ZAP speelt goed maar wint net niet
Uitgegeven op 08-11-2015 om 22:45  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - ZAP speelde uit tegen Kwiek 2 in Raalte. In een spannende wedstrijd werd net niet gewonnen; 19 - 18 (11-9).

Na een fanatieke warming up begon de wedstrijd. Iedereen had er zin in en was goed gemotiveerd. Na 0 - 1 achterstand kwam ZAP terug naar 2 - 2 en pakte via Lisette met een snelle tegenaanval een 2 - 3 voorsprong. Dit duurde niet lang en Kwiek haakte alweer aan. Dit was gelijk ook het gehele beeld van de wedstrijd, twee teams die knokten in een sportieve pot om de punten. In de 11e minuut werd er voor het eerst een 2-min straf uitgedeeld aan Kwiek. De penalty werd verzilverd door penalty killer Riekie. Bij 7-8 stopte Janneke een aantal belangrijke schoten maar we profiteerden hier niet van en Kwiek kwam terug naar 8 -8. Vervolgens liepen zij uit via 10 - 9 naar 11 - 9 doordat ZAP in ondertal kwam te staan en een 100% kans niet verzilverde.

De tweede helft begon en het was Kwiek die het eerste doelpunt maakte. ZAP bleef knokken en door goed samenspel kwamen zij terug tot 14 - 14. De dekking stond als een huis. Helaas hadden we op dit moment de scheidsrechters niet aan onze kant en werd er een break voor verkeerd stuiteren (?) en 2 goede sperren van de cirkel afgefloten(?). Dit waren 2 zuivere doelpunten en een aanzet tot een goal die niet werden meegeteld. Verder werd de wedstrijd prima geleid door Spetter en Spetter.
In deze fase was het kwiek die uitliep na 17 - 14. Tot de laatste seconden bleven de meiden erin geloven en via 17 - 15 kwam ZAP weer dichterbij. Nog 2 minuten op de klok waarin van alles kon gebeuren. ZAP stond in ondertal en kwam terug via 19 - 17 en 19 - 18. Met nog 20 seconden op de klok werd er 'men to men' gespeeld, de bal werd onderschept maar helaas waren er 3 seconden meer nodig om er nog 19 - 19 van te maken.
De 60 minuten waren gespeeld en het was vandaag Kwiek die als winnaar van het veld afstapte. ZAP heeft onwijs goed gespeeld, mooie combinaties werden er gecreerd en de dekking stond als een huis. Kwiek was iets efficienter in tijd, afmaken van goals en net even slimmer.

Aanstaande donderdag om 20.30 uur spelen we in de 1e ronde van de beker tegen hoofdklasser Vido. Wedstrijd wordt gespeeld in de Koogmolen, spinnenkop 1 te Purmerend.