Ergotherapie ook voor mantelzorgers
Uitgegeven op 06-01-2016 om 21:10  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON – De mantelzorger krijgt er bij het zorgen steeds meer taken bij. Wat kan ergotherapie voor de mantelzorger hierin betekenen? Het Mantelzorgcentrum verzorgt samen met Ergotherapie Noord-Holland op donderdag 18 februari de bijeenkomst ‘Ergotherapie ook voor mantelzorgers’.


Tijdens deze bijeenkomst maken mantelzorgers, o.l.v. Fieke Stelling, kennis met ergotherapie. De mantelzorger kan met een ergotherapeut o.a. leren op verantwoordelijke wijze te tillen om het zorgen minder belastend te maken. Een goede verdeling van activiteiten over de dag en het gebruik van hulpmiddelen en aanpassingen in huis kunnen hier ook bij helpen. Omdat iedere zorgsituatie is weer anders is, wordt er op maat gekeken wat de mantelzorger nodig heeft. Zo nodig gaat de ergotherapeut ook op huisbezoek om het maatwerk nog beter af te stemmen (naast de wettelijke eigen bijdrage zijn hier geen extra kosten aan verbonden). Tevens is er gelegenheid ervaringsverhalen te delen en tips uit te wisselen.
Door middel van goede adviezen kunnen zorgvragers langer en zelfstandiger thuis wonen en kan de zorg voor mantelzorgers makkelijker gemaakt worden, zodat zij meer energie overhouden voor leuke dingen. De voorlichtingsbijeenkomst is gratis voor mantelzorgers die in Wieringerwerf wonen, dankzij subsidie van de gemeente en duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Locatie: Zorgcentrum Lelypark, Lelypark 1.
Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Op onze website www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Het meest sexuele duo van Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...