Maedilon-VZV wint matige wedstrijd van United Breda
Uitgegeven op 08-11-2015 om 16:53  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - VZV heeft in Sporthal 't Zijveld weer twee punten toegevoegd door een ruime overwinning op United Breda. Het werd geen wedstrijd zoals de talrijk opgekomen supporters van hun favorieten gewend zijn, het was een saaie vertoning waarin de beide keepsters van zowel VZV als United Breda zich wisten te onderscheiden. VZV won met 25-13.

Maud Kruijer wist in de vierde minuut de score open te breken. Met een enorme pegel in de benedenhoek wist ze Tamara van Es te verschalken, nadat de doelvrouw alle eerdere doelpogingen onschadelijk had weten te maken. De anders zo trefzekere meiden wisten net als in de vorige onnodig verloren wedstrijd tegen Aalsmeer het net maar niet te vinden.
Pas in de dertiende minuut wist Lotte Houtenbos uit een breakout de 2-0 te scoren, waarna United Breda na een kwartier de eerste treffer wist ye produceren. Na die aansluitingstreffer begon Maedilon/VZV wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en werd de voorsprong door doelpunten van Joyce Hillen, Maud Kruijer en Linsay Perre vergroot tot 5-1.
Het was Maud Kruijer, die deze wedstrijd vier doelpunten voor haar rekening zou nemen, die met twee keiharde schoten voor een 7-3 voorsprong zorgde.
Elles Bakker 2x, Kim Jimmink en in de laatste minuut Joyce Hillen zorgden voor een 11-5 ruststand.

Schot van Maud Kruijer

Meteen na de pauze werd het 11-6. Maud Kruijer en Kim Jimmink zagen uit een break hun schoten gekeerd door de keepster en de lat van United Breda. Linsey Perre zorgde zwaar gehinderd en al vallend met een achterwaarts schot voor 12-6. Het begon beter te lopen bij de meiden van trainer/coach Betty Plasmeyer. Eerst zag Selina Bruin nog een break op de lat uiteenspatten, maar de volgende break werd wel subtiel door haar afgerond 13-6.
Amber Zomerdijk hield met enkele knappe reddingen de voorsprong vast zodat VZV de voorsprong tot 17-8 kon uitbreiden. Met Monique de Wit in doel ging VZV verder en benutte Joyce Hillen een terecht toegekende strafworp en bracht het verschil op 10 doelpunten.

Het was voor het scheidsrechters koppel T. van Dongen & N. Overdevest het sein om de touwtjes wat stakker aantehalen. In de tegenaanval werden twee VZV meiden met een 2 minuten straf naar de kant gestuurd. Daardoor kon er twee maal tegen gescoord worden.
Ook de tegenstander liep meer tegen tijdstraffen op en Marlou Verkou moest zelf met een rode kaart vertrekken. Kim Jimmink kegelde de toegekende strafworp tegen de paal.
Na die rode kaart liep VZV uit naar een 20-12 voorsprong. Door twee schitterende doelpunten van Albertine Abube, twee keer Joyce Hillen en een doelpunt van Linsey Perre werd het 25-12 voor de thuisploeg.
United Breda zorgde voor de laatst treffer en liet in de slotseconde nog een bal op de lat belanden.
Eindstand van deze ietwat tegenvallende wedstrijd 25-13 voor Maedilon/VZV.

Doelpunten: Joyce Hillen 5, Maud Kruijer 4, Linsey Perre 4, Lotte Houtenbos 4, Elles Bakker 2, Albertine Abube 2,Kim Jimmink 2, Dymphie Keesom 1, Selina Bruin 1.

Bekerwedstrijden:
Dinsdag 10 november: Maedilon/VZV Ds2 - Westfriesland/SEW Ds3, 20:00 uur - Sporthal 't Zijveld.
Donderdag 12 november: Geelzwart Ds1 - Maedilon/VZV Ds1, 20:00 uur - Sporthal de Multitreffer 't Zand.