Crisisopvang vluchtelingen in Veerburg Anna Paulowna
Uitgegeven op 27-10-2015 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Vanwege de enorme toestroom van vluchtelingen heeft ook de gemeente Hollands Kroon een dringend verzoek ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) om crisisopvang te verzorgen. De gemeente gehoor aan deze oproep door met ingang van maandag 2 november tot woensdag 11 november maximaal 200 vluchtelingen op te vangen in sporthal De Veerburg in Anna Paulowna. Woensdagavond 28 oktober om 20.00 uur is hierover een informatieavond, in het gemeentehuis in Anna Paulowna, De Verwachting 1. Inwoners die rondom sporthal De Veerburg wonen hebben vanavond een brief ontvangen.

Waarom Anna Paulowna?
Vluchtelingen die Nederland binnenkomen, melden zich aan bij centra zoals het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Daar worden zij geregistreerd. Door de grote toestroom kunnen de aanmeldcentra op dit moment geen slaapplaatsen meer bieden. Daarom worden zij korte tijd elders ondergebracht, met de bedoeling vervolgens door te stromen naar tijdelijke opvang. Aan alle gemeenten wordt hulp gevraagd, ook aan Hollands Kroon.

De gemeente Hollands Kroon is bereid maximaal 200 vluchtelingen tijdelijk op te vangen in sporthal De Veerburg in Anna Paulowna. Deze crisisopvang is voor ruim een week (9 dagen). Daarna stromen deze mensen door naar andere opvanglocaties. De verwachting is dat de crisisopvang vanaf maandag 2 november 2015 klaar is voor gebruik. Er zijn momenteel vele handen aan het werk om de opvang voor zowel de vluchtelingen als de buurt zo goed mogelijk te laten verlopen.

Waarom sporthal De Veerburg
De Veerburg is een grote sporthal waardoor er voldoende ruimte is om maximaal 200 vluchtelingen op te vangen. De crisisopvang kan plaatsvinden in de sportruimte. Daarnaast is De Veerburg geschikt om dagactiviteiten aan te bieden aan de vluchtelingen.

Informatiebijeenkomst
Wij begrijpen dat de komst van vluchtelingen in De Veerburg bij inwoners in de buurt ook vragen oproept. Wij nodigen inwoners van harte uit voor een informatieavond in het gemeentehuis in Anna Paulowna (De Verwachting 1). De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 oktober a.s. en begint om 20:00 uur. Er zijn vertegenwoordigers van het COA en gemeentebestuur aanwezig.

Op de website onder URL www.hollandskroon.nl/vluchtelingen staat een lijst met veel gestelde vragen. Hier vinden inwoners mogelijk antwoorden op vragen die zij hebben. Ons telefoonteam is vanavond (27 oktober) tot 21.00 uur bereikbaar voor vragen en morgenavond (28 oktober) tot 20.00 uur via tel. 088 - 321 5000. Ook kunnen er vragen gesteld worden via het mailadres vluchtelingen@hollandskroon.nl. Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst alle ruimte voor vragen.

Het COA doet namens de overheid een beroep op de inzet van onze plaatselijke samenleving. Wij hopen dat wij op uw begrip kunnen rekenen bij het voorzien in deze urgente behoefte. Uiteraard stellen wij ook alles in het werk om deze crisisopvang voor u als buurt zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij vertrouwen erop dat wij samen met u de vluchtelingen veiligheid en rust kunnen bieden voor de dagen dat zij hier zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Concordia jaren zeventig-tachtig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...