Koken met Magda, een feest in de winkel!Uitgegeven op 19-12-2015 om 16:33 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Bladerdeeg kerstkrans met gehakt. Voor deze aflevering waren wij op uitnodiging van Marcel Hoekstra te gast bij 'Uw Slager' Ottens.
Lekker simpel, verrassend lekker! In de winkel werden de klanten en personeel getrakteerd op een lekker hapje. In de slagerij kreeg Magda een rondleiding en tekst met uitleg van Marcel. Uiteraard was kokshulp Wijb ook van de partij. Wijb heeft de laatste tijd geluk, overal staat een vaatwasser! Mert dank aan DEKA en Ottens voor de ingrediënten en gastvrijheid.
Marcel heeft zojuist het gehakt gekruid en gemengd, de koks kunnen aan de slag.
Ingrediënten:
Bladerdeeg
Gekruid gehakt
Ei
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien.
Bereidingswijze
Elk plakje bladerdeeg in vieren snijden. Op elk vierkantje een rolletje gehakt diagonaal leggen.
De punten die tegenover elkaar liggen naar elkaar toevouwen en dichtplakken met het losgeklopte ei. Dit herhalen totdat alle bladerdeeg vierkantjes op gebruikt zijn.
De pakketjes in een krans op de bakplaat leggen en bestrijken met de rest van het ei.
In het midden van de oven 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
i.p.v. gehakt kun je bv. ook cocktailworstjes of bierworstjes gebruiken en evt. geraspte kaas erover strooien.
Kerstpret!
Die kunnen de oven in.
Nog een bekende kok in de winkel...
In de slagerij dit monument voor Gerard, mooi!
De rondleiding.
fotografie Henk-Jan Wittink