ZeeVerse Vismarkt met reddinghelikopter
Uitgegeven op 07-06-2005 om 23:00  |  link  |  bewaar  |  print


DEN OEVER - De ZeeVerse Vismarkt op Wieringen staat op zaterdag 11 juni in het teken van het redden van mensen op zee. Gedurende de ochtend vinden er demonstraties plaats met verschillende reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Een reddinghelikopter zal daarbij spectaculaire manoeuvres uitvoeren en landen op de kade. Toegang is geheel gratis.

De Zeeverse Vismarkt op Wieringen wint steevast aan belangstelling. Steeds meer mensen ontdekken de niet te evenaren versheid van de vis die hier wordt aangeboden. Bovendien is het vis die volgens duurzame visserijmethoden wordt gevangen, dus met inachtneming van visstanden en het milieu.

Inmiddels biedt de ZeeVerse Vismarkt ook biologisch gekweekte groente (passend bij visgerechten) en scheepskleding en -uitrusting. De mogelijkheid bestaat om een heuse vistocht te maken op het Wad (WR 81) of een korte rondvaart te maken op de Waddenzee of de operaties vanaf het water te aanschouwen (Atlantis).

Als extra attractie zal de KNRM zich breeduit presenteren in de nabij gelegen haven en op de ZeeVerse Vismarkt zelf. Op het water verschijnen rond 10:00 uur de voormalige reddingboot Neeltje Jacoba (DE Neeltje Jacoba), de reddingvlet Tjerk Hiddes en de hypermoderne reddingboot Johannes Frederik. Ook de Narwal van het KNRM station Den Oever is aanwezig. Alle boten kunnen bezichtigd worden en de bemanning zal graag uitleg geven over reddingacties en procedures.

Om 11:45 uur arriveert de brandweer met vol materieel op de kade omdat ook zij soms een belangrijke rol kan spelen bij reddingoperaties. Tegen 12:00 uur is dan het moment waarop de gele Search And Rescue helikopter van de luchtmacht verwacht wordt op Wieringen. Na de landing bestaat er gelegenheid om het toestel van dichtbij te bekijken (12:15 tot 13:30 uur).

In de ZeeVerse Vismarkt is dan allang de KNRM Redder-aan-de-wal-actie aan de gang. Op een groot videoscherm wordt een doorlopende film vertoont van reddingboten in actie. Op volle zee en bij stormkracht.

Tegelijk wordt een heel aantrekkelijk aanbod gedaan waarmee men en vis kan krijgen en de KNRM kan steunen. Er is een speciaal Redder-aan-de-wal-pakket samengesteld dat vol verrassingen zit. Te koop voor 20 euro en het bevat in ieder geval het dikke en rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van de KNRM plus een aantal KNRM cadeautjes plus een kaartje om mee te varen met de reddingboot én een ZeeVerse Vismarktbon ter waarde van 7,50 euro die meteen of op een van alle volgende markten van 2005 ingewisseld kan worden voor zeeverse vis.

Het grootste deel van de opbrengst (15 euro) wordt geschonken aan de KNRM (want: zonder u redden we het niet). Het geld is goed besteed omdat de KNRM als enig goede doel geen cent subsidie krijgt en ook geen enkele bijdrage van de overheid ontvangt. De KNRM kan mensen in nood op zee dankzij persoonlijke giften.

De ZeeVerse Vismarkt bevindt zich in het grote, witte, gebouw van de Visafslag op de Havenkade in Den Oever. Volg de borden 'zeeverse vismarkt'. De markt opent om 09:00 uur en sluit op zaterdag 11 juni om 15:00 uur. Zie ook www.versevis.nl.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ons Waterhoofd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...