Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 27-10-2015 om 14:03  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERdonderdag 5 november

Loop je fit

WIERINGEN - De Sport Carrousel is een samenwerking van 3 sportaccommodaties op Wieringen. Hier worden in een carrousel van 9 weken 3 verschillende sporten beoefend bij 3 verschillende accommodaties. 3 sporten die qua niveau goed bij elkaar passen.

Bij Sportcentrum Hippogym wordt een Low Impact Workout gegeven, in Zwembad de Venne staat Aqua Zumba op het programma en Sport Nu Westerland verzorgt Loop je Fit. Voor dit laatste onderdeel is het mogelijk om a.s. donderdag 5 november van 9:00-10:00 uur een gratis proefles mee te draaien om zo een idee te krijgen van de carrousel. Aanmelden voor de gratis proefles kan op telefoonnummer 0227-724501 of 06-53730319.

Een nieuwe serie van 9 weken van de Sport Carrousel start op 12 november. Meer informatie kunt u vinden op www.sport-nu.nl/sport-carrousel.
donderdag 5 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.donderdag 5 november
donderdag 5 november

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.


Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Accommodatiebeleid


Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 6 november

Bingo

WIERINGERWERF - ANBO Wieringerwerf organiseert een bingomiddag voor de senioren in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Aanvang: 14:00 uur. De zaal is om 13:30 uur open. Gastheer van de middag is Theo Egging.vrijdag 6 november
zaterdag 7 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 1 pot verse coquilles (250 gr, circa 8 stuks) en 100 gram gerookte zalm, samen voor € 13,00 en/of 1 pot (1 kg, circa 37-38 stuks) coquilles voor € 35,00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 7 november

Herfstwandeling

WIERINGERMEER - Natuurvereniging Wierhaven maakt een herfstwandeling door het Robbenoordbos.

In de herfst zijn boswachterijen altijd een populaire bestemming om een frisse neus te halen. Paden liggen vol met eikels, paddenstoelen zijn volop te vinden, trekvogels eten de laatste bessen uit de bomen en uiteraard kleuren de bomen in prachtige tinten.

De wandeling start om 9:00 uur op de grote ronde parkeerplaats op de hoek Sluitgatweg/Oosterkwelweg en duurt tot rond 11:00.
De kosten bedragen €2,50. Leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen <18 kunnen gratis deelnemen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.zaterdag 7 november

Landelijke Natuurwerkdag

HOLLANDS KROON - Duizenden natuurliefhebbers gaan aan de slag om de natuur in topconditie te houden. Voel je je betrokken bij de natuur in jouw omgeving? Kom ook zagen, snoeien en meer. Landschap Noord-Holland nodigt iedereen van jong (8+) tot oud van harte uit om de handen uit de mouwen te steken om het landschap nòg mooier te maken. In Hollands Kroon worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de Waddenparel aan de Keizerpoeldijk in Oosterland.

Landschap Noord-Holland ondersteunt betrokken bewoners bij vrijwilligerswerk in de natuur. Met gereedschap, deskundig advies over ecologie en veilige werkomstandigheden. Vanuit ons magazijn lenen we voor deze natuurwerkdag vele honderden gereedschappen uit. Aan alles is gedacht.
Tijdens de landelijke Natuurwerkdag kan iedereen ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken in je eigen groene omgeving.Meedoen en aanmelden
De Natuurwerkdag in Oosterland is van 9:00 tot 12:00 uur. Aanmelden voor deelname kan via www.natuurwerkdag.nl. Na aanmelding ontvang je als je dat wenst een welkomstpakketje met werkhandschoenen van Friesland Zorgverzekeraar.
De werkzaamheden aan de Waddenparel bestaan uit het snoeien en uitdunnen van struiken en kleine bomen zodat deze laag blijven, herstel tuinwal, waar nodig.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland en A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, KNNV vereniging voor veldbiologie en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.zaterdag 7 november

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - In het kader van het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen is er iedere twee weken een werkochtend.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken.
Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???zaterdag 7 november

Jaarmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - De Jaarmarkt in Noorderlicht wordt gehouden van 11:00 tot 16:00 uur.

Er is van alles te beleven tijdens de jaarmarkt in Noorderlicht. De Stichting Samen Vrienden neemt de overheerlijke erwtensoep mee. Zij verkopen de erwtensoep ten behoeve van de Samen bus.
Er zijn boeken te koop. Het Rad van Fortuin wordt regelmatig gedraaid met prijzen, gesponsord door onder andere Formido en vele anderen.
Bij de koffie en thee is natuurlijk iets lekkers te koop.
Verder is de Wereldwinkel weer aanwezig met aparte spullen.
Er zijn mooie kaarten te koop, zeepjes, sieraden en allerlei andere producten.
zaterdag 7 november

Sport Awards in Niedorphal

WINKEL - Sport Café Niedorphal heeft de primeur. In de onlangs verbouwde kantine van de sporthal in Winkel vindt die avond de prijsuitreiking plaats van de sportverkiezing die dit jaar voor het eerst gehouden is.

Clubs uit Winkel, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel en Oude Niedorp hebben zowel sporters als vrijwilligers naar voren geschoven, die kans maken op de Sport Awards 2015.
Tijdens een feestavond met live muziek van Niels Mul zullen de prijswinnaars in beide categorieën bekend gemaakt worden.
Onder anderen sportwethouder Frits Westerkamp zal aanwezig zijn om de trofeeën uit te reiken.
Het Sport Award Gala begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.zaterdag 7 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 12 december,.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 7 en zondag 8 november

Herfstfair

DEN OEVER - De boerderij en het erf van Lien en Jan Bakker aan de Gesterweg 30 is voor de negende keer omgetoverd tot Herfstfair Den Oever. Inmiddels kan dit gezellige en sfeervolle evenement met koopwaar, workshops en creatieve uitingen tot een traditie bestempeld worden. De ruim vijftig kramen, te vinden in de stal, woonhuis en op het erf, bieden een groot aanbod aan koopwaar, informatie en heerlijke lekkernijen.

Dit jaar zijn vooral de regionale kraamhouders sterk vertegenwoordigd tijdens de Fair. Van hobby en creatief tot ondernemers die aan de weg timmeren. Zo is het bedrijf van Corina Meester een van die bedrijven. Haar bedrijf, gevestigd aan de Westerterpweg in Slootdorp, is gespecialiseerd in diverse manieren van afslanken. Beauty trends in kleding zijn te vinden in de kraam van Gerti Venema. Monique Bakker, Praktijk de Leylijn, uit Den Oever, houdt zich bezig met de energetische healing methode, ontwikkeld door Robert Rasmusson.Voor Toos Olmeijer is het de eerste keer dat ze aanwezig is, haar kraam is ingedeeld met bijzonder breiwerk. Maar ook bekende bedrijven zijn op de Fair te vinden, als stoffeerderij Bakker, de natuurlijke voedingsproducten Uit Eigen Streek van Marion Lont en Formido met een nieuwe tak binnen het bedrijf, speelgoed. Het is een breed scala aan kramen, van kruiden, kaas, speciale broden en olijven tot kleding, meubelen en accessoires, allemaal sfeervol ingericht en op een unieke locatie.

De muzikale noot wordt verzorgd door entertainer en zanger Jan van de Wal en accordeonist Piet Bruul. Het duo treedt op zater- en zondag op vanaf 14.00 uur. Voor de inwendige mens is in de tent koffie of thee met eigen gebakken appeltaart, erwtensoep, broodje hamburger en glühwein verkrijgbaar. De opbrengst van de Fair is net als voorgaande edities bestemd voor regionale goede doelen, waarvoor een aantal gegadigden zich al hebben aangemeld.

Herfstfair Den Oever is geopend op zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur. Locatie: Gesterweg 30, Den Oever. De entree bedraagt € 1,50; aan het entreebewijs is een verloting verbonden. Parkeren is vrij en voldoende aanwezig. Meer informatie op de website: www.deherfstfair.nl.zaterdag 7 en zondag 8 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Dit weekeinde vindt de Wieringerlandshow plaats in de manege van de Wironruiters Lonjeweg 1 te Hippolytushoef. Op zaterdag is de kleindierententoonstellinG van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Op zaterdag is de openbare keuring van de dieren. Alle fokkers, geïnteresseerden en bezoekers mogen kijken hoe de keuringen verricht worden. De keuringen van de konijnen zullen een groot deel van de dag plaatsvinden. De hoenders voornamelijk in de ochtend en begin van de middag.
De Serama’s alleen in de ochtend. Verder worden er ook duiven gekeurd, watervogels, cavia’s en ratten.
Er zullen op zaterdag ook een aantal Chinchilla’s de show bezoeken ter demonstratie.

Op zondag is er een Wirense trofee waaraan bezoekers gratis kunnen deelnemen met hun kleindier die om wat voor reden niet mee kunnen doen aan een tentoonstelling. Denk hierbij aan konijnen, watervogels, cavia’s en kleine knagers. (hoenders / kippen niet i.v.m. de verplichte enting die nodig is om een hoender te mogen vervoeren / showen)
Gedurende de show is er een verloting met lotenverkoop ter sponsoring van de club.

Er is een knuffelhoek aanwezig met konijnen en hoenders.

Op zondag zal er ook honing verkoop zijn door een imker en verder zal “de Baroen” aanwezig zijn. Dit is een winkel die gespecialiseerd is in kruiden en overige voeding voor kleindieren.

Meer informatie via www.wieringerlandshow.nl of de Facebookpagina.
zondag 8 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk.zondag 8 november

Dijgatsboscross

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een cross in het Dijkgatbos. De start is bij de parkeerplaatsen van het Dijkgatbos, Noorderdijkweg 27a, en finish van de cross is op de Snippenwei. Het volledige parkoers bestaat uit gras en bospaden.

Inschrijven kan in het groepsgebouw op de Snippeneide. Voorinschrijving kan via crosscircuit.nl.
De eerste lopers starten om 10:00 uur. De startnummers kunnen vanaf 9.00 uur worden opgehaald bij wedstrijdsecretariaat in de groepsruimte.
De DijgatbosCross is een onderdeel van het Crosscircuit.
Av Wieringermeer heeft dit jaar bij de jeugd de afstanden en groepen aangepast. De jeugdCross is een belangrijk onderdeel van de Cross. Vorig jaar deden ruim 120 jeugdigen mee.

Programma:
Tijd   Afstand   Inschrijfgeld
1O:OO u 1.OOO meter € 2,5O Jongens en meisjes tot en met 9 jaar
1O:1O u 1.5OO meter € 2,5O Meisjes 1O-11-12 jaar
1O:2O u 2.OOO meter € 2,5O Jongens 1O-11-12 jaar en meisjes 13-14-15 jaar
1O:35 u 3.OOO meter € 2,5O Jongens 13-14-15 jaar en meisjes 16-17-18-19 jaar
1O:55 u 5.OOO meter € 2,5O Jongens 16-17-18-19 jaar
11:2O u 6.OOO meter € 6,OO Vrouwen senioren + Trimloop
12:OO u 1O.OOO meter € 6,OO Mannen senioren + Trimloop


zondag 8 november

Poppentheater

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt de sprookjesvoorstelling “Kabouter Zako geeft licht” in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

Kom kijken naar deze speciale familievoorstelling over Lichtjesavond. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 3 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 14:00 uur en duurt 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een “Glow in the dark Kabouter”.

De kosten zijn € 7,50 per persoon inclusief drinken en materiaal. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan bij Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352

Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.zondag 8 november

Spinning for fun

STROE - In museum Jan Lont is het plan opgevat om vier keer met elkaar te gaan spinnen in het bezoekerscentrum van het museum. Vandaag van 13:00 tot 16:00 uur is de eerste middag. Het gaat om uitwisseling van ervaringen en natuurlijk om de gezelligheid! Ieder neemt zijn/haar eigen kennis en kunde mee.

Als lid van het museum kost dit 10 euro voor 4 x consumpties. Niet-donateurs betalen 30 euro, óf kunnen ter plekke donateur worden voor 17,50 euro en betalen dan ook 10 euro.Op 8 november is het thema spinnen met diverse wolsoorten.
Op 10 januari staat twijnen centraal.
Op 28 februari technieken voor het verwerken van de draad.
Op 10 april wol verven.
Tijdens het wachten op het intrekken van de kleur, worden er plannen gemaakt voor een eventueel vervolg.

Ieder neemt zijn/haar eigen spinnewiel mee of kan die van het museum uitproberen.
Degenen die geen spinnewiel hebben, kunnen dit van te voren vermelden. Er wordt dan voor een spinnewiel gezorgd.
Wie er zin in heeft geeft zich op bij Iris Hos 0227 591820 of keesirishos@gmail.com.
Aarzel niet te lang, het zou jammer zijn als je er niet meer bij zou kunnen.zondag 8 november

Paddenstoelenexcursie

DEN HELDER - Paddenstoelen zijn heel geheimzinnig. Vaak zie je ze ineens ergens staan. Waar komen die zo plotseling vandaan? Ukunt samen met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar paddenstoelen in de Donkere Duinen bij Den Helder.

Natuurlijk kijken we uit naar de prachtige vliegenzwam. Rood met witte stippen. Die dankt de naam aan de hoed, die giftig is. Vroeger legden ze die in een schoteltje melk. Vliegen die er van dronken legden het loodje. Zo is er over iedere paddenstoel wel een leuk verhaal te vertellen. Misschien komen we de parelstuifzwam (foto Henk van Bruggen) tegen. Die ziet er vreemd uit en draagt niet voor niets de bijnaam duivelsoog.

Tijd: 13:30 -15:00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aansluiten kan ook.zondag 8 november

Wieringer Blaaskapel

ANNA PAULOWNA - De Wieringer Blaaskapel speelt in de Keesschuur, Middenweg 9 b. Het is voor de tweede maal dat de bijna-eilanders een optreden verzorgen in het atelier van Elly Doolaard.Zo’n 12 blazers, ondersteund door accordeon en slagwerk nemen u mee naar de wereld van dixieland, schlagers en andere muzikale verrassingen. Het repertoire is van Zuid Amerikaans tot Dixieland en van Egerlander tot Beat

Het concert begint om 14:00 uur. De toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten loopafstand.zondag 8 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 8 november

Country in de (Cultuur)schuur

WIERINGERWERF - De filmzaal van de Cultuurschuur wordt wederom omgetoverd tot het Liaison Theater. Een theater met een intieme warme sfeer dat plek biedt aan een kleine 70 bezoekers. Deze keer staat het podium open voor een groepje zeer getalenteerde muzikanten van verschillende pluimage. Het concert wordt gedragen door de Wieringermeerse talenten Jan Borg en Anouk Geertsma. Zij zullen worden ondersteund door Hans Laduc.

Jan Borg speelt, sinds hij het onderwijs heeft verlaten, dagelijks op zijn gitaar. Hij speelt voor zijn plezier, wat er dan ook vanaf spat. Inmiddels heeft Jan een CD en een CD-Single opgenomen in de Liaison Studio met daarop onder andere eigen geschreven ‘Grunniger laidjes’.


Jan Borg en Anouk Geertsma

Anouk Geertsma is de winnares van de Liaison Talentjacht die afgelopen jaar werd gehouden in Brandend Zand in Westerland. Als winnares mocht zij een CD opnemen met een drietal nummers. Haar repertoire strekt zich uit van Ilse de Lange tot Adele en af en toe zelfs een cover van Queen. Een mengeling van pop en country dus. Dat ze niet voor niets de winnares is geworden van de LTJ zal ze laten horen.

De Wieringermeerse talenten worden ondersteunt door Hans Laduc. Hans kent de klappen van de gitaarsnaar….. Als finger-pick gitarist is hij bekend in de kop van Noord-Holland en ver daar buiten. Hans brengt muziek ten gehore in de stijl ‘Americana ‘. Een mengeling tussen de authentieke country, folk en blues en dat gestoken in een modern jasje.

De verbindende factor tussen de muzikanten is de gitaar. Het instrument dat met alle drie de muziekstijlen anders zal klinken. Maar in de combinatie met de zang van Jan en Anouk zeker de mensen zal raken en soms zelfs betoverend zal zijn.
Het concert begint om 14:30 uur. De zaal is een half uur voor aanvang open.
Kaarten kunnen worden besteld via telefoonnummer 0227-602149 en via de website www.liaisonstudio.nl/theater. De kaarten kosten slechts € 8,00.maandag 9 november

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).dinsdag 10 november
dinsdag 10 november

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 11 november

Klaverjasdag

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er een klaverjasdag in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 4. Het begint om 10:00 uur en iedereen is welkom.

Deelname kost € 16,00, inclusief lunch en koffie. Ook is er een verloting met mooie prijzen.
Er wordt Amsterdams gekaart.
Aanmelden kan bij aanvang of vooraf bij Tineke Visser 0227-511728 of tantetee@live.nl.donderdag 12 november
donderdag 12 november

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’ te Haringhuizen. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
1O december 11 februari 7 april
14 januari 1O maart


vrijdag 13 november

Ontmoetingsmiddag

HIPPOLYTUSHOEF - Gemeenteleden van de protestantse gemeente Wieringen organiseren een ontmoetingsmiddag in de koffiezaal van het Noorderlicht. Koffie of thee met wat lekkers staan om 15:00 uur klaar. Daarna zal mevrouw Tan Lont een verhaal vertellen.

Tijdens de gezellige borrel kan men nieuwtjes uitwisselen of samen quizvragen oplossen. Daarna is het tijd voor zelfgemaakte soep en een broodmaaltijd. Het samenzijn wordt rond 18:30 uur afgesloten. Deze ontmoetingsmiddag is vrij toegankelijk voor iedereen.

Opgave bij Tineke Visser, tel. 0227 511728 of via tantetee@live.nl.vrijdag 13 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 november 19 februari
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 14 november

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 14 november

Inzamelen gebruikte kleding

HOLLANDS KROON – Vandaag wordt gebruikte kleding en schoeisel huis-aan-huis ingezameld bij de ruim 18.000 adressen in Hollands Kroon.

De grote groep vrijwilligers die dit doet komt uit het actieve verenigingsleven van Hollands Kroon. In Nieuwe Niedorp is dat de handbalvereniging, in Winkel de gymvereniging Sparta, uit Kolhorn voetbalvereniging Kaagvogels en in de overige gebieden de Rotaryclubs Anna Paulowna en Wieringerland.

Hoe meer kleding er wordt opgehaald, hoe hoger de opbrengst voor de deelnemende verenigingen en de goede doelen in Hollands Kroon. Het wordt dus kleding sparen deze herfst.

Het is de bedoeling dat de inwoners van Hollands Kroon de kleding in afgesloten plastic zakken voor 9:30 uur ’s morgens voor het huis langs de straat zetten. De zakken worden nog voor de middag opgehaald door alle vrijwilligers.

De gehele opbrengst gaat naar goede doelen in Hollands Kroon en naar de deelnemende verenigingen.zaterdag 14 november

Verwendag

MEDEMBLIK - Het is van 11:00 uur tot 16:00 uur weer de jaarlijkse verwendag in het Inloophuis Medemblik. Na het grote succes van de vorige jaren worden de gasten van het inloophuis ook op deze dag weer eens extra verwend. Diverse therapeuten zijn aanwezig om ze een leuke dag te bezorgen met ontspanning en gezelligheid. De toegang is vrij.

Er wordt aandacht besteed aan o.a. Hand- en Voetverzorging, Massage, Reiki, Tai Chi, Voetreflex, Make-up, Nail-art. Mensen die geconfronteerd zijn met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker zijn van harte welkom. Maar ook hun naasten en mantelzorgers vergeten wij niet. Zij spelen immers een belangrijke rol in het welzijn van deze patiënten, dag in, dag uit.

Mensen die het inloophuis nog nooit bezocht hebben zijn ook van harte welkom. Dit is een mooi moment om even kennis te maken en te ervaren wat wij voor u kunnen betekenen. Vaak meer dan u denkt! 14 November is ook de dag van de intocht van Sinterklaas, dus dat kunt u dan mooi combineren. Ook jongeren zijn natuurlijk van harte welkom.

Het inloophuis bij u thuis? Veel mensen hebben nog geen goed idee wat een inloophuis inhoud en wat dit voor hen kan betekenen. Dat weerhoudt hen ervan om deze te bezoeken, "de drempel is immers hoog". Toch valt dat allemaal reuze mee. Voor mensen die de stap niet durven maken biedt het inloophuis een éénmalig huisbezoek. Daarbij leggen wij het allemaal eens rustig uit, in uw eigen omgeving. Meer weten? Alle informatie en de agenda kunt u vinden op de website www.inloophuismedemblik.nl.zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 15 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: dhr. W. Greeuw uit Den Helder in de Hippoltuskerk.zondag 15 november

Vogelvoederplanken maken

WIERINGERWERF - Wat is leuker dan op een winterse zondagochtend wakker worden en zien hoeveel vogels er op je zelf gemaakte voedertafel of pindakaaspothouder zitten? Natuurvereniging Wierhaven biedt de mogelijkheid om dit werkelijkheid te laten worden. Ben jij jonger dan 15 jaar en heb je ook zin om je eigen voederplank te komen maken? Kom dan naar Zorgboerderij Dijkgatshoeve en je kunt samen met enkele leden van Natuurvereniging Wierhaven deze droom werkelijkheid laten worden.De voederplanken zijn om op te hangen, dus zodra je thuis komt kun je ze gelijk ophangen in een boom, aan de schommel of bijvoorbeeld aan de schutting. Natuurlijk wil je ook weten welke vogels er op je voederplank afkomen. Daarom krijg je niet alleen je zelfgemaakte voederplank mee naar huis, maar ook een prachtige herkenningskaart, die je in het raam kunt leggen.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan door het sturen van een e-mail naar educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. We starten om 14:00 uur en zijn rond 16:00 uur klaar. De kosten bedragen € 7,50 per deelnemer, inclusief de voederplank en de herkenningskaart.(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709maandag 16 november

Waddencafé

STROE - De Waddenacademie organiseert een Waddencafé in Museum Jan Lont, Stroeërweg 39 om met Wieringers het gesprek aan te gaan over zaken die in het gebied spelen.

Directielid Cultuurhistorie dr. Meindert Schroor zal de avond voor de pauze starten met een inleiding over de (cultuur)historie van het gebied. Na de pauze zal dr. Katja Philippart, directielid Ecologie vertellen over duurzaam beheer van de Waddenzee. Uiteraard is er ruimte voor vragen en gelegenheid tot discussie. De avond wordt in goede banen geleid door Bert Looper, directeur van Tresoar.Tijd: 19:30-21:30 uur. Gratis entree, kom op tijd, vol is vol!
Aanmelden kan via secretariaat@waddenacademie.nl.maandag 16 november

Openbare fractievergadering LADA

WESTERLAND - LADA houdt een openbare fractievergadering op het adres Oosterdamsterweg 8 in Westerland. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom.

Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 26 november behandeld.
Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@gmail.com.woensdag 18 november

Alex Verburg

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijver Alex Verburg komt bij Vrouwen van Nu vertellen over zijn in 2009 verschenen roman Dwalingen. De ledenavond begint om 20:00 uur en is in Noorderlicht, Parklaan 41.

Dwalingen gaat over de relatie tussen de Nederlandse Annie en Johann, een Duitser. Een waar gebeurd liefdesdrama in oorlogstijd.

Alex Verburg is van oorsprong journalist, o.a. bij de Texelse Courant. Ook heeft hij levensbeschrijvingen gemaakt van pater van Kilsdonk, Liesbeth List en Hank Hein, de weduwe van de in 1987 vermoorde Gerrit Jan Hein.donderdag 19 november

Cybercrime avond

’t VELD - In samenwerking met de politie, het regionaal platform criminaliteitsbeheersing organiseert de Bedrijvengroep Niedorp een seminar Cybercrime in De Vriendschap. Spreker die avond is ex-hacker Stan Hegt, tegenwoordig Manager Risk Consulting bij KPMG. Hij is deskundig in de wereld van het Internet en bezit veel kennis over computersystemen. Hij weet bij toehoorders een besef van urgentie op te roepen. Jazeker... “zo gemakkelijk wordt u slachtoffer van Cybercrime”. Uw “wapen” is kennis! Geef u daarom op voor de seminar “De Hacker vertelt”. Deelname is gratis.

De avond begint om 19:30 uur en u kunt vanaf 19:00 uur binnen lopen. Behalve de leden van de Bedrijvengroep Niedorp zijn alle ondernemers in de gemeente Hollands Kroon van harte uitgenodigd. Let op! Meldt u zich wel van tevoren aan. Dit kan via www.rpcnoordholland.nl op het tabblad Agenda congressen of per e-mail via info@bedrijvengroepniedorp.nl.
De avond wordt door de Bedrijvengroep Niedorp georganiseerd in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen dat op het Bedrijventerrein Winkelerzand in Winkel geldt.

Wat is het keurmerk veilig ondernemen?
In een Keurmerk Veilig Ondernemen bedrijven ( KVO-B) werken het georganiseerd bedrijfsleven, de gemeente, politie en brandweer samen om de criminaliteit en overlast op bedrijventerreinen te beperken en de veiligheid te vergroten. Het KVO vormt de structuur om die samenwerking tot stand te brengen. Het bedrijventerrein Winkelerzand is gecertificeerd met het certificaat “Continue Samenwerken”. Dit certificaat werd in 2014 uitgereikt aan de samenwerkende partijen de gemeente Hollands Kroon, de politie, de brandweer en de Bedrijvengroep Niedorp.

In het kader van het KVO traject komen de samenwerkende partijen regelmatig bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het verder verbeteren van de veiligheid en het veiligheidsgevoel op het Winkelerzand. Belangrijke speerpunten daarbij zijn het vergroten van de aangifte bereidheid van de ondernemers. Er wordt samen met de uitnodiging van deze Cybercrime avond dan ook een aparte meldkaart verspreid. Als er geen aangifte van diefstal of overlast wordt gedaan, zullen uiteindelijk de statistieken aangeven dat er geen problemen zijn. Dit kan betekenen dat er minder politie in ons gebied wordt ingezet. Daarnaast hebben veel ondernemers ook problemen met de huidige stand van het onderhoud en beheer van het Bedrijventerrein Winkelerzand. Ook daar wordt gezamenlijk aan gewerkt. Continue wordt er voorlichting gegeven via de website van de Bedrijvengroep Niedorp onder het onderdeel Keurmerk Veilig Ondernemen. Er is reeds een informatieavond i.s.m. met de brandweer georganiseerd en een overvaltraining bij de Fixet. De Bedrijvengroep Niedorp nodigt hierbij in het kader van preventie ook steeds de leden buiten het Winkelerzand uit. Voor de ondernemers buiten het industrieterrein geldt dan wel geen KVO traject maar zij zijn zeker ook gebaat bij de preventieve maatregelen.
vrijdag 20 november

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de derde avond van de najaarscompetitie.

De laatste competitieavond is op 18 december. Er worden 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november
zaterdag 21 november

Jaarvergadering IJsclub Voorwaarts

DEN OEVER - IJsclub Voorwaarts houdt om 17:00 uur haar jaarvergadering in het Vikingschip.

De agenda ligt ter tafel.zaterdag 21 november

zaterdag 21 november

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 december 19 maart
23 januari 16 april
2O februari


zondag 22 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.
Zondag voleinding m.m.v. het Oevers Koor o.l.v. Jos Glim.zondag 22 november

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 22 november

Kroonconcert Duo Mares

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Mares, Esra Pehlivanli - altviool en Marko Kassl - accordeon, geven een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

'De kleuren van de instrumenten zijn soms nauwelijks te onderscheiden, zo subtiel vloeit alles in elkaar over. Prachtig hoe het duo een nieuwe en fascinerende klankwereld aanboort. Virtuositeit en veelzijdigheid.' Aldus Trouw over het bijzondere werk van Duo Mares. Dit unieke duo debuteerde in 2004 op het Amsterdamse Grachtenfestival en was sindsdien te gast op vele internationale podia en festivals. Ze spelen werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Maurice Ravel, Isaac Albéniz en Astor Piazzolla.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.maandag 23 november

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).woensdag 25 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555

De volgende bingo is op woensdag 16 december (kerstbingo).vrijdag 27 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking
19 februari


zaterdag 28 november

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 28 november

Pubquiz

HIPPOLYTUSHOEF - In café De Kasteleen wordt een pubquiz gehouden. De opbrengst daarvan gaat naar het Glazen Huis Hippolytushoef. De inschrijving is inmiddels geopend.

Er wordt gestreden in teams van vier personen. Zij zullen op hun kennis van velerlei onderwerpen worden getest. De hoofdprijs is nog onbekend, maar de winnende ploeg wacht in elk geval de eeuwige roem.zondag 29 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. J. Borst uit Enkhuizen in de Hippolytuskerk.
1e advent, viering Heilig Avondmaal.(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.dinsdag 1 december
woensdag 2 december

Herhalingsles AED/reanimatie

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een herhalingsles AED/reanimatie in het Westfriesgasthuis. De avond begint om 19:20 uur.

Opgave is mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.zondag 29 november

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.maandag 7 december

Inloopspreekuur Happy Homework

WIERINGERWERF - Happy Homework houdt van 18:00-18:30 uur een inloopspreekuur in het clubgebouw van de atletiekvereniging AVW. Tijdens het inloopuur kunnen ouders, leerlingen en studenten de meest uiteenlopende onderwijsvragen stellen. Een bezoek aan dit spreekuur en een advies zijn geheel kosteloos.

Happy Homework

Happy Homework biedt sinds vorig schooljaar professionele educatieve begeleiding aan in het clubgebouw van atletiekvereniging AVW Wieringermeer te Wieringerwerf. Vanuit de sportkantine ondersteunt Happy Homework kinderen uit zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs met diverse begeleidingsprogramma’s. Happy Homework is een professioneel scholingsinstituut, dat actief is in Noord-Holland. Het instituut verzorgt voor leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles, cito/nio training, rekentrainingen en meer. Ook kunt u bij Happy Homework terecht voor reken(toets)trainingen op niveau 2f en 3f .

Via www.happyhomework.nl vindt u meer informatie en kunt u inschrijven voor de educatieve begeleiding. Bellen kan op nummer 06 - 511 968 35.maandag 7 december

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).donderdag 10 december

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
14 januari 1O maart
11 februari 7 april


vrijdag 11 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
8 januari 4 maart
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 12 december

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 12 december

Kerstmarkt

WIERINGRWERF - In navolging van de succesvolle Kerstmarkt van 2014 organiseert Hans Hofmeyer opnieuw een Kerstmarkt in Wieringerwerf. Deze keer in de Zuiderzeehal. Het weer kan dus geen roet in het eten gooien. Openingstijden van 10:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Meer dan 60 kramen, en een aantal grondplaatsen, vullen de Zuiderzeehal aan de Dr. Tamsmalaan. Ook buiten staan diverse standhouders. De hal en de kramen worden in kerstsfeer aangekleed.
Voor de inwendige mens wordt gezorgd.
Genoeg parkeerruimte naast de hal. Extra ruimte bij zwembad De Terp.zaterdag 12 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.maandag 14 december

AED/reanimatiecursus

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een nieuwe AED/reanimatiecursus voor leken in het Westfriesgasthuis. De avond duurt van 19:00 tot 22:45 uur.

Kosten worden mogelijk bij aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Doet u zelf navraag!
Opgave is alleen mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
Informatie kunt u opvragen bij info@reanimatie-westfriesland.nl.

In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.woensdag 16 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555vrijdag 18 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de laatste avond van de najaarscompetitie.

Er worden 4 spelletjes gespeeld. Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december
zaterdag 19 december

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 19 maart
2O februari 16 april


maandag 21 december

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).vrijdag 8 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
22 januari 18 maart

5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking
4 maart


donderdag 14 januari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
11 februari 1O maart 7 april


zaterdag 16 januari

vrijdag 22 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 februari 18 maart
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 23 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
2O februari 19 maart 16 april


zondag 24 januari

Kroonconcert O'Branons

HIPPOLYTUSHOEF - O'Branons vertolkt Ierse volksmuziek in een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

O'Branons bedtasat uit Loes Bakker - Ierse dwarsfluit en whistles, Geert Titsing - fiddle, Titus Kraakman - zang, gitaar, Ierse bazouki, banjo en bohrán, Ger Cloosterman - accordeon, bodhrán en whistles, Lidewij de Vries - fiddle
Rasechte muzikanten, bezeten van de Ierse muziek en spelend van kerk tot kroeg, van theater tot huiskamer. Zij brengen muziek van heimwee tot verdriet, van hoop tot liefde, van ingetogen en luisterend tot meezingend en meeslepend. Uit het hoofd en met het hart. O'Branons maakt 'folk' voor iedereen! Geniet deze middag van het programma 'Erin Gra Mo Chroi' ( Ierland mijn grote liefde).Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.zondag 31 januari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.

vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


donderdag 11 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De volgende keezavonden zijn op 10 maart en 7 april.vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 20 februari

zaterdag 20 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619
De data van de volgende klaverjasavonden zijn 19 maart en 16 april.zondag 28 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 28 februari

Kroonconcert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Lieke van den Beuken - es klarinet, Bart de Kater - klarinet/bassethorn, Jesse Faber - klarinet/bassethorn en Hilde Kaizer - basklarinet

Het jonge kwartet behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun gevarieerde programma's. Ook deze middag nemen zij u mee 'On tour' door o.a. Bulgarije, Portugal. Egypte en Spanje.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.


vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


donderdag 10 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De laatste keezavond is op 7 april.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19 maart

zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.zondag 27 maart

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.donderdag 7 aprilKeezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 23 april

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Brug Poelweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...