Februari 2015, jaaroverzicht Wieringernieuws
Uitgegeven op 17-12-2015 om 17:39  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringers in het buitenland


ROME - De bijdrage van Desiree Wagenaar kwam dit jaar vooral vanuit Italië.


"Zaterdagavond gingen Melis en ik naar een gayclub waar mijn gay vriend Lachlan zich ook zou bevinden. ‘Planet Roma’ heette het en het was helemaal geweldig. Je had er verschillende zalen met verschillende soorten muziek en verschillende soorten optredens. Ik had weer mijn paillettentop aangetrokken want ik weet dat ik daar punten mee scoor bij de homo’s..."

Lees hier de website van Desiree...


Hangplek Hippo afgesloten


HIPPOLYTUSHOEF - Sinds kort is dit hek geplaatst onder de Batum. De jeugd kan er 's avonds niet meer terecht.



De foto's zijn gestuurd door postbode Anita. Zij vroeg zich af of dit te maken kan hebben met de komst van de burgemeester in Koningshof. Anita, dat is niet het geval. De ruimte is van Beter Wonen en niet van de gemeente. Een aantal bewoners van de Batum hebben geklaagd bij de verhuurder, vandaar. LADA gemeenteraadsleden Marinus Hovius en Henk-Jan Wittink hebben binnenkort een afspraak met de 'hangjongeren' om te onderzoeken of er aan de wensen van de jeugd tegemoet te komen kan. De uitkomsten worden op deze website vermeld. Dit zal nog niet meevallen is het vermoeden, LADA is net als de andere partijen tegen alle vormen van overlast. Dit neemt niet weg dat de goedwillende jongeren een plek verdienen. Een goed alternatief wordt op dit moment al geboden door 'The Gate', hier kan de jeugd terecht om met elkaar te socializen. Dit is een groot succes en er is toezicht.


Het Kooibos ligt er belabberd bij


HIPPOLYTUSHOEF - Het 'Kooibos' achter Hippo ligt er belabberd bij. Er is geen onderhoud. Het is een troosteloos plekje Wieringen verworden. Er gloort hoop, een aantal bewoners wil er iets aan gaan doen! Een goed voorbeeld van burgerparticipatie, de gemeente dat ben je zelf!


Betere tijden, ooit was dit een uitgelezen plek om te verpozen. Fotografen trokken er met trouwlustige paartjes op uit om hier de verbintenis op de gevoelige plaat vast te leggen, dat hoef je nu niet meer te doen. Maar, er is hoop! Helaas komt er vanuit Den Haag steeds minder geld richting de gemeenten. Er wordt nu vaker een beroep gedaan op de inwoners, ook op Wieringen.

3 februari 2015, er is niets meer van over. Wildgroei van bomen die spontaan de kop opsteken, verstopte slootjes en gammel meubilair doen het geheel triest overkomen.

Op FACEBOOK Wie helpt het Kooibos redden? ontsproot de discussie om hier iets aan te doen. Op een foto van het bos geplaatst op deze pagina reageerde Jeanette van Nuland uit Hippolytushoef met de vraag om hier iets aan te doen. Marinus Hovius pakte de handschoen op en middels een oproep richting de bewoners is er een initiatief geboren. Met faciliteiten aangeboden door de gemeente (hopen zij althans) gaan een aantal mensen aan de slag om het bos te redden en bovenal op te knappen. Marinus gaat dit coördineren, vanuit het bedrijfsleven is er al hulp aangeboden. De kernbeheerder van Hollands Kroon is ook ingeschakeld.


(Scheltus Bestratingen helpt mee!)



Vroeger......... toen alles nog goed was, zag het er zo uit.

Dinsdagmiddag vond er een oriënterend bezoek plaats waarbij een aantal geďnteresseerde inwoners aanwezig waren. Marinus verzorgde de rondleiding en er werd bij een aantal plekken in het bos stilgestaan, collega raadslid namens LADA Henk-Jan Wittink was dinsdagmiddag ook van de partij. Het ziet er niet uit in het bos. Er is hier veel werk te verzetten! Dinsdag bood Pieter Scheltus, eigenaar van Scheltus Bestratingen, spontaan medewerking aan middels het beschikbaar stellen van een graafmachine en een shovel! Super geste van Pieter, als de bevolking en de bedrijven meedenken en doen ziet het bos er binnenkort weer knap uit!



Rookcontroles treffen Horeca Hollands Kroon met forse boetes.


HOLLANDS KROON - Het afgelopen weekend vond er een gerichte actie plaats op het naleven van het rookverbod in de Horeca. In Hollands Kroon zijn drie bedrijven op de bon geslingerd. Boetes bij overtreding van de Tabakswet kunnen oplopen van 600 tot 45.000 Euro!


Tja, je zal maar alleen wonen en van een lekker sigaartje houden....


Vrijdag 6 februari werd Hollands Kroon bezocht door controleurs. Bij twee bedrijven werd er geconstateerd dat er gerookt werd, de exploitanten kregen een boete opgelegd. Zaterdag en zondag vonden er wederom controles plaats. Op zaterdag werden er geen onregelmatigheden geconstateerd. Op zondag, vroeg in de middag, kwamen de controleurs nogmaals langs. Een bedrijf is toen op de bon geslingerd. Bij de meeste bedrijven zijn de asbakken al geruime tijd van de bar verdwenen. De controleurs werden (volgens getuigen) op afstand vergezeld door Politie agenten. In Hippolytushoef werden er twee bedrijven gecomplimenteerd met de aanwezigheid van goed ingerichte rookruimtes binnen het bedrijf.

Deze controles worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. De gemeente Hollands Kroon heeft hier geen bemoeienissen mee en de controles worden niet aangekondigd door de NVWA.

De hoogte van de bestuurlijke boete

De hoogte van de 'bestuurlijke boete' verschilt per wet en per overtreding. Daarbij speelt de ernst van de overtreding een rol. De wet kan een gefixeerd bedrag per overtreding aangeven of een bandbreedte aangeven waarbinnen het bestuursorgaan de boete vaststelt.

Wetgeving

De standaard boetebedragen per overtreding variëren van:

Warenwet €525,00 tot €2.100,00
Tabakswet €600,00 tot €45.000,00
Drank- en Horecawet €450,00 tot €1.800,00

Na herhaalde overtreding van een van de hierboven genoemde wet is het ook mogelijk dat een bedrijf (tijdelijk) de deuren moet sluiten. Dit gebeurt wel in overleg met de burgemeester.

Reageren op dit artikel? Dat kan: KLIK HIER!

(bron: Toezicht NVWA)

Controle rookverbod
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet toe op de naleving van de Tabakswet. De controleurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voeren inspecties uit. Dit doet de NVWA bij alle openbare ruimtes waar het rookverbod geldt. Controleurs van de NVWA komen onaangekondigd langs. De controleur mag elke ruimte inspecteren.

Overtreding rookverbod en boete
Wordt ergens gerookt waar dat niet mag? Dan krijgt de ondernemer een boete voor overtreding van het rookverbod van de NVWA. Rookt u ergens waar een rookverbod geldt? Dan kan de ondernemer of het personeel u vragen om niet te roken. Als u toch rookt, kan de ondernemer de politie inschakelen.



Winter 2015 stelt niets voor


WIERINGEN - Het zit er volgens onze lezers niet meer in, schaatsen op natuurijs!


De eerste sneeuwklokjes staan al in bloei. De 'POLL' laat ook geen optimistische tussenstand zien. Ruim 89 procent van onze lezers die al gestemd hebben zien het niet meer zitten deze winter. Dit zal dan op Wieringen het tweede jaar achter elkaar worden dater niet geschaatst zal worden. De eerste veertien dagen wordt er ook geen vorst verwacht, hierna is het alweer maart.



Gerrit Tichgelaar gooit het allerhoogste


HIPPOLYTUSHOEF - Gerrit Tichgelaar (foto) heeft bij Sjoelclub DAS-RAAK 152 gegooid en dat komt bijna nooit voor.

,,Eens in de 60 jaar’’, zegt hij zelf. Gerrit had in 2 beurten al zijn stenen op en dan mag je met 1 steen nog eens gooien en die was raak, zodoende 152 punten. De profs gooien dit wel vaker.

Sjoeclub DAS-RAAK kan er nog wel wat leden bij hebben. Kom eens kijken op dinsdagmiddag in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef. De eerste twee middagen zijn gratis met een kop koffie of thee.
Meer informatie op www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.



Koken met Magda, altijd een feest


HIPPOLYTUSHOEF - Maar liefst twee gerechten werden er bereid bij handelsonderneming DJ Laan (en zoon Mathijs!) detectoren en alles wat daarbij komt kijken. Wieringernieuws was verrast en keek de ogen uit in deze prachtige winkel net naast 't Hoekje. Dit worden dus twee artikelen met twee lekkere gerechten. Vandaag de eerste van deze twee, simpel maar o zo lekker, Turkse Pizza a la Magda!


Eerst presenteerde Magda haar kookboek. Een mooi boekje met haar lekkerste recepten en nu wegens groot succes al toe aan de tweede druk! Het boekje is bij Magda te koop.


Voor deze 'Koken met Magda' waren wij deze keer te gast bij Dirk-Jan en Mathijs Laan, zij hebben echt een schitterend bedrijf. Zij verkopen alles wat met 'schatzoeken' te maken heeft en doen dit zelf internationaal. In deze branche zijn zij marktleider in Nederland, het was voor ons een openbaring om te zien wat er hier in Hippo wel niet te koop is. Bij het tweede gerecht, na de wintersportvakantie op Wieringernieuws te zien, gaan wij hier dieper op in en komen Mathijs en Dirk-Jan aan het woord en vertellen zij over hun handel.

Turkse Pizza (vegetarische variant is zonder gehakt, deze is met vlees)

1 Turks brood
1 pot kruidige tomatensaus
1 teentje knoflook uit de pers
olijfolie
geraspte pittige kaas
Snijd het brood doormidden en bestrijk de helften met een mengsel van kruidige tomatensaus die op smaak gebracht is met de knoflook en een flinke scheut olijfolie.
Bestrooi met geraspte kaas en zet de broden circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot het brood begint te kleuren en de kaas is gesmolten.
Serveer als hoofdgerecht met een lekkere salade of als hapje bij een lekker glaasje wijn.
Je kunt het beleg naar eigen smaak variëren en/of aanvullen met bv. champignon, ui, ham/spek reepjes enz.
KLIK HIER VOOR HET KOOKBOEK en ook 1 keer per maand te zien op www.wieringernieuws.nl


Behandel het brood met knoflook, saus en kaas erop!

Zo ziet het eruit voordat het de oven ingaat.

En zo komt het eruit!

Magda snijdt de pizza en smullen maar. Het is echt zo simpel maar lekker! Binnen tien minuten staat het op tafel.

In de volgende kookrubriek een geweldige bonenschotel met dan ook meer informatie over het mooie bedrijf van vader en zoon Laan.

In de volgende aflevering deze bonenschotel! (Fotografie Henk-Jan Wittink, Nikon proshot photography)

Zonder Wijb geen kookrubriek, maar hij hoeft niet in beeld....

Ja ja.... ook dit is te koop bij Laan, goudpannen! Na de bonenschotel gaat Wieringernieuws met Magda en Wijb naar Kroon Keukens en De Dikke Bries, eet smakelijk!



Alle medewerkers van Wieringernieuws werken met Nikon fotocamera's.

Nikon dus....


....vaak op het circuit van Assen, maar vooral op Wieringen!



(advertentie)
Actueel...
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hĂ©t creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij cafĂ© Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
(advertentie)
Occasions