:00 uur.

Agenda:

De goedkeuring van het verslag van de jaarvergadering van 26 november 2014 (zie bijlage)
- Mondeling verslag van de activiteiten van de Dorpsraad in 2015 door de Voorzitter
- Financieel verslag van de penningmeester
- Vooruitblik op 2016 en verder
- Pauze

Na de pauze is Haringhuizen en Moerbeek aan de praat georganiseerd. Mevrouw Emmie de Geus, mevrouw Lies Hoogland-Bood en de heer Jan Wijn zijn uitgenodigd om te verhalen over vroeger in Haringhuizen en Moerbeek.
Zij zijn met z’n drieën goed voor vele jaren woonervaring in deze omgeving. Het geheel zal op interactieve wijze door Piet Zwemmer worden begeleid. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.donderdag 28 januari

Raadsvergadering

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Vluchtelingenvraagstuk
• Wijkteams
• Inrichting bestuurscentrum en MFA De Ontmoeting
• Dorpsvisie Wieringerwerf
• Verordening individuele inkomenstoeslag
• Verordening jeugdhulp
• Verordening maatschappelijke ondersteuning
• Bestemmingsplan Camping 't Kolhornerdiep

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.zaterdag 30 januari
zaterdag 30 januari

Vossenexcursie

Beleef de vossenbronsttijd in de Helderse Duinen

DEN HELDER - Vossen zijn interessante dieren, die vooral 's nachts actief zijn. Ze gaan als het donker wordt op zoek naar voedsel en hebben een heel gevarieerde smaak. Maar in deze tijd van het jaar hebben ze ook andere zaken aan hun hoofd. Het is namelijk bronsttijd!

Landschap organiseert een vossenexcursie om te proberen dat mee te beleven. Dat kan door goed te kijken, maar nog beter, door goed te luisteren. In de winter kunnen we een lange, klagende, pauwachtige roep van het vrouwtje horen. En met wat geluk krijgt u ook het geschreeuw en gegrom te horen. Gaat u mee? De excursie is in de zogenaamde PWN duinen bij Den Helder.


Foto Leen Gottschal

Tijd: 21:00-22:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl. Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.zondag 31 januari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 31 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: hr. W. Greeuw uit Den Helder in de Hippolytuskerk.(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.
dinsdag 2 februari
vrijdag 5 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Sleuteloverdracht
WIERINGERWERF - Prins Stekilos zal , in aanwezigheid van de Raad van Elf, de Dansmariekes, hofkapel Toeternietoe en andere belangstellenden, de sleutel van de burgemeester overhandigd krijgen in de Cultuurschuur. Aanvang 13:00 uur

Boerenkielenbal met Synergy
MIDDENMEER - Dé aftrap van 5 dagen feest waar iedere carnavalsvierder zich weer een heel jaar op heeft verheugd. Het is zo langzamerhand een soort van reünieavond geworden waarvoor menig carnavalsvierder weer even terug gaat naar zijn of haar roots. Gehuld in de min-of-meer verplichte boerenkiel ontmoet de oude garde feestgangers de jongeren en wordt deze avond altijd een bijzonder groot feest. Voor de kiel-lozen onder ons, een kiel is aan de zaal verkrijgbaar voor het luttele bedrag van € 10,-.
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 21:00 uur - € 10,- entree.

Na afloop van het feest rijdt de Koetelbus naar Wieringen, Slootdorp, Middenmeer en Wieringerwerf. Voor € 5,00 kun je mee.vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


vrijdag 5 februari

Film Goodbye Lenin

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur draait de film Goodbye Lenin. De aanvang is 19:30 uur en de toegang bedraagt € 5,00.Alex’s moeder – een trotse DDR burger – ontwaakte zojuist uit haar coma en heeft niets meegekregen van de fast food ketens en westerse automerken die haar land zijn binnengerold. Nieuws over de triomf van het kapitalisme zou haar fataal kunnen worden.Terwijl Coca Cola de laatste resten socialisme wegspoelt ziet Alex dan ook geen andere oplossing dan de DDR binnen de muren van hun Berlijse appartement te laten herrijzen. Maar wat begint als een leugentje om bestwil, loopt steeds meer uit de hand. Alex’s moeder herstelt voorspoedig en wil ook wel weer eens tv kijken. Op een dag stapt ze uit haar bed, met alle komische gevolgen van dien.vrijdag 5 februari
zaterdag 6 februari
zaterdag 6 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Kindercarnaval
MIDDENMEER - Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ organiseren de Meerkoetelaars ook in 2016 weer een gezellig en spetterend Kindercarnaval!! Om de stemming er in Koetelburg een beetje in de krijgen start om 14:00 uur een optocht.
Deze start bij de oude bibliotheek in Middenmeer. (Er zijn verschillende verkleedprijzen te winnen tijdens de optocht!)
Feestzaal Vader, Industrieweg 81, gaat open om 15:00 uur.
Programma:
• Diverse spelletjes
• Tetter
• De Dansmariekes
• Go Round Drive in Show
De kindermiddag is om 16:30 uur af.

Feest
MIDDENMEER - Na een spetterende opening op vrijdag, gaat het feest verder. Deze avond ontbreekt niet alleen niet op de lijstjes van de die-hard carnavalsganger, maar ook de jongere generatie is alom vertegenwoordigd. Kom in vol ornaat naar deKoetelburcht, want uiteraard reiken Prins Stekilos en zijn hofdames weer prijzen uit aan de mooiste, beste, meest creatief uitgedoste feestvierder(s).
De zaterdag staat voor gezelligheid voor alle leeftijden en is altijd één van de drukst bezochte avonden. Kom dus op tijd en wordt niet de dupe van een deurbeleid.
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 21:00 uur - € 10,- entree.

Na afloop van het feest rijdt de Koetelbus naar Wieringen, Slootdorp, Middenmeer en Wieringerwerf. Voor € 5,00 kun je mee.zaterdag 6 februari
zaterdag 6 en zondag 7 februariMeer info over de Vrije Tijd en Recratiebeurs: Klik hierzondag 7 februari

Oecumenische viering

OOSTERLAND - De eerste viering in 2016 van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk staat in het teken van de liefde. In deze viering laat de werkgroep horen en zien wat het verhaal van de liefde bij hen oproept en wat ze graag door willen geven.

Ontelbare keren is de liefde bezongen, de kracht die ons drijft en gaande houdt, maar die ons ook kwetsbaar maakt en pijn brengt, zorgen en verdriet. En toch….we blijven ernaar zoeken, we blijven liedjes van verlangen zingen… En als we de liefde bezingen, over haar nadenken, elkaar onze verhalen vertellen, wijzer worden van onze fouten, dan ontdekken we gaandeweg hoeveel gezichten de liefde heeft en vragen we ons af: wat zou ze ons vandaag vertellen, wat laat ze ons zien dat ons verrast en dat iets waardevols meegeeft voor onderweg?
De teksten worden omlijst door liederen waarin de liefde in vele vormen bezongen wordt, met o.a. een solo van Heleen Butijn. De liederen worden voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor, solisten en Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk, m.m.v. Dries Post, orgel en Gerard Gerritse, contrabas en Betty Haasnoot, gitaar.

De viering in de Michaëlskerk begint om 10:30 uur. Vanaf 10.15 uur inzingen van de liederen.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten.
Iedereen is van harte welkom!zondag 7 februari

The Chief

NIEUWE NIEDORP - In De Roode Eenhoorn aan Dorpsstraat 173 is iedere eerste zondag van de maand live muziek.

Vandaag is The Chief te beluisteren. De entree is gratis en iedereen is tussen 15.00 uur en 17.30 uur van harte welkom.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 7 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Hollands Kroon vroeg op stap verkleedavond
MIDDENMEER - Na 2 dagen ‘’rustig’’ inkomen gaat het echte werk beginnen met de Hollands Kroon vroeg op stap verkleedavond. Dit is de dag waarop de competitie los barst en rivaliserende groepen en individuen uit de doeken doen waar ze al die tijd voor het Carnaval mee bezig zijn geweest! Top Secret worden alle creaties naar de Koetelburcht vervoerd om te voorkomen dat ook maar iets uitlekt. Vervolgens gaat het erom spannen wie de hofdames op het podium plaatsen om de felbegeerde hoofdprijs in ontvangst te nemen. Uit voorgaande jaren blijkt hoe mooide creaties en de daarop volgende strijd is. De cultuurschuur met alle lokale bekenden staan nog vers op het netvlies maar ook de Minions waren prachtig.
Met medewerking van Toeternietoe - KINK - Go Round Drive-In-Show.
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 16:11 uur - € 5,- entree (<16 vrij entree!)maandag 8 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

After work party
MIDDENMEER - Zoals de naam al doet vermoeden is dit dé gelegenheid om na je werkdag een keer gezellig met je collega’s een biertje te komen drinken. Mocht je geen (leuke) collega’s hebben, mag je uiteraard ook met je vrienden komen. Mocht je ook geen (leuke) vrienden hebben, kom je gewoon lekker alleen!
De After Work Party is voor de mensen die niet van verkleden houden, de ideale dag om van het carnavalsfeest te komen genieten. De dresscode voor deze dag is “casual”, dat wil zeggen dat je gewoon in je werkkleding mag komen. Verkleden màg natuurlijk altijd!
Prins Stekilos en zijn hofdames zullen je verwelkomen met een heerlijke kom soep.
Met medewerking van Go Round Drive-In-Show
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 16.11 uur - Gratis soep & entree.dinsdag 9 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Oktoberfest
MIDDENMEER - Zoals een wijs man ooit zei: “Voetbal is een spel van 11 tegen 11 en uiteindelijk winnen de Duitsers.”. Laat het nu net zo uit komen dat wij eindigen op z’n Duits, Met Dat Grosse Meerkoetelaars und Meerkoetelarinnen Fest. Dit is dus gegarandeerd winnen. Zoals het de laatste jaren gaat is dit een fantastisch feest met zeker niet de minste optredens.
Met medewerking van DJ Cor - DJ Timmie Tirol - Go-Round Drive-In-Show
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 19:00 uur - € 5,- entree met gratis Gluhwein of chocolademelk.donderdag 11 februari

In gesprek met de mantelzorgconsulente

NIEUWE NIEDORP - Het Mantelzorgcentrum organiseert een bijeenkomst voor mantelzorgers in Nieuwe Niedorp. Op deze middag, die duurt van 14:00 – 15:30 uur, kunnen mantelzorgers in gesprek
met de mantelzorgconsulente en met elkaar.


‘Ik ben bekend als mantelzorger, maar weten anderen eigenlijk wel wat ik allemaal op mijn bordje heb? En moet ik het dan helemaal alleen doen?’
Naast het zorgen voor de naaste zelf zijn er nog veel vragen die de mantelzorger bezighouden. ‘Wat komt er allemaal op me af en wat kan en mag ik hierin van anderen verwachten?’ ‘Wat is moeilijk en hoe voorkom ik overbelasting?’ ‘Waar kan ik terecht voor een luisterend oor, met mijn vragen en voor hulp en ondersteuning?’
Door gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn voor mantelzorgers, kan de druk voor hen minder worden en houden zij meer energie over voor leuke dingen.

Mantelzorgers zijn van harte welkom in De Koppeling, Watersnip 72. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden (mogelijk tot 8 februari) is wel verplicht.
Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Kijk ook eens op de website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.donderdag 11 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De volgende keezavonden zijn op 10 maart en 7 april.vrijdag 12 en zaterdag 13 februari

Komedie Rits te ver

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp brengt de komedie Rits te ver van Jon van Eerd op de planken. Daarmee gaat de oudste toneelvereniging van de Wieringermeerpolder weer terug naar een genre dat het publiek enkele jaren geleden van de club gewend was: het wordt weer lachen, gieren, brullen.

De voorstelling vindt plaats in het kerkje van Slootdorp. Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912 (best bereikbaar tussen 17:00 en 19:00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. De kaarten kosten € 10,- per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Rits te ver
Het stuk ‘Rits te ver’ is een komedie welke zich afspeelt op Camping de Wielewaal waar eigenaar Harry zijn uiterste best doet om zich staande te houden in een wereld vol ritsen, trekhaken en haringen.Veeleisende gasten, een bekakte manipulerende buurvrouw en de dreigende sluiting door de gemeente maken dat Harry zich in alle mogelijke bochten moet wringen om de tent overeind te houden. Harry raakt verzeild in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden en wordt zo goed en zo kwaad als dat gaat bijgestaan door zijn dochter Lies en hun trouwe Chinese hulp Lang. Feit dat Lang de Nederlandse taal niet of nauwelijks lijkt te beheersen zorgt bijzondere wendingen in het verhaal. ‘Rits te ver’ staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebookpagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl .zaterdag 13 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingo is op 16 april.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
woensdag 17 februari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer zijn de volgende datums vastgelegd: 16 maart, 13 april en 11 mei, zelfde tijden en locatie.vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


vrijdag 19 en zaterdag 20 februari

Komedie Rits te ver

WIERINGERWERF - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp brengt de komedie Rits te ver van Jon van Eerd op de planken. Daarmee gaat de oudste toneelvereniging van de Wieringermeerpolder weer terug naar een genre dat het publiek enkele jaren geleden van de club gewend was: het wordt weer lachen, gieren, brullen.

De voorstelling vindt plaats in de Cultuurschuur. Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912 (best bereikbaar tussen 17:00 en 19:00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. De kaarten kosten € 10,- per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Rits te ver
Het stuk ‘Rits te ver’ is een komedie welke zich afspeelt op Camping de Wielewaal waar eigenaar Harry zijn uiterste best doet om zich staande te houden in een wereld vol ritsen, trekhaken en haringen.Veeleisende gasten, een bekakte manipulerende buurvrouw en de dreigende sluiting door de gemeente maken dat Harry zich in alle mogelijke bochten moet wringen om de tent overeind te houden. Harry raakt verzeild in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden en wordt zo goed en zo kwaad als dat gaat bijgestaan door zijn dochter Lies en hun trouwe Chinese hulp Lang. Feit dat Lang de Nederlandse taal niet of nauwelijks lijkt te beheersen zorgt bijzondere wendingen in het verhaal. ‘Rits te ver’ staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebookpagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl .zaterdag 20 februari
zaterdag 20 februari
zaterdag 20 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619
De data van de volgende klaverjasavonden zijn 19 maart en 16 april.zaterdag 27 februari
zondag 28 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 28 februari

Kroonconcert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Lieke van den Beuken - es klarinet, Bart de Kater - klarinet/bassethorn, Jesse Faber - klarinet/bassethorn en Hilde Kaizer - basklarinet

Het jonge kwartet behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun gevarieerde programma's. Ook deze middag nemen zij u mee 'On tour' door o.a. Bulgarije, Portugal. Egypte en Spanje.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.


vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


donderdag 10 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De laatste keezavond is op 7 april.zaterdag 12 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavonden zijn op 16 april en 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 16 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer zijn nog de volgende datums vastgelegd: 13 april en 11 mei, zelfde tijden en locatie.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19 maart

zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.zondag 27 maart

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.donderdag 7 aprilKeezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.woensdag 13 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer is nog de volgende datum vastgelegd: 11 mei, zelfde tijden en locatie.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 23 april
zaterdag 30 april
zaterdag 7 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 11 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.zaterdag 21 mei
Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
13-10-2019 Conceptbegroting aangeboden aan gemeenteraad
13-10-2019 Juro UnirekVZV verslaat ook Quintus, 24-19.
13-10-2019 Vroeg opstaan voor Formule 1 ontbijt in de Toko
13-10-2019 ZVV Succes De Kasteleen 1 - FC Pellor 1 4-5
13-10-2019 Voorstellingen Sinterklaas en de Betovering bij toneelvereniging Succes
12-10-2019 VZV verslaat Geel Zwart in het bekertoernooi
12-10-2019 Tonegido weet boeiend duel in winst om te zetten
12-10-2019 Griezelschool
12-10-2019 Regionale Vrouwen van Nu op stap
12-10-2019 Drie gewonden bij schietpartij
12-10-2019 Lantaarnpaal kapot? Maak een fixi melding
12-10-2019 De Bedrijvengroep Niedorp kiest wederom Ondernemer van het Jaar
12-10-2019 Wieringers in het buitenland
12-10-2019 Zoeken naar overboord gesprongen visserman gestaakt
11-10-2019 Op stap in Hollands Kroon
11-10-2019 Exposities en musea
11-10-2019 Getijdenenergiebedrijf Tocardo wederom bankroet
11-10-2019 Het licht gaat uit bij v.v. Succes
11-10-2019 TT Isle of Man themamiddag in café De Kasteleen
11-10-2019 Animatiefilm 'Corgi'
11-10-2019 Sven staat op de eerste plaats, u kunt nog stemmen om deze plaats te behouden
11-10-2019 Tutto is vernieuwd, oktober is woonmaand bij Tutto Woonstijl
11-10-2019 Sfeervolle afsluiting buitenseizoen met vuurwerkshow
11-10-2019 Cheque Rotary voor gezamenlijke vrouwenverenigingen
11-10-2019 Foto van het weekend, uit de oude doos
10-10-2019 Concert ten bate van herdenkingsstenen Joods Werkdorp
10-10-2019 Afsluitdijk (A7)volledig afgesloten voor spoedwerkzaamheden
10-10-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
10-10-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
09-10-2019 Uitslagen
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Terro(tje) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...