24-ste dorpsfeest Westerland in aantocht
Uitgegeven op 17-06-2005 om 17:23  |  link  |  bewaar  |  print

De tent begint vorm te krijgen (foto: Wieringernieuws.nl)
WESTERLAND - Het is aftellen geblazen voor de 24-ste viering van het dorpsfeest westerland. Vele vrijwilligers zijn druk bezig om het landgoed Kikkert om te bouwen tot een waar feest terrein.

Nico Tielens (foto: Wieringernieuws.nl)"Het belooft weer een groot feest te worden!" aldus Nico Tielens, nieuwe voorzitter van stichting dorpsfeest Westerland, na het trieste overlijden van oud voorzitter Rob Portegijs. Nico maakt het feest nu voor de 6e keer mee maar voor het eerst is hij vrijwilliger. Nico: "ik ben vrijwilliger geworden omdat het zo'n goed georganiseerd feest is. Vele andere vrijwilligers staan hun mannetje om alles goed en op tijd voor elkaar te krijgen".

Zaterdag begint het spektakel, vanaf 10:00 uur is er het bijna traditionele bloemschikken. "Zondag tijdens de country fair worden de bloemstukken ten toon gesteld en te koop aangeboden" aldus Tielens. Tijdens de vele activiteiten draait er ook en kleine kermis. Om 13:30 uur beginnen de waterspelen voor de jeugd, onder begeleiding van de brandweer. Om 15:00 uur begint het alom bekende dorpenspel. Nico: "om 18:30 uur begint de wielerronde, waar ik normaal gesproken ook aan mee doe. Helaas doe ik nu niet mee, in verband met mijn drukke schema". Het parcours gaat over de Westerlanderweg en de Koog. Vanaf 21:30 uur is het feesten in de tent met Paradise.

Zondag start het programma om 11:00 uur, met de country fair. "Tijdens de counry fair is er een demo met men-paarden en iedereen mag een rondje meerijden. Het belooft extra leuk te worden want het KNMI belooft prachtig weer!" aldus Nico. Om 15:30 uur is er een optreden van Two For You en om 16:00 uur is het feest in de tent met The Wallbrothers. De country fair sluit om 17:00 uur. Het 24-ste dorpsfeest Westerland sluit om 21:00 uur.

Nico: "Volgend jaar vieren we voor de 25-ste keer het Westerlander dorpsfeest. Ik zal niet te veel verklappen maar wel kan ik zeggen dat we dan op zondag een bekendere artiest hebben in de feesttent!"

(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Betonnen schermen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...