Open dag industrieterrein Molenveld
Uitgegeven op 24-06-2005 om 06:58  |  link  |  bewaar  |  print

Foto: Wieringernieuws
Het bedrijventerrein Molenveld in Hippolytushoef houdt op 25 juni een open dag. Belangstellenden kunnen een kijkje krijgen in de keuken van diverse Wieringerse ondernemingen. De brandweer toont bij de open dag haar nieuwe brandweerwagen.

Afgelopen week werd de nieuwe Renault brandweerwagen afgeleverd in Hippolytushoef. De vrijwilligers van de brandweer maakten meteen een eerste proefrit met de wagen en waren zeer enthousiast over de wagen. De nieuwe brandweerwagen zal pas over een aantal maanden worden ingezet.

Commandant J. D. Doves: 'We waren op zoek naar een opvolger voor de wagen waar we 20 jaar mee hebben gewerkt. Eigenlijk zie je in Nederland alleen maar brandweerwagens van Scania of DAF rijden maar we waren toch op zoek naar iets anders. Na lang zoeken viel ons oog op een model van Renault. We zijn vorig jaar speciaal naar Frankrijk geweest om de wagen te bekijken. Nu staat een van de eerste exemplaren in Nederland bij ons in de kazerne, een mooie aanwinst'.

Brandweer Wieringen
De vrijwillige brandweer van Wieringen kent 2 korpsen, namelijk het korps West Wieringen en het korps Den Oever. Het korps West Wieringen is gehuisvest in de brandweerkazerne aan De Wieken 1 te Hippolytushoef en het korps Den Oever in de kazerne aan de Hofstraat 30a, 1779 CD Den Oever.

De bekendste taken zijn het blussen van branden en het verlenen van hulp bij calamiteiten. Daarnaast heeft de brandweer nog enkele minder bekende taken zoals het geven van voorlichting om brand te voorkomen en het beoordelen van (nieuw) bouwplannen op (brand-) veiligheid.

Op de foto ziet u de vrijwilligers van de brandweer voor hun nieuwe bluskar (links). In de achtergrond staat de oude wagen.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rara wie is het? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...