Maedilon VZV geeft ruime voorsprong uit handen
Uitgegeven op 16-11-2015 om 02:58  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Maedilon/VZV is tegen het laag geklasseerde Bentelo tegen hun vierde nederlaag in een uitwedstrijd aangelopen.

Linsey Perre kon het tij ook niet keren.

Twee seconde voor het eindsignaal glipte een gelijkspel door hun vingers en verloor het team van trainer/coach Betty Plasmeyer met 25-24.

Daar zag het de eerste helft niet naar uit, Maud Kruijer zorgde voor de openingstreffer en na de gelijkmaker van Bentelo namen ze een ruime 3-8 voorsprong door drie treffers van Kim Jimmink, twee van Lotte Houtenbos en twee van cirkelloopster Linsey Perre.

Hierna ontspon zich toen een gelijkwaardige wedstrijd.

Maedilon/VZV begon zelf te gehaast te schieten en hadden te weinig grip op de Overijssels cirkelloopster.

Bentelo kwam zelfs terug naar 9-12 gelukkig wist Joyce Hillen vlak voor de rust nog twee keer te scoren.

Ruststand 9-14.

Maud Kruijer scoorde meteen na de pauze de 9-15 scoorde waarna Linsey Perre fraai scoorde vanaf de cirkel 10-16.

Bentelo gaf zich zeker nog niet gewonnen en zette de turbo aan Maedilon/VZV raakte de grip op de wedstrijd volledig kwijt.

Energiek trok de thuisploeg ten aanval en wat VZV ook probeerde het wilde niet meer lukken.

Halverwege de tweede helft had het herboren Bentelo de achterstand volledig weggewerkt 17-17 in negen minuten was de riante voorsprong geheel uit handen gegeven.

Door schoten uit de tweede lijn wist Bentelo veelvuldig hard en doelgericht te scoren.

Maedilon/VZV kon ook nauwelijks wisselen naast de twee speelsters die al wat langer aan de kant staan was ook Elles Bakker niet van de partij.

Zij moest toekijken vanwege een voetblessure en voor de rust kon ook Albertine Abube door een tik van een elleboog vlak naast haar oog niet meer verder.

In de slotfase viel ook Joyce Hillen nog eens geblesseerd uit aan haar schouder.

De strijd ging nog steeds gelijk op en met nog drie minuten te spelen kwamen de VZV door een treffer van Lotte Houtenbos op een 23-24 voorsprong.

Bentelo wist weer met een loepzuivere treffer hoog in de bovenhoek langszij komen de volgende aanval van Maedilon/VZV werd gestopt.

Amber Zomerdijk wist met geweldige reflex nog een vijandelijke poging te stoppen.

In de laatste aanval werd achteraf gezien te snel op doel geschoten en in de tegenaanval wist Bentelo twee seconde voor tijd wel raak te schieten.

Het werd de vierde keer nederlaag in een uitwedstrijd.

Hopelijk herstellen de blessures zich snel, er resteren nog 5 zware wedstrijden in deze eerst competitie helft,

Doelpunten: Kim Jimmink 6, Joyce Hillen 5, Linsey Perre 5, Maud Kruijer 4, Lotte Houtenbos 4.

Zat. 21 nov. Dames 1 thuis: Maedilon/VZV – ACMAA/DSVD aanvang 20.30 u. Sporthal ‘t Zijveld.

Dames 2 thuis Maedilon/VZV – Geelzwart 1 aanvang 19.00 u. Sporthal ‘t Zijveld.