Cormeij Hoeve
Uitgegeven op 12-06-2005 om 12:46  |  link  |  bewaar  |  print


WIERINGERMEER – De Cormeij Hoeve in de Wieringermeer organiseert vier open dagen. Onder het motto ‘Wieringen en meer’ wordt onder meer aandacht besteed aan het 75-jarig bestaan van de Wieringermeer. Ook zijn er tal van activiteiten.

De Cormeij Hoeve aan de Hippolytushoeverweg 17 in de Wieringermeer is een melkveebedrijf met een paardenfokkerij en tal van erfdieren. Belangstellenden zijn van 23 t/m 26 juni van 10.00 tot 16.00 uur welkom op de picknickwei van het bedrijf. Daar kan onder het genot van een drankje en koek genoten worden van de vele kleine dieren op het erf, zoals kippen en eenden met kuikens, geitjes en konijnen. Bezoekers kunnen er ook genieten van het uitzicht en de rust. Er is een expositie over 75 jaar Wieringermeer met als thema ‘Toen, Tussen en Toekomst’. Daarin ook aandacht voor de vraag of het Wieringerrandmeer een bedreiging is of nieuwe kansen biedt. De Cormeij Hoeve staat op de bodem van het toekomstige meer.

In het weekeinde zijn er tal van activiteiten. Liefhebbers kunnen beide dagen kennis maken met boerengolf, neuzen op de rommelmarkt, de Snackhoek bezoeken en houtskoolschetsen van Claes de Graaf zien. In samenwerking met de Wironruiters is op zaterdag vanaf half tien les in de manege in Hippolytushoef. In de kantine is een expositie van de Historische Vereniging Wieringen. Om half elf worden gehandicapten en bejaarden ontvangen met een kopje koffie. De Stichting Dupla is aanwezig met een speciale huifwagen, waarin liggend kan worden genoten van paarden. De huifwagen brengt bejaarden en gehandicapten naar de Cormeij Hoeve. Ook de Vereniging Paardentoerisme Noord-Holland verleent medewerking. Na de lunch vertrekken de aanspanningen met passagiers weer naar de Wiron rijhal, waar vanaf twee uur ringsteken voor gehandicapten en bejaarden is. Mindervaliden worden verzocht zich zo spoedig mogelijk aan te melden, als zij gebruik willen maken van de speciale huifwagen. Voor hen zijn op zaterdag 25 juni, de Dag van de Zorgboerderij, de koffie, het lunchpakket en de ritjes gratis.

Op zondag start om tien uur een toer- en wandeltocht voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners vanaf de Wiron manege. Een half uur later is op de Cormeij Hoeve een menhindernis en ruiterspel. Deze activiteit is vanaf half twee ook in de Wiron rijhal. Daar worden de evenementen vanaf drie uur besloten met een rassendefilé en de prijsuitreiking.

Wie op één of meer van de open dagen artikelen wil verkopen op de rommelmarkt of als vrijwilliger wil meewerken, is van harte welkom. Inlichtingen op www.cormeijhoeve.nl. Aanmelden kan telefonisch (0227-602426), per fax (0227-601291) of per e-mail (mpc.lont@planet.nl).
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Promotie op de dijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...